Környezettudatos masszázsmedence használat? Hát persze! Csak rajtunk múlik!

Az utóbbi időben szerencsére egyre többen tartják fontosnak, hogy a mindennapi életüket környezettudatosan éljék. De ez valóban azt jelenti, hogy fel kell áldoznunk bizonyos szabadidős tevékenységeinket a környezetvédelem oltárán? Természetesen nem! Megmutatjuk, hogy mire ügyeljen, ha lelkifurdalás nélkül szeretne elmerülni masszázsmedencéjében.

A cikket szerkesztette: SpaTrend Kft.

A SpaTrend Kft. teljes körűen szolgálja ki a kültéri életmód szerelmeseinek igényeit. A SpaTrend bemutatótermeiben masszázsmedencék széles kínálata várja a látogatókat, a pehelykönnyű, és egyszerűen telepíthető Softub jakuzziktól, az legmodernebb, többszemélyes amerikai Hot Spring masszázsmedencékig rengeteg típus megtalálható a kínálatban. A jakuzzik mellett prémium kategóriás Broil King, Kamado Chef, Kamado Joe és Ofyr grillsütők és grillkiegészítők, füstölő berendezések színes skálája, valamint a Jati & Kebon minimalista stílusú kerti bútorai, árnyékolók, szaunák és gőzkabinok sokasága várja a vásárlókat a bemutatótermekben. A SpaTrend munkatársai sok éves tapasztalattal, és naprakész képzettséggel segítik berendezni a vásárlók kertjét, wellness terét.

Kapcsolat
3D bemutatóterem
SpaTrend Kft.

Ha a lehető legkörnyezettudatosabban szeretné használni masszázsmedencéjét, akkor az alábbi három dologra kell kiemelten odafigyelnie:

Energiafelhasználás

Az első és legkézenfekvőbb lehetőség masszázsmedencénk energiafelhasználásának optimalizálása. Már masszázsmedencénk kiválasztásakor érdemes kiemelt figyelmet szentelnünk arra, hogy új medencénk energiatakarékos legyen és kisebb energiafelhasználás mellett tudja biztosítani a számunkra megfelelő teljesítményt. Ezt természetesen nem csak pénztárcánk fogja megköszönni, hiszen az energiatakarékos medencék havi fenntartási költsége jóval alacsonyabb, mint a hagyományos társaiké, de környezetünket sem terheljük annyira. Ha már kiválasztottuk új masszázsmedencénket, akkor az alábbiakra kell még ügyelnünk:

  • Thermotető. Mivel a legtöbb hőt, azaz energiát a szabad vízfelületen keresztül ad le masszázsmedencénk, így annak energiatakarékos működtetéséhez elengedhetetlen egy jó minőségű, kifejezetten a mi medencénkhez tervezett thermotető beszerzése. Olyan ez, mint házunknak a jól szigetelt tető: bent tartja a meleget, minimalizálja a hőveszteséget. Ráadásul segít megóvni medencénk vizét a különböző szennyeződésektől is.
  • Körültekintő karbantartás. Eltömődött vagy elhasználódott vízszűrök nagyban megnövelik medencéje energia felhasználását, mivel így hatékonyságuk csökken. Rendszeres karbantartással azonban ez megelőzhető: legalább kéthetente öblítse át a szűrőket, 6-8 hetente használja az ajánlott szűrő tisztító folyadékot és ne felejtse el az éves cserét sem! Az eredmény nem csak kristálytiszta víz, de alacsonyabb energiafelhasználás is lesz.
  • Megfelelő hőfok beállítása.Mindig körültekintően, tudatosan állítsa be masszázsmedencéje hőfokát, mivel már pár fok eltérés is nagyban növelheti medencéje energiafelhasználását. Ha elutazik, vagy valamiért előreláthatóan hosszabb ideig nem tudja használni masszázsmedencéjét, akkor mindenképpen állítsa a termosztátot alacsonyabb hőfokra, fagymentes hónapokban akár ki is kapcsolhatja a fűtést, így sok energiát spórolhat meg.

Vízkezelés

A klór és brómvegyületeket fertőtlenítő hatása régóta ismert. Széles körben elterjedtek, mivel használatuk egyszerű és hatékony. Ám az elmúlt évtizedekben megnövekedett az igény az alternatív vízfertőtlenítő megoldásokra, melyek legtöbbször ugyanolyan hatékonyak, mint az agresszív vegyszerek, mégis sokkal környezetbarátabb megoldást kínálnak. Szerencsére ezek vízkezelő rendszerek manapság már bárki számára elérhetőek és számottevően nem drágábbak vagy bonyolultabbak a hagyományos klóros fertőtlenítésnél. Ilyen megoldás lehet a sósvizes fertőtlenítés sóbontó berendezéssel, mely hagyományos konyhasóból állít elő alacsony koncentrációjú klórvegyületet. Érdemes még megemlíteni ózonos illetve az UV-s fertőtlenítést is, de az ezüstionnal történő vízfertőtlenítés is a kifejezetten környezetbarát megoldások közé tartozik. Válasszon ön is a számos „zöld” megoldás közül.

Tartósság, élettartam

Masszázsmedencénk vásárlásakor nem csak annak energiatakarékosságát kell természetesen figyelembe vennünk, hanem új medencénk várható élettartamát is. Hiába használ kevés energiát a jakuzzink, ha pár évente cserélnünk kell, mivel rossz minőségű alapanyagokból készült. Igyekezzünk olyan medencét választani, ahol a gyártó garanciát vállal az alapanyagok minőségére, beleértve a borítást és a masszázsmedence belső terét is, nem csak a jeteket, pumpákat és egyéb elektronikai berendezéseket. Igaz az a mondás, hogy a meg nem termelt hulladék kezelése a legegyszerűbb. Ne termeljünk hát felesleges hulladékot évről évre, hanem válasszunk tartós, strapabíró, de egyben energiatakarékos masszázsmedencét.

Túl sok elvárás ez egy „egyszerű” masszázsmedencétől? Ilyen medence nem is létezik? Dehogy nem! Kattintson ide és ismerkedjen meg az energiatakarékos és kiemelkedően tartós Freeflow masszázsmedencékkel!

2023. augusztus 01.

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat!

Ha fontosak számunkra a részletek, és igényes tárolási megoldásokat keresünk, mindenképp érdemes megismernünk a jövő eszköztárolóit. Amennyiben stílusos kertre vagy teraszra...

2023. július 28.

Időtálló álomburkolat: a Woody WPC új szintre emeli a kertedet!

Ha strapabíró és gyönyörű teraszra vágyunk, a WPC burkolat segítségével könnyen feldobhatjuk otthonunkat. Amikor a terasz vagy a kert burkolásáról van szó, mindenképp olyan...

2023. július 27.

Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött,...