Letisztult skandináv stílus és kényelem uralja ezt a csupán 30 négyzetméteres faházat

A svédek tudják, hogyan kell kihasználni az apró alapterületet is.

Mindig inspiráló nézni, hogyan rendezik be a különféle hírességek az otthonaikat, azonban a legtöbben nem tudunk ilyen nagyban gondolkozni: ugyan remek ihletet lehet nyerni a hatalmas sztárházakból, a monumentális lakberendezési megoldásokat nem mindig lehet alkalmazni egy átlagos élettérben.

Szerencsére akkor is rengeteg szuper inspirációt találunk, ha nem bővelkedünk négyzetméterekben: ilyen például a My Scandinavian Home szerzője, Niki Brantmark vidéki faháza is.

Az épület – amelyet maga Brantmark tervezett a helyi építésszel, Anela Tahiloviccsal együttműködve – csupán harminc négyzetméteres, azonban az egész család nagyon jól érzi magát benne.

Ahhoz, hogy tényleg igazi legyen a családi időtöltés, nyitott teret alakítottak ki, ahol az egyik hálórészt galéria formájában oldották meg – így a a szülők hálója a gyermekek alvófülkéje felett kapott helyet.

Az egész házban a letisztult skandináv stílus uralkodik: a fehér falak és a világos fapadlók teret adnak a kísérletezéshez, és tágasabbá teszik optikailag a teret. Ahhoz, hogy igazán barátságos és izgalmas legyen az összkép, különféle lakástextíliákat alkalmaztak, változatos textúrával: a szőnyegek, a (mű)szőrmék, a különféle díszpárnák, pokrócok és takarók dinamikát és otthonosságot visznek az enteriőrbe.

Ha hasonlóan különleges lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában IDE KATTINTVA.

A fürdőszobában a zuhanyzást helytakarékosan, mégis stílusosan oldották meg.

Ha hasonló megoldásokat keresünk, nézzünk körül a Radaway kínálatában IDE KATTINTVA.

Egy aprócska terasz is tartozik a házhoz, amelyet szintén a skandináv stílus jegyében rendeztek be: lényegében egy kerti nappalit alakítottak ki a kültéri dizájnbútorok, díszpárnák és plédek segítségével.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...