Fürdőszoba lámpa: trendek, és ami mögöttük van – 2.

Fürdőszoba lámpákról szóló cikksorozatunk 2. részében mutatunk néhány tökéletes példát: olyat amelyik egyszerre trendi és praktikus is. Előző cikkünkben leírtuk, milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor fürdőszobába keresünk lámpát. Hogy könnyebb legyen kiválasztani a leginkább hozzánk illetve a fürdőnkbe illő lámpát, most mutatunk néhány izgalmas megoldást.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Ha első a család

Nem csak a nevük olaszos, hanem tényleg egy tökéletes, nagy családot alkotnak: mind mennyezeti, mind oldalsó és felső tükörvilágító lámpa megtalálható a kínálatban. Ha Önnek is fontos, hogy a legapróbb részletek is passzoljanak egymáshoz, akkor csak az a kérdés, hogy a kristály kövekkel megszórt TOLORICO, a különleges, oldalra is világító CABUS, a hullámokat felidéző WASAO, vagy az elegáns ROMENDO lesz-e az Ön választása.

A TOLORICO lámpa a csillogás, a tisztaság jelképe a fényes króm felülete és a kristálykövekkel megszórt burája miatt. A fényerejére sem lehet panasz, a 3000 lumenes semlegesfehér fényű mennyezeti lámpával elégedett lesz. A 35 vagy 57 cm hosszú fali lámpát a tükör mellé és/vagy fölé is rögzítheti. Az Ön döntése. 

A melegfehér fényű CABUS különlegessége abban rejlik, hogy nemcsak lefelé, hanem oldalra is világít.A szintén melegfehér fényű WASAO 1 a fehér lakkozott hullámos üveg burájával, egyszerű, de mégis különleges megjelenésével bármely fürdőben jól mutat.A ROMENDO különleges megjelenésű, egyedi hangulatú lámpacsalád. Egyszerre elegáns, és időtálló. Króm színű, melegfehér fényű (3000 Kelvin), és természetesen megtalálható belőle a mennyezeti lámpa mellett felső és oldalsó tükör megvilágítás is. A ROMENDO 1 emellett dimmelhető (fényerőszabályozható) is, LED lámpákat szabályozni tudó fényerőszabályzós fali kapcsolóval.Egyszerű, tiszta vonalak

Ha egy egyszerű vonalvezetésű, mégis esztétikus mennyezeti lámpát szeretne, akkor a LED CARPI vagy a FUEVA 1 lehet jó választás. Mindkettő mennyezeti lámpa melegfehér fényű. A FUEVA 1 esetében kiválaszthatja, hogy négyzet vagy kör alakú, illetve fényes króm vagy fehér keretes tetszik Önnek jobban, míg a LED CARPI különlegessége az, hogy oldalra is világít. Fényes króm és szálcsiszolt alumínium kerettel kapható.Ha beépítené

Egyre divatosabbak a fürdőszobában is a beépített lámpák. A korábban használt spot lámpákat kiváltottuk a LED paneles FUEVA 1 lámpacsaládunkkal, melyek már IP44-es védettséggel is kaphatók, kétféle méretben (85 mm és 170 mm), kétféle színben (króm és fehér kerettel), melegfehér és semlegesfehér színhőmérséklettel. Nemcsak a szép, kellemes, homogén fényük miatt kedveltek, hanem mert beépítési mélységük minimális (30 mm).Gondoltunk azokra is, akik a hagyományos beépíthető spotokat szeretik, vagy régi spotjaikat szeretnék kicserélni LED-esre. A MARGO-LED beépíthető lámpáink fehér, matt nikkel és króm színben kaphatóak, ráadásul IP65 védettségűek.Kristály a fürdőszobában

Kristály, méghozzá kristály lámpa a fürdőszobában: napjaink új irányzata, divatja. Nem véletlen a szlogenünk: EGLO – az én lámpám, az én stílusom. Nálunk mindent megtalál, bármilyen legyen is a stílusa. Az ALMONTE és az AREQUITO kristály lámpáinkkal csillogóvá varázsolhatja fürdőszobáját.Értünk a fény!

Gondolt már arra, milyen jó lenne, ha éjszaka felébredve, kibotorkálva a fürdőbe csupán egy kellemes, gyenge fény világítana? Máskor viszont erősebb, kontúrosabb fényre lenne szüksége? Erre is van megoldásunk! A COMPETA 1-ST IP44-es védettségű mennyezeti lámpáink esetében a normál fali kapcsolóval 4 különböző fényt állíthat be: 50%-os vagy 100%-os melegfehér vagy semlegesfehér ill. hidegfehér fényt, annak megfelelően, hogy éppen milyen célból, milyen napszakban használja a fürdőszobát.Ha nem akar a kapcsolóval bajlódni, akkor válassza a mozgásérzékelős BARI-M lámpánkat, mely – bár nem látható, mert a bura mögött rejtve marad – beépített mozgásérzékelővel rendelkezik. 

A tükörvilágító lámpák

A tükörvilágító lámpákat ideális a tükör két oldalán, és minél hosszabban elhelyezni, hogy a lehető legoptimálisabban világítsanak, így vetnek a legkevesebb árnyékot, és segítik nem csak a borotválkozást, hanem a sminkelést is. (Ezeket a lámpákat érdemes úgy bekötni, hogy önállóan is kapcsolhatók legyenek.)

A két legdivatosabb a kerekített formájú CALNOVA és a szögletesebb TORRETTA. Mindkettőt többféle méretben lehet megvásárolni (30, 60 vagy 90 centiméter hosszúságban), így biztosan megtalálja a tükör méretéhez illőt. Különlegességük, hogy kiváló a színvisszaadásuk (Ra-érték >90), ami azt jelenti, hogy a lámpa fényében állva közel azonos színeket látunk, mintha természetes megvilágítás érne minket. A jó színvisszaadású lámpák különösen fontosak ott, ahol rendszeresen sminkelünk a tükör előtt. 

Ha pedig tükör feletti megvilágítást szeretnénk, akkor jó választás a VADUMI vagy a PANDELLA 1, melyek szintén 3 különböző méretben elérhetőek, és semlegesfehér fényükkel mindent meg fognak tenni azért, hogy a lehető legjobb világítást biztosítsák. De ha még ez sem elég, akkor fel tudunk kínálni mozgásérzékelős tükörvilágító lámpát, a PANDELLA 2-t, hogy ne kelljen Önnek állandóan a fürdőbe rohannia, mikor gyermeke kezet szeretne mosni. 

Fürdőszoba lámpa kínálatunk ezennel még nem ért véget, csupán ízelítőt adtunk termékeinkből. Teljes kínálatunkat WEBOLDALUNKON tekintheti és vásárolhatja meg.

 

Kövesse Instagram oldalunkat, ahol még több enteriőr fotót talál, tematikus elrendezésben.

 

Az EGLO további termékeiről az OtthoNNeked blogjában is tájékozódhat, ahol cikkeket és katalógusokat is talál!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...