Kreatív művészet, mérnöki precizitás harmonikus összhangja egy igényes szinglilakásban

Valastyán Ágnes 2014-ben váltotta valóra gyerekkori álmát a lakberendezői képzés elvégzésével. Számára a lakberendezés a kreatív művészet és a mérnöki precizitás tökéletes összhangját testesíti meg. Tervezéskor a célja nem más, mint élhető, harmonikus, ám mégis egyediséget tükröző tereket létrehozni megbízói számára.

Noha Ágnes már végzett lakberendező, egyelőre még csak szabadidejében van lehetősége alkotni, és egyelőre leginkább családtagok, barátok számára tervez, illetve saját otthonukat tökéletesíti.

A Style & Draw pályázatára ő is a 60 négyzetméteres tetőtéri enteriőrt választotta, képzeletbeli megbízója pedig egy egyedülálló, 29 éves fiatal hölgy – aki gyakran és szívesen utazik, kedveli a művészeteket, a szép berendezési tárgyakat. Mivel előnyben részesíti az igényes, magas minőségű luxus berendezéseket, és a kortárs, modern térmegoldásokat – így Ágnes ennek megfelelően alakította ki harmonikus, új életterét.

Érdemes még tudni, hogy Ágnes megbízója széles baráti körrel rendelkezik, akikkel szívesen tölti el együtt szabadidejét, gyakran vendégül is látja őket otthonában – ehhez pedig nyitott, tágas, egybefüggő közösségi térszervezésre, illetve a teraszon egy hangulatos grillezésre, sütögetésre alkalmas berendezésre is szükség volt.

A térszervezésnél – figyelembe véve a megrendelő életstílusát – jól elszeparált privát és közösségi szféra elkülönített tér-egységeket kellett kialakítani.

A közösségi rész méretét Ágnes megnövelte a közlekedőrész konyha-étkezőhöz való hozzányitásával. Az eredeti fürdőszobából került leválasztásra még egy vendégmosdó, mely szintén a közösségi térből nyílik.

A privát szféra központját a hálószóba alkotja, mely az eredetileg két, külön bejáratú szoba összenyitásával jött létre, innen nyílik a walk-in gardrób.

Az új válaszfalak, parapet falak és álmennyezetek mind Rigips gipszkartonból épülnek majd a tervek szerint. Az enteriőr színhasználatát illetően a fekete, fehér, valamint a szürke és barna natúr, semleges árnyalatai dominálnak, melyet a nappaliban türkiz – mint üdítő kiegészítő szín, a hálóban pedig lila hív életre.

A hálószoba és gardrób padlóburkolatát az Egger laminált padlója teszi meleggé és otthonossá, A festett falak burkolószíneit pedig a Héra és a Trilak minőségi festékgyártók szép színeiből válogatta ki a tervező. A dekoratív, mutatós tapéta pedig a Rovitex kínálatából került kiválasztásra.

A lakás valamennyi helyiségében egyedi tervezésű bútorok kerülnek majd beépítésre. A fürdő, gardrób, hálószoba, nappali, étkező és előszoba bútorok alapanyaga a Forest termékeiből került kiválasztása, míg a konyhabútor az Art&Design Arrital Light portfóliójából készült.

A privát fürdőszoba pedig az eredeti fürdőszoba, szoba irányába megnövelt térrel együtt alakult ki.

A fürdőszoba hideg burkolatokat kapott – ahogyan a konyha-nappali és étkezőrész is – valamennyi helyiségbe az Argenta Ceramica termékcsaládokból válogatott Ágnes.

A világítástechnikát valamennyi helyiségbe az Elter kínálatából válogatták.

A grill terasz padlóburkolatai is ezekből a családokból kerültek beépítésre. A terasz falburkolatához a GEO ’96 – KŐ-TÁR kínálatából választott ki szép, természetes kőlapokat Ágnes, melynek kivitelezéséhez Mapei fugát javasol.

A külső nyílászárók a Fakro termékei – és lévén, hogy a méretek nem változnak, a csere így nem engedély köteles. A belső nyílászárók cseréjénél illetve újak kiválasztása esetén Hofstadter nyílászárókat terveznek beépíteni.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...