Minden nő álma: az egyedi konyhabútor

Mindenki tudja, hogy az igazi jó buli a konyhában van. Ráadásul, ahogy múlnak velünk az évek, úgy tanuljuk meg igazán értékelni a jó borokat, a különleges desszerteket és a tartalmas baráti beszélgetéseket. Idővel a konyha centrum, ahol izgatóan kínálja magát a születésnapi sütemény, s ahol vasárnap délelőtt gyöngyözik a leves és a homlok, hogy finom falatok kerüljenek a családi asztalra. A konyha origo. A konyha szentély. Az álomkonyha megtervezése és kivitelezése pedig kiváló alapanyagokat és remek szakembereket kíván.

Álomból lehet valóság, de nem minden a külcsín.
Ügyeljünk rá, hogy a bútor nemlátható részei is magas minőségű alapanyagokból készüljenek!
Széles kínálatra lelhetünk a Forest Hungary Kft. kínálatában.

Elemes vs. egyedi konyha

Általánosságban elmondható, hogy az áruházi konyhakínálat minősége sokat javult az utóbbi években, a két legfontosabb szempontnak azonban ezek az egyenkonyhák továbbra sem tudnak megfelelni. Szépek, de nem exkluzívak. Elegánsak, de korlátozottan variábilisek. Nem képesek arra, hogy maximálisan hasznosítsák a rendelkezésre álló teret és tökéletesen megfeleljenek a vásárló egyéni igényeinek.  Nincs bennük az az egyediség, ami a megrendelő személyéből fakadó plusz, amit csak egy jó szakemberrel való konzultáció képes megérteni és megjeleníteni a tervezés során, majd a bútorzatban is.

Az ideális konyha egyszerre tükrözi a megrendelő személyiségét és szolgálja ki szükségleteit. 

Egy jó asztalos áldás!

Honnan tudhatjuk, hogy emberünkre akadtunk? Egy jó asztalos figyelembe veszi ötleteinket és javaslatainkat, felméri szempontjainkat és megismeri szükségleteinket. Tudja és mindenkor szem előtt tartja, hogy mi vagyunk a megrendelő, ugyanakkor javaslatokkal is él, ha szükségét látja. Nem hagy minket magunkra akkor sem, ha színt vagy munkapultot és akkor sem, ha vasalatot vagy fióksíneket kell választanunk. Tudja, hol lelhetünk nagy anyagválasztékra, melyik szaküzletben találjuk a legjobb minőségű szerelékeket és hol érdemes bútorgombokat vagy fogantyúkat választanunk. Vezet minket, nekünk csak álmodnunk kell.

Egy ügyes bútorasztalos egyetlen megfelelően kiválasztott szolgáltató kínálatából képes beszerezni a komplett konyha kivitelezéséhez szükséges anyagokat. A fent látható modern vonalvezetésű darab alkotóelemei a
Forest Hungary Kft. termékpalettájáról kerültek ki.

De milyen legyen?

Számos fotómegosztó oldalon és lakberendezési portálon inspirálódhatunk, de a legfontosabb mégis az, hogy mire és milyen gyakran szeretnénk használni a konyhánkat. Az amerikai konyhás nappalik és egybe nyitott terek valóban otthonosságot és kötetlenséget sugallnak, ugyanakkor szükségessé teszik, hogy állandóan fenntartsuk a rendet. Ez akkor okozhat gondot, ha kicsi gyerekeink vagy kamaszaink vannak otthon, mert nekik bizony egészen más az elképzelésük a rend fogalmáról, mint nekünk. 

Ha imádunk főzni és gyakran tartunk vacsorapartikat, lehet, hogy szeretnénk kifejezetten wok -hoz passzoló tűzhelykialakítást, vagy többszörösen osztott légterű sütőt. Ha a tortasütés a szenvedélyünk, szükségünk lesz nagy és egybefüggő, jól megvilágított pultfelületre az aprólékos munkák sikeréért. Ugyanakkor, ha csak hétvégén étkezünk otthon és akkor is inkább rendelünk, egy kisebb, kompakt kialakítású konyha lehet a tökéletes választás. 

Ha konyhaszigetről álmodozunk, érdemes szem előtt tartanunk, hogy a kényelmes használathoz elengedhetetlen, hogy mindegyik oldalról legalább 120 centiméternyi szabad hely maradjon a mozgásra. Ennél kisebb rendelkezésre álló tér esetén naponta bosszúságot okozhat az álomkonyha.

A modern, a rusztikus, a vintage vagy a minimál, a skandináv és a provance-i, a délies és az angolszász konyhák között kutatva előbb- utóbb el tudjuk majd dönteni, hogy legyen-e – és befér- e? – konyhasziget, milyen tűzhelyet, mekkora mosogatót és milyen mértékű gépesítést szeretnénk.

Az apróságok igenis nagy dolgok

Olyan alapigazság ez, melynek tényszerűségét a nők nagy része azonnal bólogatással veszi tudomásul, míg a férfiak jórésze csak legyintve. Pedig így van! A tökéletes ritmusban visszahúzódó fiókok, az optimálisan pakolható sarokelemek vagy a konyhai eszközök tárolására kialakított rekeszek mind-mind olyan apró részletek, melyek, ha passzolnak, fel sem tűnnek, de naponta okoznak bosszúságot, ha hiányoznak. Tájékozódjunk, inspirálódjunk és álmodjunk. A kivitelezéshez pedig válasszunk magas minőségű alapanyagokat és professzionális segítséget. Érdemes.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...