Letisztult skandináv stílus és kényelem uralja ezt a csupán 30 négyzetméteres faházat

A svédek tudják, hogyan kell kihasználni az apró alapterületet is.

Mindig inspiráló nézni, hogyan rendezik be a különféle hírességek az otthonaikat, azonban a legtöbben nem tudunk ilyen nagyban gondolkozni: ugyan remek ihletet lehet nyerni a hatalmas sztárházakból, a monumentális lakberendezési megoldásokat nem mindig lehet alkalmazni egy átlagos élettérben.

Szerencsére akkor is rengeteg szuper inspirációt találunk, ha nem bővelkedünk négyzetméterekben: ilyen például a My Scandinavian Home szerzője, Niki Brantmark vidéki faháza is.

Az épület – amelyet maga Brantmark tervezett a helyi építésszel, Anela Tahiloviccsal együttműködve – csupán harminc négyzetméteres, azonban az egész család nagyon jól érzi magát benne.

Ahhoz, hogy tényleg igazi legyen a családi időtöltés, nyitott teret alakítottak ki, ahol az egyik hálórészt galéria formájában oldották meg – így a a szülők hálója a gyermekek alvófülkéje felett kapott helyet.

Az egész házban a letisztult skandináv stílus uralkodik: a fehér falak és a világos fapadlók teret adnak a kísérletezéshez, és tágasabbá teszik optikailag a teret. Ahhoz, hogy igazán barátságos és izgalmas legyen az összkép, különféle lakástextíliákat alkalmaztak, változatos textúrával: a szőnyegek, a (mű)szőrmék, a különféle díszpárnák, pokrócok és takarók dinamikát és otthonosságot visznek az enteriőrbe.

Ha hasonlóan különleges lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában IDE KATTINTVA.

A fürdőszobában a zuhanyzást helytakarékosan, mégis stílusosan oldották meg.

Ha hasonló megoldásokat keresünk, nézzünk körül a Radaway kínálatában IDE KATTINTVA.

Egy aprócska terasz is tartozik a házhoz, amelyet szintén a skandináv stílus jegyében rendeztek be: lényegében egy kerti nappalit alakítottak ki a kültéri dizájnbútorok, díszpárnák és plédek segítségével.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...