Ettől lesz most igazán trendi a konyha!

A trendek folyamatos változása persze nem ad okot arra, hogy csak úgy hirtelen lecseréljük a csempét a konyhában, ám ha most tervezzük, most fogjuk még csak kialakítani új konyhánkat, érdemes átnézni 2020 újdonságait, melyekkel ráadásul időtálló, természetes megjelenésű enteriőröket alakíthatunk ki. Nézzük, mivel burkoljuk az idén a konyhát?

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: Porcelanosa (Gamadecor Krion)

Végre fellélegezhetünk a minimalizmus egyszerűsége, már-már túlontúl letisztultsága után végre előkerültek a színek: a klasszikus kék, melyet a Pantone is az év színének választott, akár csempe, akár konyhabútor formájában remekül megállja a helyét, hűvös letisztult nyugalmat hoz bármely helyiségbe. 

A színek mellett azonban még mindig az anyagoké, anyaghatásé lesz a főszerep. Lássuk az 5 legszerethetőbb trendet a konyhában!

1. A fa természetes szépsége

Évek óta töretlen, nem véletlenül: hiszen természetes, meghitt, otthonos melegséget hoz lakótereinkbe. Szerencsére a mai innovatív burkolat gyártóknak köszönhetően egyre élethűbb, egyre tökéletesebb fa erezetmintát, felületet választhatunk. Az idei újítás pedig, hogy a padlólap itt is – ahogy a fürdőszoba enteriőrökben is – felkerülhet a falakra. Hosszúkás kerámiaparkettákkal különben remek konyha csempe alkotható, hiszen itt nem magasságában, hanem szélességét tekintve kapunk inkább burkolandó felületet.

A sötétebb, meleg fa árnyalatok mellé bátran választhatunk hűvös, fényes fehér frontokat – nem lesz rideg az összhatás

(Fotó: Porcelanosa)

2. Lebegő konyhasziget

Akár helyet szeretnénk spórolni, akár csak szellősebbé tenni a teret, vagy éppen étkező asztal funkcióval látnánk el a konyhaszigetet – a praktikus, izgalmas, belsőépítészeti szemmel nézve is különleges lebegő konyhasziget megoldásokkal tudjuk az idén megújítani konyhánk tervének eredeti elképzeléseit.

(Fotó: Porcelanosa /Gamadecor)

3. Klasszikusok modern köntösben

Az új, 2020-as és 2021-es trendek az apró, mozaikos hatású, de nem kifejezetten mozaik csempe megoldásokat ajánlják. A mozaikot ugyanis nem a legcélszerűbb betervezni a konyhapult fölötti falra, ahol közvetlenül érintkezhet a főzés közben ráfröccsenő zsíros, vagy színes szószokkal, melyek elszínezhetik a fugát is. Márpedig, ha jobban belegondolunk, a mozaikcsempe felrakása elég sok fuga hézagot ad ki, így takarítása nehézkes a főzési környezetben. Ezért, ha aprólékos, szépen kidolgozott látványt keres, szépen megmunkált, részletgazdag megjelenést, akkor a spanyol Porcelanosa Marbella kollekciójával a klasszikus mozaikhatás, a romantikus, hagyományos konyha látványa tökéletesen megvalósítható, a kortárs, mai technológia, mai igények és strapabíró anyagok megoldásaival…

(Fotó: Porcelanosa / Marbella)

4. Strapabíró burkolatok

A főzőlap vagy a mosogató fölötti falfelület sosincs biztonságban a ráfröccsenő víztől vagy olajtól ezért ide mindenképpen strapabíró burkolatot válasszunk! A Porcelanosa itt látható, HIGHKER kollekcióba tartozó, nagy formátumú kerámia lapjainak szerkezete agyagból, homokból és földpátból áll, ettől padlói és a falicsempéi ellenállóbbak és tartósabbak. Termékeinek fontos tulajdonsága, hogy a padlólapok csúszásgátló technológiával vannak ellátva, ami nagy előny mind a konyha, mind a fürdőszoba burkolatának kiválasztásakor.

A 120cm x 120cm formátummal szép, egységes tereket tervezhetünk, akár nagyobb családi házunkba, akár kiskereskedelmi helyiségekbe, hiszen a lapot kifejezetten ilyen típusú épületekhez tervezte a gyártó.  

A Nantes Acero vezető szerepet játszik a 20. század ipari szellemének megvalósításában, józan szürke árnyalataival ugyanakkor többféle stílust, finom esztétikai megoldásokat tervezhetünk.

(Fotó: Porcelanosa /Nantes)

5. A fekete eleganciája, nemes anyaghasználattal

A fekete visszatért, és még divatosabb, mint valaha! Aki nagyobb, tágasabb terekkel rendelkezik, melyeknek benapozottsága is megfelelő, azoknak bátran ajánljuk ezt az időtlen, nemes eleganciát a konyha és a nappali terek megoldásához. Képünkön egy igazán nemes, kifinomult kollekció látható, természetes kőből, melyet padlólap vagy falburkoló anyagként éppúgy hasznosíthatunk, de a konyhapult vagy konyhasziget felületének burkolásában is abszolút megállja a helyét. Ellenálló, tartós, könnyű karbantartani, így igazi főnyeremény lehet akkor is, ha az egész házban egységes megjelenésre törekszünk – ugyanis a speciális anyag kültéren, teraszokon vagy úszómedencék egyedi megoldásaihoz is tökéletesen alkalmazható.

Újdonság: a konyha pult is csempe burkolatot kap az eddigi megszokott munkalap helyett. Tartósabb, strapabíróbb – ez már biztos!

(Fotó: Porcelanosa /Prada Acero)

Számos új trend, megannyi újítás látott tehát napvilágot, ám a klasszikus megoldások terén is jócskán akad újítás. 

A trendeken túl persze nagyon lényeges a saját stílusunk, otthonunkhoz, a család életmódjához igazodó belsőépítészeti megoldások megtalálása. Akár már van konkrét elképzelés, akár még csak most inspirálódna, mindkét esetben tudunk segíteni, ha személyesen is ellátogat a Palatinus Fürdőszobaszalon üzleteibe!

2023. április 18.

Így lehet mindig makulátlanul gyönyörű konyhád és fürdőszobád!

Nemcsak a burkolatokra érdemes odafigyelni, hanem a megfelelő fugára is, ha igazán ütős látványra vágyunk. Sokan úgy gondolják, hogy az esztétikus fürdőszoba és konyha...

2022. december 14.

Lázár Chef álomkonyhája nem olyan, mint gondolnád

Kíváncsiak vagyunk rá, milyen a tökéletes konyha Magyarország egyik leghíresebb séfje szerint? Konyhatervezési tanácsokra vágyunk – vagy épp újabb szintre emelnénk a gasztronómiai...

2022. október 21.

Király Linda álomkonyhája mindenki számára kitűnő inspiráció

Az énekesnő imád főzni – és ezt a szenvedélyét konyhája is tükrözi. Mindig érdekes betekintést nyerni egy híresség otthonába: sokszor ihletet kaphat az ember, és így saját...