3 stílus és életérzés kiegészítői a konyhában

A tavasszal megjelent OtthoNNeked kiadványunkban 10 különböző élet- és lakberendezési stílust mutattunk be a romantikus stílustól a retrón át a skandináv letisztultságig, de megemlíthetnénk a country, a loft vagy a klasszikus stílust is. Bármelyik is álljon Önöz legközelebb, az IBDesing személyre szabható összeállításaiban mindent megtalál!

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Mostani cikkünkben 3 típusú konyhát mutatunk be:

Loft konyha – kényelmes, mutatós, hűvös megoldások

A hűvös palaszürkék, grafit árnyalatok, és a sötétebb kőhatású felületek illenek leginkább a városias jellegű, urbánus stílushoz, és a loft enteriőrhöz.

Ám a nagyvárosi életérzés nem csupán a látványt, hanem a kényelmet is kell, hogy tükrözze. A rohanós, igencsak pörgős nagyvárosi életmód megkívánja, hogy jóval kevesebb időt kelljen otthonunk napi szintű karbantartásával foglalkoznunk, így a régi, kopottas tárgyak mellett megjelennek a korszerű konyhai berendezések, a tartós burkolatok és felületek.

A vinyl padlók éppen ilyenek – mint ahogyan a tartós, gránitőrleményből készült, antibakteriális Biocote felülettel rendelkező Marmorin mosogatók is.

Loft otthonokba padlóból is leginkább a kő hatású modellek a stílusosak, melyek a beton árnyalatát adják vissza, mint például a  Designflooring Oakeley vízálló vinyl padlója, melyet 457x610mm-es méretben választhatunk ki, a gyártó Art Select kollekciójából.

Szerencsére, a szépség mellett sem a kényelemmel, sem pedig a tartóssággal nem lesz gondunk – hiszen a padló puha, kellemes járófelületét akár 30 évig is élvezhetjük – ennyi garanciát vállal rá ugyanis a gyártó.

Loft és városi otthonokba egy ilyen mutatós eredeti hatású padló mellé egy egyedi gyártású konyhabútort, és egy szintén igen tartós, és dekoratív mosogatót ajánlunk. Mit szólna, ha ezúttal a mosogató is fekete lenne, méghozzá matt fekete – és dizájnját tekintve is nemesen letisztult?

A Marmorin Foorn mosogatója pont ilyen, melyet medencéje mellett csepegtető tálcával, és dizájnelemnek beépített egyedi vízelfolyást könnyítő árkocskákkal kínál számunkra a nagymúltú, többszörös dizájn díjas gyártó.

Klasszikus szépségek az egyszerű elegancia híveinek

A klasszikus stílusra egy melegebb, otthonosabb összhatás jellemző, persze a mai sietős élettempót, a könnyű kezelhetőséget itt is figyelembe kell venni. A sokoldalú, szinte mindentudó vinyl itt is kiváló választás, de ebben az esetben inkább egy kellemes, finom famintázatút válasszunk – mint amilyen a Designflooring Morning Oak vízálló vinyl padlója.

A 915X152 mm-es lapokkal könnyen tervezhetünk, és nem csupán a konyha, de az egész lakás területén megállják a helyüket – és szép, meleg hatású, természetes megoldást nyújtanak.

A 30 év garancia természetesen erre a termékre is érvényes, és ezt a típust is a Designflooring gyár Art Select családjában találjuk meg.Mosogatóként pedig mi egy szép, napos árnyalatú, halványbézs vagy vanília gránitmosogatót ajánlunk a klasszikus stílus híveinek, mint amilyen a Marmorin Cire Granit modellje.

E stílus kedvelője általában már nem a bohém húszas éveit éli, hanem többnyire családos – így a medence melletti gyümölcsmosó tökéletes szolgálatot tesz a gyerkőcök uzsonnájához, vagy a kertből behozott friss gyümölcsök előkészítéséhez.

Rusztikus, nemes egyszerűség a konyhába a vidéki otthonokba, nyaralókba

A vidéki, vagy más néven Country stílus az angol vidéki stílus mai megfelelőjeként hódít tovább, és természetesen hozza magával a kellemes, régies bájt megragadó vidéki romantikát.

A stílushoz illő, festett hajópadló szerencsére a mai, innovatív, tudatos és antibakteriális korban is megtalálható. A Designflooring White Painted Oak vízálló vinyl padlóját ráadásul nagyon kedvező áron, 30 évnyi garanciavállalással vásárolhatjuk meg a Rubens kollekció egyik kiemelkedő darabjaként – mellyel a fehérre festett fa, a rusztikus hajópadló élmény garantált – és nem csak a konyhában!Ha pedig a fehér színt szeretjük, és a rusztikus jelleget követni szeretnénk a konyhabútoron túl a mosogató vonalvezetésén, dizájnjának kialakításában is, akkor ebben remek partnerre lelhetünk a Marmorin Rubid egymedencés gránit mosogatójában is!

A tömör, eredeti kialakítás, a tartós, tudatos és steril anyagválasztás, a stílusba illő dizájn éppúgy jellemző a Marmorin termékeire is, ahogyan az egyediségre való törekvés, és a magas minőség, a hosszú élettartam.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...