A közkedvelt fahatású padlók és falak elképesztő sokoldalúsága, innovatív megoldásai

Azt hiszi, a természetes színek és textúrák önmagukban szépek, és csak a naturalisztikus stílusvilágba vagy a vintázsba illeszthetők be? Akkor nagyot téved! A fahatású padló – és csempeburkolatok népszerűsége évről évre növekszik, ahogyan a neves gyártók egyre sokszínűbb választéka is.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Az idősebb generáció elegancia iránti vágya éppen úgy megtestesülhet itt is, mint a fiatalok művészi, grafikus, vagy elvont elképzelései. Nézzünk körül bátran! Egyre többünk kedvence, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fahatású, a természetes fát utánzó burkolólapok, csempék. Néhány évvel ezelőtt a klasszikus hajópadló utánzatok robbantak be elsőként a köztudatba, aztán évről évre egyre teljesebb lett a paletta. Különlegességek egész sorát vonultatják fel a gyártók rohamos tempóban a piacon, mi pedig nem győzünk gyönyörködni a szebbnél szebb színek, textúrák és mintázatok megjelenésében.

Éppen ezért azt javasoljunk, hogy bizony érdemes évről évre, sőt akár néhány havonta újra és újra egy kicsit körbenéznünk a legnagyobb gyártók újdonságai között, hiszen ma már ott tart a technikai innováció, hogy a dizájn elképzelések szinte egytől egyig megvalósíthatóak.

Ilyen módon pedig akár stílusunkhoz, a lakás korához, az ott élők vagy a helyiséget használók életkori sajátosságaihoz, igényeihez bátran alakíthatjuk akár teljesen egyedi elképzeléseinket is.

Fiatalos, modern loft, vagy elegáns meleg, minőségi anyagok és textúrák, rusztikus vidéki, vagy éppen művészies, töredezett hatások? Esetleg minták festése a fában, az anyagban?

Elképesztő a választék, jöjjön, és nézzen velünk egy kicsit körül virtuálisan!

Fiatalos hangulat, grafikus mintákkal: Pastorelli – Komi

A világszerte híres bolognai Cersaie kiállítás egyik népszerű kiállított csempeburkolata volt többek között ez a különleges kollekció.

A hangulatos, finoman árnyalt mintákkal remek háttereket, falakat is tervezhetünk, a nagyvárosi menő pubokhoz, vagy akár a saját vidéki konyhánkhoz, bensőséges hangulatú nappalinkhoz éppúgy tökéletes választás lehet.Laza, művészies megoldásokért: Sant’ Agostino – Blendart
A kerámia burkolatok legsikeresebb, nemzetközileg elismert tervezők által is közkedvelt kollekcióját,  a Ceramica Sant’Agostino  BlendArt termékcsaládját bemutatták már a 2016 őszén megrendezett, a legújabb trendeket és innovációkat felvonultató Cersaie 2016 eseményén is.

A művészi és kreatív formák, textúrák egyszerű és letisztult színvilággal párosulnak, melyek évről évre elképesztő esztétikai átalakulásokon mennek keresztül.

A kollekcióban a festett fa hatását több féle variációban is nyomon követhetjük az olasz gyár innovatív és trend-érzékeny tervezőinek és technológiai újításainak köszönhetően.

Erős stratégiai elképzelések, magas színvonalú termékkör jellemzi a gyárat, akik folyamatosan képesek megújulni, az állandó kutatásaiknak, innovatív és stílisztikai fejlesztéseiknek köszönhetően.

Művészgalériákhoz, fiatalos kávézókhoz és pubokhoz éppen úgy ajánljuk ezt a trendi, festett fa hatást, mint akár tini szobákba, fiatalos loft otthonokba, vagy modern üzletbelsők, falak és padlók kialakításához.Az időtlen és modern elképzelések világa: a Porcelanosa – Manhattan kollekciójával

A spanyol csempeóriás, a Porcelanosa egyedi, különleges termékeit, folyton megújuló trendvilágát már ismerik magazinunk olvasói, így a tőlük megszokott szépség és minőség bizony mára nem újkeletű.

A Porcelanosa márkától nem megszokott a domborműves, 3D hatású díszítés, csempedekoráció sem, melyeket egyébként nagyon  szépen díszíthetünk fa hatású elemekkel, a hófehér, fényes felületek és a természetes fa meleg árnyalatai, finom textúrái kellemes harmóniát teremtenek az enteriőrben.

A természetes kőből létrehozott élethű textúrák szerint megálmodott falakat ma már ezerféle árnyalatban választhatjuk,  a választásainkat pedig a különleges felületkezelési megoldásokkal kapjuk készen. Vonzóak a különféle díszítő profilok is, melyeket a „fában„ mutatósan elrendezhetünk, egyedileg is testre szabhatjuk a natúr hatást egy-egy modern, fényt visszatükröző fém csíkkal, vagy más mintázat berakással.

Engedjük hát szabadon a fantáziánkat, vagy pedig maradjunk a letisztult, időtlen stílusnál – a világos, finom mintázatú fa hatású textúrákkal!

Szépség és melegség a klasszikus, kifinomult stílus kedvelőinek:  Marazzi – Treverkchic

A Marazzi – Treverkchic gyűjteményének középpontjában egy kézzel készített, kreatív hangulatban megálmodott, természetes alapanyagból készült csempe – és padlólap család áll.

A Treverkchic fahatású finom porcelán és kőagyag ötvözetéből készült különlegessége 6 gyönyörű színárnyalatban kapható. Ezek az olasz dió,a francia dió, az amerikai dió, a dió festett változata, valamint az ázsiai és az afrikai Teack Teak.

Mindez a sok szín – hogy kellőképpen széles és sokoldalú választási szabadságot adjon – 4 méretben áll a rendelkezésünkre: beleértve  a legújabb, 19×150 cm-es lapokat is, de a 15X120, a 20X120, vagy a 30X120-as méretekkel is bátran tervezhetünk egyedi tereket.

Alkalmazásuk pedig éppolyan sokoldalú és sokszínű, mint a külső kialakítás: az emeleti hálóba éppúgy gondolkodhatunk benne, mint az impozáns nappaliban, a kreatív konyhában, a családias étkezőben és persze a fürdőszobában éppúgy – de akár még a lépcső kialakításánál is!

Elvégre egy szép, fahatású burkolat számos előnyt nyújt, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni:
Vízállóság, tartósság, könnyű tisztíthatóság, természetes melegség, és időtlen elegancia – ez mind egyaránt jellemző a gyönyörű, minőségi anyagból és igényes felületkezeléssel kialakított fa hatású burkolatokat. Ennyi érv pedig – bízunk benne – hogy elég meggyőző lesz majd Önnek is a legközelebbi választáshoz, amelyben a VS Fürdőszoba szakértő munkatársai, fürdőszoba-tervezői készséggel segítenek majd.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...