Ezeket a gépeket használja konyhájában a sztárséf

A híres magyar séf, Krausz Gábor otthoni konyhájában is fontos számára a kiváló minőség és az esztétikum, ezért gondosan választotta meg konyhagépeit.

Ha valaki konyhát tervez, érdemes egy profitól nyerni inspirációt: egy elismert séf konyhája például mindig ihletet ad, hiszen szakmabeliként pontosan tudja, milyen eszközökre van szükség a minőségi és élményteli főzéshez.

Krausz Gábor évekig dolgozott London legjobb éttermeiben, ahol Michelin-csillagos séfek keze alatt tanulta el a szakma fortélyait, amelyeket aztán Magyarországra visszatérve is kamatoztatott – majd később zsűriként adta tovább tudását a Séfek Séfe című műsorban. Tudja, mi teszi a jó konyhát – legyen szó professzionális vagy otthoni használatról.

Saját konyháját a Whirlpool csúcsminőségű termékeivel rendezte be, amelyeket előszeretettel használ nap mint nap. 

Mik alkotják a konyha alapvető elemeit egy profi séf szerint?

Gábor szerint elengedhetetlen egy megfelelő sütő és egy főzőlap – valamint az ehhez tartozó páraelszívó. Ha pedig igazán kényelmes konyhára vágyik az ember, egy jó mikrohullámú sütő és egy mosogatógép beszerzését is érdemes megfontolni.

Gyerekbarát konyha

Mivel Gábor családapa, konyhájának mindenek előtt gyermekbarátnak és biztonságosnak kellett lennie, főleg, hogy gyakran süt és főz együtt két és féléves kislányával. Ez a Whirlpool SMO 658C/BT/IXL indukciós főzőlap használatával nagyon könnyen megoldható. 

A készülék érzékeli, ha kifolyt valami, vagy félrecsúszott egy edény – ilyenkor pedig rögtön sípol. Ez a funkció nemcsak költséghatékony, de a biztonságról is gondoskodik, így nem probléma, ha Gábor kislánya is ott játszik a konyhában: amennyiben a főzőlap jelez, Gábor egy pillanat alatt leveszi, és innentől az sem jelent gondot, ha valaki rátenyerel, mivel már nem lesz forró. 

Szintén gyerekbarát a főzőlaphoz tartozó elszívó, mivel rendkívül halk – olyannyira, hogy Gábor kislánya kimondottan szeret a kellemes fehér zajra elszundikálni a konyhával szemben található gyerekszobában.

Villámgyors, praktikus – és segít a főzésben

A Whirlpool konyhai termékek rendkívül megkönnyítik és meggyorsítják a főzés folyamatát, így igazán élménytelivé teszik az ételek elkészítését, kezdőknek és haladóknak egyaránt. 

Már rögtön a kiolvasztásnál segítenek: a W9 MW261 IXL mikrón be lehet állítani, hogy három kilogramm csirkehúst, baromfihúst vagy marhahúst szeretne az ember kiolvasztani – mindegyik húsnak más a rostszerkezete, így más olvasztási technikát igényel, amelyet az okosfunkciókkal felszerelt mikró automatikusan beállít. Gábor gyakran igénybe veszi ezt a funkciót. 

A séf sütője pedig – amelyet főleg piték, sütemények készítésére használ – megkönnyíti a szárnybontogató szakácsok munkáját is, köszönhetően a automatikus funkcióknak, amelyek a teljesen kezdőknek is segítenek a lehető legjobb eredmény elérésében.

Már az előmelegítés is sokkal gyorsabb, mint a hagyományos sütőknél: nem kell húsz percet várni, a Ready2Cook funkció nagyon hamar bemelegíti a sütőt. Így akkor sincs gond, ha a piskóta már áll, és a szakács elfelejtette időben beindítani a melegítést (ez kisgyerek mellett sokszor előfordulhat) – a sütő pillanatok alatt készen áll, így a sütemény sem esik össze.

A sütővel halakat és húsokat is lehet készíteni – akár egyszerre is! A Cook4 nevű funkció egyedülálló rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy egyidejűleg akár négy fogást is megsüssenek anélkül, hogy az ízek vagy az aromák összekeverednének.

A Gábor által használt sütőben rendhagyó módon gőzfokozat is található, amellyel például egyszerűen lehet pazar crème brulée-tkészíteni.

Ha pedig a séf végzett a sütés-főzéssel, beindítja a takarítás funkciót, és a sütő önmagát tisztítja meg az odaégett lerakódásoktól a folyamat végén.

Tökéletes dizájn

Krausz Gábor azonban nem csak a rengeteg különleges funkció miatt választotta a Whirlpool konyhai termékeit: fontos számára a stílus, és rögtön megfogta az eszközök letisztult formatervezése. A fekete kiválóan passzol a konyhájukban található fabútorokhoz, és az indusztriál megjelenés pazar látványelemmel szolgál a konyhában – arról nem is beszélve, hogy a sütő dizájnjához harmonikusan illeszkedő  mikró tárolóként is használható, ha nem használják sokat.

Mit főz Gábor a konyhában?

Gyakran készíti el Családom és egyéb receptfajták című könyvének receptjeit: a mű félig szakácskönyv Gábor kedvenc családi ételeivel, félig pedig önéletrajzi alkotás, elegáns fotókkal megspékelve. 

A könyv bővelkedik házias bisztróételek receptjeiben: Gábor annak is ajánlja, aki picit válogatósabb, vagy nem annyira preferálja a különleges ízeket, de azért szeretne új dolgokat kipróbálni. Ezekhez a receptekhez megkap minden szakmai trükköt és mesterfogást a séftől, így szintet léphet az étel, és a család szakácsa learathatja otthon a babérokat. 

Krausz Gábor és a Whirlpool közös receptvideóit ide kattintva találjuk.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...