Kreatív művészet, mérnöki precizitás harmonikus összhangja egy igényes szinglilakásban

Valastyán Ágnes 2014-ben váltotta valóra gyerekkori álmát a lakberendezői képzés elvégzésével. Számára a lakberendezés a kreatív művészet és a mérnöki precizitás tökéletes összhangját testesíti meg. Tervezéskor a célja nem más, mint élhető, harmonikus, ám mégis egyediséget tükröző tereket létrehozni megbízói számára.

Noha Ágnes már végzett lakberendező, egyelőre még csak szabadidejében van lehetősége alkotni, és egyelőre leginkább családtagok, barátok számára tervez, illetve saját otthonukat tökéletesíti.

A Style & Draw pályázatára ő is a 60 négyzetméteres tetőtéri enteriőrt választotta, képzeletbeli megbízója pedig egy egyedülálló, 29 éves fiatal hölgy – aki gyakran és szívesen utazik, kedveli a művészeteket, a szép berendezési tárgyakat. Mivel előnyben részesíti az igényes, magas minőségű luxus berendezéseket, és a kortárs, modern térmegoldásokat – így Ágnes ennek megfelelően alakította ki harmonikus, új életterét.

Érdemes még tudni, hogy Ágnes megbízója széles baráti körrel rendelkezik, akikkel szívesen tölti el együtt szabadidejét, gyakran vendégül is látja őket otthonában – ehhez pedig nyitott, tágas, egybefüggő közösségi térszervezésre, illetve a teraszon egy hangulatos grillezésre, sütögetésre alkalmas berendezésre is szükség volt.

A térszervezésnél – figyelembe véve a megrendelő életstílusát – jól elszeparált privát és közösségi szféra elkülönített tér-egységeket kellett kialakítani.

A közösségi rész méretét Ágnes megnövelte a közlekedőrész konyha-étkezőhöz való hozzányitásával. Az eredeti fürdőszobából került leválasztásra még egy vendégmosdó, mely szintén a közösségi térből nyílik.

A privát szféra központját a hálószóba alkotja, mely az eredetileg két, külön bejáratú szoba összenyitásával jött létre, innen nyílik a walk-in gardrób.

Az új válaszfalak, parapet falak és álmennyezetek mind Rigips gipszkartonból épülnek majd a tervek szerint. Az enteriőr színhasználatát illetően a fekete, fehér, valamint a szürke és barna natúr, semleges árnyalatai dominálnak, melyet a nappaliban türkiz – mint üdítő kiegészítő szín, a hálóban pedig lila hív életre.

A hálószoba és gardrób padlóburkolatát az Egger laminált padlója teszi meleggé és otthonossá, A festett falak burkolószíneit pedig a Héra és a Trilak minőségi festékgyártók szép színeiből válogatta ki a tervező. A dekoratív, mutatós tapéta pedig a Rovitex kínálatából került kiválasztásra.

A lakás valamennyi helyiségében egyedi tervezésű bútorok kerülnek majd beépítésre. A fürdő, gardrób, hálószoba, nappali, étkező és előszoba bútorok alapanyaga a Forest termékeiből került kiválasztása, míg a konyhabútor az Art&Design Arrital Light portfóliójából készült.

A privát fürdőszoba pedig az eredeti fürdőszoba, szoba irányába megnövelt térrel együtt alakult ki.

A fürdőszoba hideg burkolatokat kapott – ahogyan a konyha-nappali és étkezőrész is – valamennyi helyiségbe az Argenta Ceramica termékcsaládokból válogatott Ágnes.

A világítástechnikát valamennyi helyiségbe az Elter kínálatából válogatták.

A grill terasz padlóburkolatai is ezekből a családokból kerültek beépítésre. A terasz falburkolatához a GEO ’96 – KŐ-TÁR kínálatából választott ki szép, természetes kőlapokat Ágnes, melynek kivitelezéséhez Mapei fugát javasol.

A külső nyílászárók a Fakro termékei – és lévén, hogy a méretek nem változnak, a csere így nem engedély köteles. A belső nyílászárók cseréjénél illetve újak kiválasztása esetén Hofstadter nyílászárókat terveznek beépíteni.

2020. október 18.

Véget ért a Style & Draw – Így látta a versenyt a szakmai zsűri!

Nemrégiben véget ért Style & Draw lakberendezési verseny, amelynek során a pályázóknak egy fenntartható, élhető vidéki otthont kellett megtervezniük.  Rengeteg szuper alkotás...

2020. október 05.

Nem fogod elhinni Gerard Butler középkori stílusú New York-i loftlakását!

Gerard Butlert sok filmben láthattuk – a skót színész játszott James Bond-filmben, volt Drakula és Attila is, szerepelt a Tomb Raiderben, azonban tény, hogy a 300 című háborús...

2020. szeptember 04.

Ezekkel a grillreceptekkel igazi mesterszakács leszel!

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk a "grill" szót? Valószínűleg ropogósra sült vastag húsok jelennek meg lelki szemünk előtt – esetleg grillsajtok, vagy ritkábban halak és...