Amikor a múlt utat tör magának a jövőbe…

Avagy a tökéletes vintázs tér, hangulat megidézése innovatív, kortárs anyagokkal.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Amikor vintázs, esetleg loft tereket, korhű textúrákat tervezünk egy enteriőrbe, talán elsőként a festett vagy kicsit már kopottas hangulatú fa – hatás, a beton, illetve különböző mintázatú pala kőből készült felületek jutnak eszünkbe. A jó hír pedig, hogy a múltbéli hatás eléréséhez már nincs szükség fárasztó utánajárásra és különböző, olykor nehezen kivitelezhető DIY-re.

Szerencsére a kortárs gyártóknak eszükbe jutottak e nemes, vintázs textúrák – és megannyi kiváló termék, tartós, innovatív technológia létezik, melyekkel élethűen jeleníthetjük meg ezeket a nemes, szép, múltat visszaidéző felületeket – sőt akár a jövőbeli, modern tereinkbe éppúgy beintegrálhatjuk őket.

Ilyen többek között a padlólap és csempe világviszonylatban is élen járó csempe gyártó Porcelanosa is, amely kortárs és a hagyományos kollekcióit magas minőségben, élcsiszolt kivitelben, finom megmunkálással kínálja – nem csak az otthoni megoldásokhoz, de kereskedelmi célra is.

E termékek stílusának legfőbb vonalait a realisztikus kőhatású megjelenések, a nemes márvány mintázat, a fémes felületek, és a különböző módon textúrált, anyaghatású csempe– és padlóburkolat kollekciók adják, melyek a legújabb technológiával és a legújabb trendek szerint készülnek.

A mai trendek persze igen sokrétűek: az antik hatás, a vintázs, kopottas felületek nemes, patetikus hatásai és effektjei igen sok tervezőt és igényes lakásfelújítót vagy építkezőt inspirálnak. Éppen ezért nem véletlen, hogy a gyártók komoly figyelmet fordítanak e nemes felületek, textúrák, és árnyalatok egyre gazdagabb, sokrétűbb kialakítására és megjelenítésére.

Egyik ilyen szépség a Brick Antique és Square Antique mozaikok családja, mely az L’Antic Colonial két kifejezetten egyedi, különleges, évszázados évjáratú, már megkövült fahajó eredeti anyagából készült fa-mozaikgyűjteményt kínál: ezek pontos nevükön a Wood Brick Antique és a Wood Square Antique.

A két természetes fa mozaik család mindegyik darabja egészen rendkívüli és lenyűgöző atmoszférát teremt: sarkai és a múltbéli elemekből visszamaradt festékréteg különleges atmoszférájával, korhű látványával, sőt mi több – valóságával – tölti meg a tereket.

A fa-tégla antik, téglalapformára tervezett változatát és a négyzetmintát is különböző, egymásra épített, rétegelt négyzetrácsok határozzák meg. Ezek valamennyi önálló darabja kellemes színeket és textúrákat kínál az újrahasznosított fa művészi paneleket alkotó darabjaival – azok természetességének köszönhetően.

Mindkét modell ajánlható impozáns belső terek burkolására, egyedi hatásainak megteremtésére. Ha rusztikus hatások elérésére törekszünk, akkor önállóan, ha pedig a kortárs, mai látványra vágyunk, akkor akár más típusú anyagokkal is bátran kombinálhatjuk őket.

Fontos megemlíteni ezekről a különleges anyagú burkolatokról, hogy a gyártást megelőzően termikus és növény-egészségügyi kezelésen esnek át. Így adnak tökéletes, egészséges és tartós végeredményt. A csempe külső hálójának köszönhetően a felhelyezése is egyszerűvé válik.

Ezek a néhány évvel ezelőtt debütáló fa mozaikok, valamint az Art, a Brick, az Even, a Feel és a Modul modellek remekül kiegészítik a PORCELANOSA Csoport természetes anyagokkal foglalkozó vállalatának fa-mozaik kollekcióit.

És íme egy másik meseszép család, a SEEWOOD Kollekció! Ez szintén különböző méretben, a fa különböző árnyalataiban és antik, vintázs hatásokkal megspékelve kapható. A Porcelanosa büszke arra, hogy a hatalmas fa felületeket egyre élethűbben felidéző kollekcióját újabb nemes családokkal bővíthette. Ezekben igen sok felfedeznivalónk akad, hiszen az egyes sorozatok különböző mérete, árnyalata, textúrája mind igen beszédes és lenyűgöző.

A Seedwood család legfőbb különlegessége, hogy a művészek utókorra hagyott alkotásaival egyértelműen a kifinomult kézművesek munkája és elkötelezettsége előtt tiszteleg. Kiváló minőségű és szépségű, fából készült porcelántáblák ezek, melyek egytől egyig a természetes keményfa valódi elemeit idézik fel. Különlegességei leginkább a csempe művészi stílusában találhatók, így valóban egyedi termékcsaládról beszélhetünk. A gyártási folyamat során szinte tökéletes pontossággal reprodukálják a natúr fában rejlő csomók valamennyi finom részletét és erezetét. A látvány pedig a valódi, egykor kézzel készített produktumok élethű mását idézi.

Ez a sorozat lehetővé teszi az egyes modelleken keresztül a természet realisztikus kifejeződését és változatos megjelenítését.

A Seedwood kollekció négy nagyobb, önálló sorozattal büszkélkedik: Tanzánia, Vancouver, Nebraska és Minnesota. Ezek mind különböző színekben kaphatók, és ezen kívül négy kiegészítő fali burkolólapja van: Ice, Desert, Noa és Eden. Ennek a sokoldalú látványvilágnak egyik nem tikolt célja az, hogy valamennyi kollekció darabját kombinálni tudjuk egymással. Sokszínűségének köszönhetően az összes modellt bármely helyiségbe, térbe kiválóan alkalmazhatjuk.

A csúcsminőségű fa vizuális vonzerejét a porcelán cserép kiváló műszaki tulajdonságaival ötvözve, garantált a hosszú élettartam, a fától megszokott napi gondoskodás nélkül is. Ez teszi a Seedwoodot az ideális faanyagú porcelán csempe kollekcióvá, hiszen legyen szó fal vagy padló burkolásáról, kültéri vagy beltéri felületről, a Seedwood minden felületre tökéletes választás.

A termékcsalád nagy előnye a vízzel és a karcolással szembeni ellenállóság, valamint csúszásgátló felülete, mely természetesen matt, egy-egy helyen fényes, mégis árnyékolt, kombinált textúrájú felületének köszönhető.

A Seedwood “fa deszkái” akár extra, 10 X 59 cm-es hosszúságban is kaphatók, ezek nagyobbak és hosszabbak, mint a gyártó egyik legismertebb PAR-KER nevű, fahatású porcelán lapjai.

Mindehhez hozzájön a valóban látványos, 11 választható árnyalat lehetősége, és ezzel a Seedwood egy igen figyelemreméltó termékcsalád lett.


De mi a helyzet a loft jellegű terek, a nemes, sötét márvány, vagy pala utánzatú kövek megjelenítése esetén?

Erre is van egy kiváló tippünk, az elegáns és egyedi QUARTZIT kollekció, az exkluzív loft, vagy a glamúros minimál szerelmeseinek.

A kvarcit egy metamorf kő, mely különösen ellenálló a hőmérséklet-változással szemben. A 90%-ban valódi kvarcból álló kőzet általában fehér, szürke, fekete, de melegebb tónusaiban akár rózsaszínes, vöröses, vagy kellemes kávébarna árnyalatú is lehet.

Az L’Antic Colonial kvarcit színspektruma éppilyen széles: a Chennai White Flamed Bioprot modelltől egészen a sötétebb, Sherpa Brown Home Bioprot vagy Lagos Black Home Bioprot modellekig terjed.


Technikai tulajdonságaiból adódóan a kvarcitot elsősorban kültéri burkolatként szokták alkalmazni, padlózaton és falakon is, bár beltéri burkolatként is használható.

Valamennyi modell kétféle kivitelben készül – Flamed vagy Home -, mindkettőt úgy tervezték, hogy növelje a kő hőmérséklettel szembeni ellenállását.


A következő képen a kvarcit hatású, anthracit fekete csempe kompozíciót kombinálták egy luxus kvarcit antracit fekete csempe szépségével egy elegáns galériában.


Volumetrikus csíkok – a legújabb trendek szerint

2018-ban az építészeti, és belsőépítészeti ágazat erőteljesen elkötelezte magát a csíkminták, a csíkos, illetve vonalmintás darabok és dekorok mellett, ahol mind a különböző vastagságú és felületű vonalak, mind a vízszintes vagy függőleges minták erőteljes hangsúlyt kapnak.


A PORCELANOSA csoport tervezői azonban – hogy a maxi-minták túlzásait, túlkapásait finomítsák – a falak burkolólapjait inkább a finom vonalrajzok eleganciájával hozták létre.

A „volumetria” az egyik legjellemzőbb tendencia ebben a szezonban. A lazább vonalak, rajzolatok, és az erőteljesebb, dominánsabb csíkok kéz a kézben járnak az L’Antic Colonial Skyline mozaikjában is. Akár már egy fekete pala is egészen újszerű látványt mutat, ha néhány párhuzamos vonal, csíkozás teszi lazábbá a felület eredetileg szigorú és kötött megjelenését.

A kollekcióban megtalálható többek között a Blind Dark modell, mely kialakításának köszönhetően négy egyenlő részre osztott négyzetet kínál, ahol a vízszintes és függőleges vonalak egymással merőlegesen, váltakozva jelennek meg, hol finomabb, hol vaskosabb, rusztikusabb kivitelben, egészen inspiráló látványt adva.

A kollekció másik különlegessége a Wave Dark modell, mely a pala kő színét és anyagát szintén tökéletesen imitáló, hullámos vonalakkal textúrált csempe. Ezek a vonalak az egész darabon végigfutnak, ezáltal egy hullámzó, dinamikus mozgást idéző egyenlőtlenséget imitálnak a térben.

Ez a kialakítás olyan – kifejezetten nagyszabású – terek kialakításában kap igazán hangsúlyt, ahol a legkülönbözőbb és legmerészebb stílusból adódóan, a hagyományos struktúrákkal optikailag “kettészakadna”, azaz túlságosan megtörne a látvány.

Aki azonban az egyszerűbb, ám nemes felületek híve, választhatja a finom mintázatában, árnyalatában mintázott, felületét illetően azonban sima modelleket is. Ilyen például az antracit szürke és fekete kombinációjából létrejött, luxus QUARTZIT terméke is.

Láthatjuk tehát, hogy a természetesség, az egyedi, geometrikus textúrák jól megférnek egymás mellett, és egytől egyig mind különlegessé, látványossá teszi a tereket, legyen az bármely stílusban, vagy igényességgel megtervezve. A Porcelanosa különlegességeiben sosem csalódhat, legyen Ön a natúr, a rusztikus, az elegáns, a klasszikus, a vintázs vagy akár a loft szerelmese!

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...