5 dolog, hogy mindig tiszta és stílusos fürdőszobád legyen!

Évekig is csillogó lehet a zuhanyzó – eszelős költekezés nélkül.

Senki sem szereti a fürdőszobát suvickolni, mégis rendkívül fontos, hogy tiszta maradjon ez a helyiség: általában itt kezdi, és itt is fejezi be a napot az ember – arról nem beszélve, hogy ha valaki vendéget vár, a fürdőszoba/mosdó tisztasága (vagy épp annak hiánya) biztos mindenkinek rögtön feltűnik majd.

Ha jó benyomást akarunk kelteni, és igényes fürdőt szeretnénk, érdemes a lényegre koncentrálni: a zuhanykabin rengeteg szennyeződést képes összegyűjteni – feltéve, ha rosszul választunk.

A Radaway 20 évnyi fejlesztőmunkája miatt azonban nem kell komoly költségekbe vernünk magunkat, ha csendes, szép és egyszerűen tisztán tartható zuhanykabint keresünk.

Íme 5 dolog, amivel mindig tiszta, stílusos és könnyen használható maradhat a fürdőszoba és a zuhany!

1. Nincs több vízfolt!

Biztosan láttunk már olyan zuhanykabint, amelynek az üvegén ezernyi apró vízcseppfolt nyoma jelezte a gyakori használatot a vízben található ásványi anyagok miatt.

Ezt tompíthatjuk vízlágyítóval, azonban legegyszerűbb megoldás az, ha a tusolással felkerülő víz lehető legnagyobb része magától lecsorog az üvegről. Ezt garantálja a bármikor megújítható Easy Clean bevonat:

A vízlepergető technológia lényege, hogy tükörsima víztaszító réteggel vonják be a felületet, ami így gyakorlatilag hidrofóbbá, vagyis víztaszítóvá válik. Nem tényleges víztaszításról van szó: az Easy Clean védőbevonat mechanikailag simábbá teszi az üveg mikroszkopikus közelségből porózus, érdes felületét – ezáltal a vízcseppek legördülnek a felületről, mivel nem tudnak miben megtapadni.

2. Tökéletes, csendes működés

Biztosan emlékszünk még a korábbi görgős zuhanykabinokra, amelyek a beépítés után pár hónappal egyre nehezebben nyíltak és csukódtak, és egyre hangosabban zörögtek – ez a régi aluprofilok hibája, amelyek a takarítást is nehézkessé tették.

Mindkét problémát megoldotta a görgők kontúrját tökéletesen követő, nyitott kialakítású alumíniumprofil, amely csak minimális szennyeződést enged megtapadni a profil környékén – így a zuhanykabin évekkel később is ugyanolyan könnyedén mozdul, mint az első használatnál.

A hagyományos aluprofil a rések miatt nehezítette a takarítást, amelyek koszmágnesként működtek. Az új profilozás ezeket felszámolta fel, és a görgők egy mozdulattal ki-, és visszaakaszthatóvá váltak: gyerekjáték lett a terület kiöblítése, áttörlése akár az üvegen, akár a profilon.

Ha zuhanyzót vásárolunk, arra is érdemes rákérdezni, hogy a görgős ajtó kiakasztható-e.

3. Le a koszcsapdákkal!

A különféle zsanérok, díszlécek hiába funkcionálisak és esztétikusak, rendkívül nehéz őket takarítani, mert összegyűjtik a koszt. Szerencsére ma már nem kell választani a praktikum és a szép megjelenés között – a síkzsanéroknak és a kerámiafestésnek köszönhetően. 

A fekete (Hypnotic), arany (Gold) és fehér (White) profilszínekkel ráadásul még nagyobb választási szabadságot kapunk.

Ezeknél a Radaway dizájnerdaraboknál kizárólag az üvegre égetett (emiatt kophatatlan) kerámiafestéket használnak – így garantált a gyors takarítás és a káprázatos kabin!

Modo New Black II Factory Walk-in fekete zuhanyfal

A nívós cég mérnökei az ajtó zsanérját a belső oldalról síkká tették és az üvegfelületbe ültették – így végigmehetünk rajta a vízlehúzóval, és nem fog elakadni, mivel a felület teljesen sík. Ezzel megfelezték a takarítandó zsanérfelületet.

Nes Black KDD I Frame szögletes fekete zuhanykabin

4. Hibátlan zuhanytálca

Gyakran elbaltázzák a zuhanytálca beépítését, ezért nem folyik le a víz – így minden tusolás után tócsa marad a zuhanyzóban, és pillanatok alatt elgombásodnak és tönkremennek a fugák, a burkolat felázik, a víz pedig szivárog. Így hamar elkerülhetetlenné válik a fürdőszoba felújítása.

Fontos ezért beépítési útmutatót pontosan követni – és az is rengeteget segít, ha megfelelő zuhanytálcát választunk. 

A gyönyörű és funkcionális kőhatású műmárvány tálcákkal nem lőhetünk mellé.

A márvány előnyeit magában hordozó, és annak minden hátrányát kiküszöbölő műalkotások között akkor érdemes szétnéznünk, ha szép, megfizethető és tartós zuhanytálcát keresünk, mivel minden zuhanyzásnál rögtön egy kellemes, szobahőmérsékletű felületre léphetünk, mivel a márvánnyal ellentétben nem hűl le. Ráadásul ha a beépítést a profikra bízzuk, a lejtés is tökéletes lesz.

A látvány pedig lenyűgöző. A műmárvány zuhanytálcákra túlzás nélkül a fürdőszoba díszítőelemei:

5. Ne válasszuk a “majdnem jót”!

Sokan beérik a majdnem jó zuhanyzóval, ahol beverik a könyöküket a tusfürdő után nyúlva, folyton takarítaniuk kell az üveget, nyikorog az ajtó vagy lazul a fogantyú. Ildomos ezért olyan modellt választani, amely tökéletesenmegfelel elvárásainknak.

A Radaway-termékeket azért gyártják átlagosan 45-féle méretben és személyre szabható elemekkel, hogy megtaláljuk a számunkra ideális álommodelt. Ez nemcsak a méretre, kivitelre, színekre, hanem olyan egyedi vonásokra is kiterjed, mint a zuhanyüvegre nyomtatás, vagy a rendhagyó méret, valamint az üvegre szerelhető törölközőtartó.

Mindemellett pedig a gyártó vállalja a termék megszűnése után még 10 évig minden modelljéhez elérhetők lesznek a pótalkatrészek.

Ez azt jelenti, hogy ha most vásárolunk zuhanyzót, és a modell öt év múlva lekerül a kínálatból, akkor onnan számítva még 10 évig biztosan kapunk hozzá alkatrészt.

Látogassunk el a Radaway budapesti bemutatótermébe, ahol biztosan megtalálunk mindent, amire álomfürdőszobánkhoz szükségünk lehet!

15% KEDVEZMÉNY A KIEMELT ZUHANYKABINOKRA ÉS ZUHANYTÁLCÁKRA

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...