Minden nő álma: az egyedi konyhabútor

Mindenki tudja, hogy az igazi jó buli a konyhában van. Ráadásul, ahogy múlnak velünk az évek, úgy tanuljuk meg igazán értékelni a jó borokat, a különleges desszerteket és a tartalmas baráti beszélgetéseket. Idővel a konyha centrum, ahol izgatóan kínálja magát a születésnapi sütemény, s ahol vasárnap délelőtt gyöngyözik a leves és a homlok, hogy finom falatok kerüljenek a családi asztalra. A konyha origo. A konyha szentély. Az álomkonyha megtervezése és kivitelezése pedig kiváló alapanyagokat és remek szakembereket kíván.

Álomból lehet valóság, de nem minden a külcsín.
Ügyeljünk rá, hogy a bútor nemlátható részei is magas minőségű alapanyagokból készüljenek!
Széles kínálatra lelhetünk a Forest Hungary Kft. kínálatában.

Elemes vs. egyedi konyha

Általánosságban elmondható, hogy az áruházi konyhakínálat minősége sokat javult az utóbbi években, a két legfontosabb szempontnak azonban ezek az egyenkonyhák továbbra sem tudnak megfelelni. Szépek, de nem exkluzívak. Elegánsak, de korlátozottan variábilisek. Nem képesek arra, hogy maximálisan hasznosítsák a rendelkezésre álló teret és tökéletesen megfeleljenek a vásárló egyéni igényeinek.  Nincs bennük az az egyediség, ami a megrendelő személyéből fakadó plusz, amit csak egy jó szakemberrel való konzultáció képes megérteni és megjeleníteni a tervezés során, majd a bútorzatban is.

Az ideális konyha egyszerre tükrözi a megrendelő személyiségét és szolgálja ki szükségleteit. 

Egy jó asztalos áldás!

Honnan tudhatjuk, hogy emberünkre akadtunk? Egy jó asztalos figyelembe veszi ötleteinket és javaslatainkat, felméri szempontjainkat és megismeri szükségleteinket. Tudja és mindenkor szem előtt tartja, hogy mi vagyunk a megrendelő, ugyanakkor javaslatokkal is él, ha szükségét látja. Nem hagy minket magunkra akkor sem, ha színt vagy munkapultot és akkor sem, ha vasalatot vagy fióksíneket kell választanunk. Tudja, hol lelhetünk nagy anyagválasztékra, melyik szaküzletben találjuk a legjobb minőségű szerelékeket és hol érdemes bútorgombokat vagy fogantyúkat választanunk. Vezet minket, nekünk csak álmodnunk kell.

Egy ügyes bútorasztalos egyetlen megfelelően kiválasztott szolgáltató kínálatából képes beszerezni a komplett konyha kivitelezéséhez szükséges anyagokat. A fent látható modern vonalvezetésű darab alkotóelemei a
Forest Hungary Kft. termékpalettájáról kerültek ki.

De milyen legyen?

Számos fotómegosztó oldalon és lakberendezési portálon inspirálódhatunk, de a legfontosabb mégis az, hogy mire és milyen gyakran szeretnénk használni a konyhánkat. Az amerikai konyhás nappalik és egybe nyitott terek valóban otthonosságot és kötetlenséget sugallnak, ugyanakkor szükségessé teszik, hogy állandóan fenntartsuk a rendet. Ez akkor okozhat gondot, ha kicsi gyerekeink vagy kamaszaink vannak otthon, mert nekik bizony egészen más az elképzelésük a rend fogalmáról, mint nekünk. 

Ha imádunk főzni és gyakran tartunk vacsorapartikat, lehet, hogy szeretnénk kifejezetten wok -hoz passzoló tűzhelykialakítást, vagy többszörösen osztott légterű sütőt. Ha a tortasütés a szenvedélyünk, szükségünk lesz nagy és egybefüggő, jól megvilágított pultfelületre az aprólékos munkák sikeréért. Ugyanakkor, ha csak hétvégén étkezünk otthon és akkor is inkább rendelünk, egy kisebb, kompakt kialakítású konyha lehet a tökéletes választás. 

Ha konyhaszigetről álmodozunk, érdemes szem előtt tartanunk, hogy a kényelmes használathoz elengedhetetlen, hogy mindegyik oldalról legalább 120 centiméternyi szabad hely maradjon a mozgásra. Ennél kisebb rendelkezésre álló tér esetén naponta bosszúságot okozhat az álomkonyha.

A modern, a rusztikus, a vintage vagy a minimál, a skandináv és a provance-i, a délies és az angolszász konyhák között kutatva előbb- utóbb el tudjuk majd dönteni, hogy legyen-e – és befér- e? – konyhasziget, milyen tűzhelyet, mekkora mosogatót és milyen mértékű gépesítést szeretnénk.

Az apróságok igenis nagy dolgok

Olyan alapigazság ez, melynek tényszerűségét a nők nagy része azonnal bólogatással veszi tudomásul, míg a férfiak jórésze csak legyintve. Pedig így van! A tökéletes ritmusban visszahúzódó fiókok, az optimálisan pakolható sarokelemek vagy a konyhai eszközök tárolására kialakított rekeszek mind-mind olyan apró részletek, melyek, ha passzolnak, fel sem tűnnek, de naponta okoznak bosszúságot, ha hiányoznak. Tájékozódjunk, inspirálódjunk és álmodjunk. A kivitelezéshez pedig válasszunk magas minőségű alapanyagokat és professzionális segítséget. Érdemes.

2022. december 14.

Lázár Chef álomkonyhája nem olyan, mint gondolnád

Kíváncsiak vagyunk rá, milyen a tökéletes konyha Magyarország egyik leghíresebb séfje szerint? Konyhatervezési tanácsokra vágyunk – vagy épp újabb szintre emelnénk a gasztronómiai...

2022. október 21.

Király Linda álomkonyhája mindenki számára kitűnő inspiráció

Az énekesnő imád főzni – és ezt a szenvedélyét konyhája is tükrözi. Mindig érdekes betekintést nyerni egy híresség otthonába: sokszor ihletet kaphat az ember, és így saját...

2022. szeptember 09.

Nyerj inspirációt a híres cukrászséf, Suga Paulina álomkonyhájából!

Paulina új konyhájában készíti el fantasztikus desszertjeit, amelyek recepjeit mindenkivel megosztja – és videókon is elleshetjük tőle a fogásokat. Ha valaki konyhát tervez, mindig...