Kényelem mindenekfelett

A klasszikus kézi rajz varázsával… dr. Rajnainé Derecskey Gabriella eredeti szakmája szerint ötvös szakon végzett a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolában, majd ezt követte a családalapítás. Gabi az otthon töltött idő alatt a családi bútorok felújításában lelve örömét, szeretett bele a lakberendezésbe, melyet jelenleg az EFEB-n tanul…

Gabriella nagyon élvezi lakberendezői tanulmányait, melyben azt tartja talán a legjobb érzésnek, hogy mások igényeire szabva valósíthatja meg saját elképzeléseit. Vagyis, ebben a szakmában úgy találhatjuk meg az alkotás szabadságát, úgy élhetjük ki kreatív énünket – hogy közben a megbízó is elégedett, és ő is saját magát láthatja majd az elkészült terek tükrében…

Gabi egy igazán klasszikus, kényelmes otthont tervezett meg ezúttal képzeletbeli megbízója, egy 30 év körüli fiatal hölgy számára.

Munkájának igazi különlegességét, nosztalgikus hangulatát pedig az aprólékos, színesben kidolgozott kézi rajz varázsa adja, melyet az itt mellékelt képeken is jól láthatunk.

Gabriella megbízója egy olyan modern értékeket képviselő hölgyemény, aki ritkán főz, munkájából adódóan nem tud szánni rá időt, így inkább a házhoz szállító cég ajánlatai közül válogat – ám emellett mégis gyakran és szívesen lát vendégül akár nagyobb társaságot is az otthonában.

Ehhez mérten egy jól körbejárható, tágas és kényelmes nappalit alakított ki számára, egy-légtérben a konyha-étkezővel. Hiszen így – ha sokan vannak is – kényelmes társalgásra nyílik majd lehetőségük.

Mivel megbízója ritkán főz csak, így viszonylag kevés tároló hely is elegendő a számára, ezért Gabi úgy döntött, hogy lebontja az eredeti kamrát, majd ennek a helyén egy kis étkezőrészt alakít ki. Ennek köszönhetően még maradt hely egy nagyobb kanapé elhelyezésének is.

A szoba elegáns, intenzív hangulatát a kanapé anyaga és fiatalos türkiz színe adja meg, mely visszatér az étkező padja mögötti tűzött falon is.

A tűzött fal fekete keretébe két spotlámpát szereltek be, így a fény drámai kontrasztot ad, mellyel a kis étkező “nagy” , kiemelt szerepet kap.

A hölgy alapvetően nem az otthonából végzi a munkáját, de ha úgy adódik, egy kávé mellett  a laptopjáról itt szokta elintézni a még hátra maradt, fontosabb teendőit, ezért erre is biztosítani kellett egy nyugodt kis helyet a számára.

A vendégszobákba vezető ajtók közötti falon szinte egyedi műalkotásként jelenik meg a különleges formájú Zehnder radiátor…

Majd ezt követi a beépített oldal: melynek középpontjában egy gipszkartonból kiépített krém színű Zalakerámia lapokkal burkolt díszfalat láthatunk, s ebbe lett besüllyesztve az okos tévé, amin a nagyobb társasági összejövetelek, bulik  alkalmával akár hangulatvideókat is le lehet játszani.

A konyhabútor, és a díszfal másik oldalán lévő beépített szekrény is a Forest egyedi bútora. Ezzel teljesen azonos, sötétbarna színű, hosszú króm fogantyús ajtó található az alsó szekrényrészeken, melyeknek felső részén a fehér szín dominál.

Ez a szimmetria – ha egyben nézzük az egész falat – szemünket a középpontba tereli, közvetlenül a kerámialapos falra.

A belmagasság itt 2,70 méterre csökken az álmennyezet miatt, melynek köszönhetően valamennyi helyiségben hangulatos világítást lehetett kialakítani a dekorációs elemként is használt spotokkal.

A színek, anyagok és fények játéka, kontrasztja is segít megteremteni a luxus hangulatot az enteriőrben, melyet a króm kiegészítők csillogása tesz még elegánsabbá.

A hálószoba krémes színei nyugalmat árasztanak, ahol az itt élő megpihenhet egy fárasztó munkanap után. Mivel ez a szoba nem túl tágas, ezért Gabi igyekezett világos árnyalatokkal tágítani a teret, melynek könnyedségét a szolid minták adják meg.

Az ágy tűzött, minőségű bőrből készült, Szép formáját kiemeli a vele harmonizáló hullámzó, szimmetrikus tapéta, mely igazán elegáns és könnyed hatást nyújt kellemes ezüstszürke árnyalatával.

Az ajtóval szembe lévő falra Gabriella fa reluxát tervezett, melyhez szépen illik a Zehnder dizájn radiátor.

A két nagy NivoHome beépített gardróbszekrénye közé egy kis padot terveztem tükörrel, így az öltözködés sokkal kényelmesebbé válik, és az osztottsága miatt nem kelt túlzsúfolt hatást – magyarázza a tervező.

A két félszobát megtartotta Gabi, hiszen megbízója gyakran fogad vendégeket, és sokszor előfordul, hogy vendégei ott is alszanak nála. Természetesen a vendégszobában is a luxus érzet megteremtését tartotta szem előtt.

Aki ide belép, úgy érezheti magát, mintha egy luxus hotelben lenne: a bútorok minőségének és színharmóniájának eredeti hangulatát a különleges fények koronázzák meg.

A csillár Swarovski kristályokkal díszített, így felkapcsolva csodálatos ragyogásával árasztja el az enteriőrt, míg a mennyezeten körben elhelyezett spotlámpák a falat díszítik finom fényükkel.

A festmények mindkét szobában hangsúlyosabbá teszik az ágyat, összefoglalva a szoba színeit – így lesz csak igazán összhangban a látvány!

A fürdőszoba a maga egyenes vonalaival nagyon modern kialakítást kapott. Az egyedi tervezésű, beépített Forest mosdószekrénybe lett elrejtve a beépített mosógép, a szennyes kosár, valamint itt kaptak helyet a takarítószerek is.

Mindennek megvan benne a helye, semmi sincs szem előtt – ettől letisztult, szép, kényelmes és tágas lesz a tér optikailag is, finom színei pedig harmóniában vannak a lakás többi helyiségével.

A szürke járólap és a bézs falicsempe színei visszaköszönnek a mozaikcsempe ezerfényű csillogásában, ez gyönyörű összhangot ad a térnek.

Mivel Gabi megbízója szívesen pancsol a kádban időnként, ezért egy nagy egyenes vonalú kádat szemelt ki a számára, melynek az oldal peremébe építették be a vízesés csaptelepet, valamint egy kihúzható tusolófej is tartozik hozzá.

Az üveg kádparaván pedig amellett, hogy tusoláskor nagyon praktikus, még tovább fokozza a modern összhatást.
Kiegészítőknél a króm árnyalat itt is visszaköszön a fogantyúkon, lámpákon, és a Zhender törölközőszárítós radiátoron. A teraszra nyíló ablak falát teljesen beborította Gabriella egy szép függönnyel. Az ablak elé, közvetlenül egy kellemes fényáteresztő anyag került, ennek két szélét finom, drapp árnyalatú, sötétítő függöny keretezi.Az ágynemű szintén bézs, – ám, hogy az egyhangúságot megtörjük – érdemes egy kis kiegészítő színnek kombinálni, a díszpárnák huzatán, vagy a takarók mintájában. Gabi választása ebben az esetben a kékre esett.

A kiegészítőknél itt is, mint a nappaliban, a króm csillogása teremti meg igazán a luxus hangulatot. Ez jelenik meg a csillárnál is, mely nagyvonalú méretével és lebegő, könnyed alakjával a szoba legfőbb éke, azonban ne feledkezzünk meg a Swarovski kristállyal díszített csodálatos kislámpákról sem.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...