Modern, családbarát terek elegáns kivitelben

Salamon Zsuzsanna okleveles építészmérnök – illetve lakberendezőként indult a Style&Draw pályázatán, mert szenvedélye a különböző terek ki- és átalakítása. Küldetésének érzi, hogy segítsen az embereknek egy ingatlanból, lakásból valódi otthont varázsolni – mindezt persze folyamatosan haladva a korral, hiszen ahogy ő is mondja: fejlődni és tanulni sohasem késő…

Zsuzsanna szenvedélyes térszervezőként – azaz, tervezőként leginkább a funkcionalitásban hisz. Azt vallja, hogy mindennek az alapja a helyes térszervezés, miközben a jó ízlés nem pénz kérdése.

A tervezői cél itt ebben az esetben egy modern bútorokkal berendezett, kortárs, családbarát enteriőr – csipetnyi eleganciával fűszerezve.“Tekintve, hogy a lakásba egy fiatal házaspár költözik majd óvodás korú kislányukkal, második gyermeket pedig egyelőre nem terveznek – ezért a lakást egy gyerekszobára, egy közösségi térre – konyha, étkező, teraszkapcsolatos nappali-, és egy hotelszerű háló-fürdő-gardrób blokkra osztottam” – meséli Zsuzsanna.

A lakberendező a térszervezés során törekedett arra, hogy minél több természetes fény jusson az egyes helyiségekbe. A világítás megtervezésénél pedig alkalmazott központi, helyi és rejtett világításokat is.

Az eredeti fürdő-WC, illetve szoba hármas átrendezésével, valamint a kamra lebontásával és a zuhanyzó előtérbe helyezésével, sokkal kevesebb lett a fölösleges közlekedő tér.

Az élhető terek tágasabbá tételét pedig Zsuzsanna a konyha átalakításával, valamint az eredetileg a nappali felé eső szobák összenyitásával valósította meg. Illetve eltolta még az előbb említett nappali falát is, így ennek köszönhetően már tényleg egy használható méretű konyha és ideális nappali tér kialakítására nyílt lehetőség.

Mivel a házaspár leginkább zuhanyozni szokott, ám a kicsi miatt mégis szükségesnek tartották a fürdőkádat, így Zsuzsa – a statikus engedélyét követően – a főfalban lévő nyílást eltolta, az engedélyezett két méteres nyílásszélességet pedig kettébontotta. Így alakult ki egy két oldalról megközelíthető fürdő blokk.Praktikus kialakításának köszönhetően így már a vendégekis megközelíthetik az előszoba felől, viszont a háló felől az intimebb, „hotel hangulat” is biztosított – ami a fürdőszobát illeti.“A fürdőszoba burkolata a manapság nagyon divatos cementlaphatású Zalakerámia Cementi családot kapta meg, egy Mapei középszürke fugával, míg a szanitereket a Ravak, a csaptelepeket pedig a Kludi minőségi kínálatából válogattam” – magyarázza Zsuzsanna.A mosó- és szárítógép viszont már a gardróbba kerül – praktikusság, illetve helykihasználás szempontjából is így tartották ideálisnak a háziak, akik a gardróbszobát valóban használják.

Ezért a tervező – miután a kamra falát elbontotta – igyekezett az előszobában elhelyezett gardróbszekrényen kívül egy olyan leülő felületet is kialakítani, mely fölött úgy lehessen majd felakasztani az éppen használatos kabátokat és felsőruházatokat, hogy azok se a nappali, se pedig a konyha felől nem nyújtsanak majd rendezetlen látványt.Mivel a házaspár nem dolgozik otthonról, így külön munkaállomás kialakítására nem volt szükség, de ha mégis kellene, akkor egy laptop használatára az étkezőasztalnál és a kanapé asztalkájánál is bármikor van lehetőség.

A hivatalos iratok tárolására pedig az étkező melletti beugróban kialakított kis tálalószekrényben biztosítottak helyet.A nappaliba családbarát kanapé került, mely alkalmas a pihenésre, miközben játékra is csábít.

A konyha és a nappali elválasztására Zsuzsanna egy egyedi térelválasztó bútort tervezett a család számára, ami a konyha felől egy praktikus tálaló bútorként, a nappali felől viszont egy elegáns nappali bútorként funkcionál.Ebben kapott helyet a bioethanol kandalló, mely kétségkívül a tér fókuszpontját képezi. Hangulata élvezhető a nappaliból, de az étkezőből és a konyharészből is.

Az egyedi Egger bútorlapból készült konyhát Egger munkalappal, IBD Marmorin mosogatóval és Porcelanosa üvegmozaikkal egészítette ki a lakberendező.


A konyha pedig egy igazi, kortárs, modern konyha lett: Whirlpool gépekkel jól felszerelve valóban minden igényt kielégít, funkcióját pedig még egy leugró álmennyezettel is hangsúlyozta a tervező, aki a berendezés összeválogatásakor kellemes színharmóniára törekedve, az anyagok és textúrák kiválasztásakor az otthonosságot szem előtt tartva, puha, vagy érdekes tapintású anyagokat választott.

Az egyedi bútorok mind Egger bútorlapból készültek. A lakás elektromos szerelvényeinek a Logus 90 szerelvénycsaládot használta Zsuzsa.Mivel az ingatlanban központi fűtés van, így a Zehnder designradiátorai közül keresett és talált is ideillő (Metropolitan, Charleston) típusokat, a megfelelő színben kiválasztva – hiszen ezek több árnyalatban is kaphatóak. A nyílászárók pedig a Hofstadter kínálatából kerültek beépítésre.Ami a felhasznált anyagokat illeti – Zsuzsa igazán minőségi, komoly gyártók anyagai és termékei közül választott és ajánlott a megbízó család számára: a beltéri falak a Trilak által kevert festékszíneket kapták, a felhasznált kőburkolatot a Geo’96-Kő-Tár, a teraszburkolatot az Otti Manufactura forgalmazza.

A felhasznált tapétákat a Rovitex Rasch kollekciójából, míg a laminált parkettát az Innovatív Beltér Design Stúdió által forgalmazott Haro parkettagyár kínálatából választotta ki. A szőnyegek pedig a TopTrade által forgalmazott Ege szőnyegtípusának méretre gyártott verziói.A bútorok zömmel a NivoHome által forgalmazott, Bydgoskie, BRW, illetve Gala bútorok, ezeket egészítette ki a Rovitex szöveteivel illetve függönyeivel.

A kiegészítőket a NivoHome kínálatából választott a lakberendező. A végeredmény pedig – mindezekkel együtt – egy kellemes, családbarát, de mégis elegáns otthon lett.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...