Ettől lesz most igazán trendi a konyha!

A trendek folyamatos változása persze nem ad okot arra, hogy csak úgy hirtelen lecseréljük a csempét a konyhában, ám ha most tervezzük, most fogjuk még csak kialakítani új konyhánkat, érdemes átnézni 2020 újdonságait, melyekkel ráadásul időtálló, természetes megjelenésű enteriőröket alakíthatunk ki. Nézzük, mivel burkoljuk az idén a konyhát?

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: Porcelanosa (Gamadecor Krion)

Végre fellélegezhetünk a minimalizmus egyszerűsége, már-már túlontúl letisztultsága után végre előkerültek a színek: a klasszikus kék, melyet a Pantone is az év színének választott, akár csempe, akár konyhabútor formájában remekül megállja a helyét, hűvös letisztult nyugalmat hoz bármely helyiségbe. 

A színek mellett azonban még mindig az anyagoké, anyaghatásé lesz a főszerep. Lássuk az 5 legszerethetőbb trendet a konyhában!

1. A fa természetes szépsége

Évek óta töretlen, nem véletlenül: hiszen természetes, meghitt, otthonos melegséget hoz lakótereinkbe. Szerencsére a mai innovatív burkolat gyártóknak köszönhetően egyre élethűbb, egyre tökéletesebb fa erezetmintát, felületet választhatunk. Az idei újítás pedig, hogy a padlólap itt is – ahogy a fürdőszoba enteriőrökben is – felkerülhet a falakra. Hosszúkás kerámiaparkettákkal különben remek konyha csempe alkotható, hiszen itt nem magasságában, hanem szélességét tekintve kapunk inkább burkolandó felületet.

A sötétebb, meleg fa árnyalatok mellé bátran választhatunk hűvös, fényes fehér frontokat – nem lesz rideg az összhatás

(Fotó: Porcelanosa)

2. Lebegő konyhasziget

Akár helyet szeretnénk spórolni, akár csak szellősebbé tenni a teret, vagy éppen étkező asztal funkcióval látnánk el a konyhaszigetet – a praktikus, izgalmas, belsőépítészeti szemmel nézve is különleges lebegő konyhasziget megoldásokkal tudjuk az idén megújítani konyhánk tervének eredeti elképzeléseit.

(Fotó: Porcelanosa /Gamadecor)

3. Klasszikusok modern köntösben

Az új, 2020-as és 2021-es trendek az apró, mozaikos hatású, de nem kifejezetten mozaik csempe megoldásokat ajánlják. A mozaikot ugyanis nem a legcélszerűbb betervezni a konyhapult fölötti falra, ahol közvetlenül érintkezhet a főzés közben ráfröccsenő zsíros, vagy színes szószokkal, melyek elszínezhetik a fugát is. Márpedig, ha jobban belegondolunk, a mozaikcsempe felrakása elég sok fuga hézagot ad ki, így takarítása nehézkes a főzési környezetben. Ezért, ha aprólékos, szépen kidolgozott látványt keres, szépen megmunkált, részletgazdag megjelenést, akkor a spanyol Porcelanosa Marbella kollekciójával a klasszikus mozaikhatás, a romantikus, hagyományos konyha látványa tökéletesen megvalósítható, a kortárs, mai technológia, mai igények és strapabíró anyagok megoldásaival…

(Fotó: Porcelanosa / Marbella)

4. Strapabíró burkolatok

A főzőlap vagy a mosogató fölötti falfelület sosincs biztonságban a ráfröccsenő víztől vagy olajtól ezért ide mindenképpen strapabíró burkolatot válasszunk! A Porcelanosa itt látható, HIGHKER kollekcióba tartozó, nagy formátumú kerámia lapjainak szerkezete agyagból, homokból és földpátból áll, ettől padlói és a falicsempéi ellenállóbbak és tartósabbak. Termékeinek fontos tulajdonsága, hogy a padlólapok csúszásgátló technológiával vannak ellátva, ami nagy előny mind a konyha, mind a fürdőszoba burkolatának kiválasztásakor.

A 120cm x 120cm formátummal szép, egységes tereket tervezhetünk, akár nagyobb családi házunkba, akár kiskereskedelmi helyiségekbe, hiszen a lapot kifejezetten ilyen típusú épületekhez tervezte a gyártó.  

A Nantes Acero vezető szerepet játszik a 20. század ipari szellemének megvalósításában, józan szürke árnyalataival ugyanakkor többféle stílust, finom esztétikai megoldásokat tervezhetünk.

(Fotó: Porcelanosa /Nantes)

5. A fekete eleganciája, nemes anyaghasználattal

A fekete visszatért, és még divatosabb, mint valaha! Aki nagyobb, tágasabb terekkel rendelkezik, melyeknek benapozottsága is megfelelő, azoknak bátran ajánljuk ezt az időtlen, nemes eleganciát a konyha és a nappali terek megoldásához. Képünkön egy igazán nemes, kifinomult kollekció látható, természetes kőből, melyet padlólap vagy falburkoló anyagként éppúgy hasznosíthatunk, de a konyhapult vagy konyhasziget felületének burkolásában is abszolút megállja a helyét. Ellenálló, tartós, könnyű karbantartani, így igazi főnyeremény lehet akkor is, ha az egész házban egységes megjelenésre törekszünk – ugyanis a speciális anyag kültéren, teraszokon vagy úszómedencék egyedi megoldásaihoz is tökéletesen alkalmazható.

Újdonság: a konyha pult is csempe burkolatot kap az eddigi megszokott munkalap helyett. Tartósabb, strapabíróbb – ez már biztos!

(Fotó: Porcelanosa /Prada Acero)

Számos új trend, megannyi újítás látott tehát napvilágot, ám a klasszikus megoldások terén is jócskán akad újítás. 

A trendeken túl persze nagyon lényeges a saját stílusunk, otthonunkhoz, a család életmódjához igazodó belsőépítészeti megoldások megtalálása. Akár már van konkrét elképzelés, akár még csak most inspirálódna, mindkét esetben tudunk segíteni, ha személyesen is ellátogat a Palatinus Fürdőszobaszalon üzleteibe!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...