Mi mindenre képes a sokoldalú kerámia parketta? 1. rész

Még mindig tartja magát, sőt évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyönyörű fahatású padlólap, más nevén „kerámia parketta”. Sokan választják, hiszen szép, természetesen meleg, otthonos atmoszférát teremthetünk általa – azonban azt sokan nem tudják, milyen változatosan alkalmazhatjuk mind a belső, mind a külső tereken, egyedileg tervezett pultokon és dekorációs falakon, sőt még akár épületek homlokzati megoldásaként is.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A fahatású járólap, csempe – vagy másképp kerámia parketta – nagyon jó döntés lehet a padló kiválasztásánál, hiszen értékálló, időtlen, mutatós és a mai innovatív technológiáknak köszönhetően, magas minőséget képvisel. Hosszú élettartamával pedig sokáig szép, meghitt, természetes hangulatot áraszt az enteriőrben.

Számos előnyét ismerjük a hagyományos faparkettákkal szemben: tartós, 100%-ig vízálló, így ideális a konyha, fürdőszoba, vagy SPA helyiségek burkolására is, és padlófűtés alá is bátran tervezhetünk vele.

Nincs szükség rendszeres, utólagos ápolásra, olajozásra, mint a valódi fa esetében, ráadásul a kerámia minden tartósságával és keménységével biztosítja az időtálló burkolati megoldásokat, anélkül, hogy elveszítené a melegséget árasztó, kellemes hangulatát, természetes szépségét.

A kerámia parketták nagyszerű forradalmat jelentettek a padlóburkolatok koncepciója terén, ötvözve a natúr fa szépségét a kerámia anyagok technikai előnyeivel, tartósságával.

A PORCELANOSA csoport kerámiatermékei, fahatású padlói, kerámia parkettái elképesztően széles választékban állnak rendelkezésünkre, mind a színt, tónust, anyagot, méretet, felületeket, textúrákat illetően.

A PORCELANOSA több külön termékcsaládot is létrehozott a szépséges fahatású padlók egyedi gyűjteményeit kínálva. Ezek közül is az egyik legismertebb, legsokoldalúbb a PAR-KER ® kerámia parketta, amelynek alapanyaga jó minőségű porcelán. Ez az anyag ellenáll mind a kopásnak, mind a tűző nap káros hatásainak, és nem igényel semmilyen felületi karbantartást, még az olyan forgalmasabb helyeken sem, mint a nagy forgalmú közösségi terek, szórakoztató és bevásárló központok.

Alacsony porozitásuk, csúszásgátló felületeik révén alkalmasak a kifejezetten nedves terek burkolására is – mint például a konyha vagy a fürdőszoba – de akár még a kültéri terek, szép teraszok, esetleg a medence melletti területek fedésére is.

A szépség és a kényelem nagykövetei tehát: gyönyörűek, ellenállóak, tartósak, vízállóak, nem csúsznak, és még a tisztításuk is gyerekjáték! Kell ennél több?

Számos technikai előnyük tehát közismert – azonban milyen egyedi felhasználási mód, kreatív elképzelés létezik, mely szerint a kerámia parketták valóban bárhol remekelhetnek?

Nézzünk néhány inspiráló, ötletet adó példát!

Mit szólna például az egészen egyedi elrendezési megoldásokhoz?

A belső terek térkialakítása évről évre újabb dekoratív trendekkel, dizájn elképzelésekkel bővül. A sok szép elképzelés, tervezői ötlet pedig eljut az emberekhez, akik kiválasztják mindebből a leginkább hozzájuk illőt, a számukra legszebbet. A gyártók pedig tisztában vannak mindezzel, és egyre inkább az egyediségre törekednek, sorra hozzák létre azokat a megoldásokat, hozzájuk igazodó termékcsaládokat, melyek egyedileg összeállítható, személyre szabható koncepciókat kínálnak.

Ilyenek például a többféle mintázatban, elrendezésben lerakható padlólapok, melyekkel mind a modern, egymásba fűződő, légies tereket, mind pedig a korabeli, korhű enteriőrök hangulatát megidézhetjük.

A fapadlók, illetve kerámia parketták következő lépése – melyet itthon még mindig kevesen mernek alkalmazni – amikor a padlólapok, a deszkák felkerülnek a falakra is, sőt, még annál is tovább gondolva: akár épített pultok (konyha – és mosdó pultok), térelválasztó falak, oszlopok, beugrók felületeire! Bármilyen belsőépítészeti megoldások „bútor-hatást” kaphatnak, ha ezekkel a termékekkel burkoljuk le őket.

Egységes, szép terek, természetes hangulatba burkolva – igazán otthonossá, meleggé, meghitté teszik környezetünket, mindennapjainkat. A kisebb, szűkebb helyiségekkel rendelkezőknek inkább a világosabb árnyalatok, míg a tágasabb, nagyobb nappalival rendelkezők számára a sötétebb tónusok is kiváló alternatívát biztosítanak. Akár az egész falat, akár csak egy falsíkot, falrészletet, akár a kandalló körüli területet szeretnénk a szép, fahatású felülettel burkolni – biztos, hogy egészen egyedi, és szemet gyönyörködtető lesz a látvány!

Ezt is túlhaladva, a gyártók még tovább merészkedtek, amikor a fa anyagok, felületek különböző mintázataival, kivágásaival, textúráival játszadoztak. A 3D csempe trendek mintájára, egyedülálló módon alkották meg a szinte szoborszerű, műalkotás helyett gyönyörű dekorációként is funkcionáló fali burkolatokat, melyek kellőképpen megvilágítva álomszép atmoszférát teremtenek a helyiségben.

Ami pedig szintén nagyon nagy trend, és egyedi, személyes hatást kelt otthonainkban, élettereinkben – az a különböző anyagok, textúrák, felületek változatos alkalmazása. Nagyon izgalmassá teheti egy szobabelső, de akár egy fürdőszoba terét, atmoszféráját az, amikor az azonos tónusú, azonos anyagú burkolatok különböző felületekben, méretbeli változatosságban, és tudatosan más, különböző elrendezésben jelennek meg a padlón, és az egyes falrészeken.

Ettől a tér homogenitása megtörik, egységes jellege mégis változatos, izgalmas, játékos lesz.

Sőt, a fa ezer arcát megmutatva, a kerámia parketták és fali csempék is hozzák ugyanezt a sokszínűséget, amellyel elképesztően szép fali kiemeléseket, dekorációkat alkothatunk.

Nagy tervezők, komoly belsőépítészek, építészek is felfedezték már maguknak a Porcelanosa csoport kiválóságait, egészen eredeti módokon alkalmazva kombinálták az egyes családok modelljeit. A Porcelanosa Zaha Hadid ismert építész-dizájnerrel közösen megalkotott “VITAE” gyűjteményt 2017-ben Architizer A + díjakra jelölték ki. Ez a komoly és rangos elismerés az év legjobb architekrúráját, és építészeti termékeit díjazza. A fenti képen is látható, VITAE gyűjteményt bemutatták már a 2016-os Salone de Mobil kiállításon is Milánóban is!

Vagy ilyen például az francia Clos Chabilis Hotel SPA enteriőr részlegének megoldása, ahol a dekoráció és a bútor funkció egybeolvad, és egészen gyönyörű kompozíciót alkotva, kihasználható tereket, polcokat, tároló egységeket hoz létre – miközben gyönyörűen díszít, dekorál is. És amilyen elképesztően szép, és gyönyörű ez a frissen pácolt cseresznye vagy mahagóni árnyalat: ki mondja meg, hogy ugyan ez nem valódi fából készült?

Önt is elbűvölték a gyönyörű, sokoldalú, magas színvonalú, és tartós kényelmet biztosító PAR-KER kerámia parketták?

A jó hírünk, hogy a VS Fürdőszoba szalonokban elérhetőek, ahogyan számos más, gyönyörű csempe és padlólap kollekció is, akár belső terekben, akár külső terekre, teraszokra, netalán házának homlokzatára keres szép, természetes, időtálló megoldásokat!

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2020. december 15.

Kobok – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...

2020. december 15.

Richard Le Droff – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...