Letisztult skandináv stílus és kényelem uralja ezt a csupán 30 négyzetméteres faházat

A svédek tudják, hogyan kell kihasználni az apró alapterületet is.

Mindig inspiráló nézni, hogyan rendezik be a különféle hírességek az otthonaikat, azonban a legtöbben nem tudunk ilyen nagyban gondolkozni: ugyan remek ihletet lehet nyerni a hatalmas sztárházakból, a monumentális lakberendezési megoldásokat nem mindig lehet alkalmazni egy átlagos élettérben.

Szerencsére akkor is rengeteg szuper inspirációt találunk, ha nem bővelkedünk négyzetméterekben: ilyen például a My Scandinavian Home szerzője, Niki Brantmark vidéki faháza is.

Az épület – amelyet maga Brantmark tervezett a helyi építésszel, Anela Tahiloviccsal együttműködve – csupán harminc négyzetméteres, azonban az egész család nagyon jól érzi magát benne.

Ahhoz, hogy tényleg igazi legyen a családi időtöltés, nyitott teret alakítottak ki, ahol az egyik hálórészt galéria formájában oldották meg – így a a szülők hálója a gyermekek alvófülkéje felett kapott helyet.

Az egész házban a letisztult skandináv stílus uralkodik: a fehér falak és a világos fapadlók teret adnak a kísérletezéshez, és tágasabbá teszik optikailag a teret. Ahhoz, hogy igazán barátságos és izgalmas legyen az összkép, különféle lakástextíliákat alkalmaztak, változatos textúrával: a szőnyegek, a (mű)szőrmék, a különféle díszpárnák, pokrócok és takarók dinamikát és otthonosságot visznek az enteriőrbe.

Ha hasonlóan különleges lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában IDE KATTINTVA.

A fürdőszobában a zuhanyzást helytakarékosan, mégis stílusosan oldották meg.

Ha hasonló megoldásokat keresünk, nézzünk körül a Radaway kínálatában IDE KATTINTVA.

Egy aprócska terasz is tartozik a házhoz, amelyet szintén a skandináv stílus jegyében rendeztek be: lényegében egy kerti nappalit alakítottak ki a kültéri dizájnbútorok, díszpárnák és plédek segítségével.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...