Eklektika stílusosan: avagy a mixelés művészete

Nem mindenki született enteriőr-stylist, azonban otthonunk csinosítgatása, szépítése évről évre napirendre kerül, különösen így a tavaszi megújulás jegyében. Mivel dobjunk fel, tegyünk az évszaknak megfelelővé egy teret, miket érdemes megváltoztatunk az enteriőrben, ha lépést szeretnénk tartani a trendekkel, és nem utolsósorban mit mivel kombinálhatunk, hogy stílusos maradjon a végeredmény?

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

          

Argenta

Most nem elsősorban arra buzdítjuk Önöket, hogy váljanak hivatásos lakberendezővé vagy stylisttá, hiszen ezek komoly szakmák, amit ahogyan Ön a saját szakmáját – ők is éppúgy fáradságos, komoly tanulással és gyakorlattal sajátítottak el.

Azonban azt érdemes mégis megfigyelnünk, hogy milyen trendek mennek mostanság, és mik azok az anyagok, felületek, és színek – amikkel érdemes játszadoznunk egy adott térben.

Ha pedig unjuk már a túlzottan élére állított, szögletes tereket, vagy a letisztult minimál összképet egyszerűen képtelen a család megtartani, akkor érdemes keverni, hiszen akár még jó is kisülhet a dologból.

A 2017/18-as lakástextil trendeket egyenesen Frankfurtból hoztuk magunkkal: a minden év január közepén megrendezésre kerülő, rangos kiállítás a Heimtextil, ahol a textíliák sokrétű világán belül bemutatkoznak, felsorakoznak a lakástextil piac legrangosabb szereplői is.

Az idei év trendjeinek fő jelszavát a Felfedezések adták meg, s ezen belül is négy csoportot különíthettünk el: a Digitális felfedezésekét, a Kulturális felfedezésekét, de a legizgalmasabb, és talán a legjobban kihasználható mégis az Univerzum – és a Természet felfedezései.

Ez az a négy csoport, ahol aztán bátran játszadozhatunk, tehetünk nagy barangolásokat mi is.

Digitális felfedezésekhez gyönyörű irrizáló anyagokat, felületeket választhatunk, amelyeket érdemes azért valamilyen puha, letisztult, matt anyaggal ellensúlyozni – hogy az  irrizáló felület különleges csillogása majd kiemelkedjen.

Ha nem is tudjuk egyből a legújabb irrizáló anyagokat beszerezni, akkor egy csillogó szálakkal átszőtt függöny, és hozzá egy geometrikus mintázatú huzattal bevont díszpárnával megteremthetjük otthonunkban is az irrizáló, digitális-trendek által diktált összhatást.

Hiszen ehhez a trendhez tartoznak az  izgalmas geometrikus mintázatok is, melyeket akár egy csempén, akár egy minőségi lakástextilen, párnán, vagy függöny mintán visszahozhatunk…

A minták keveredése is lehetséges, azonban érdemes a nagyobb, feltűnő mintát apró, anyagában mintázottal keverni, és színvilágában, vagy a minta jellegében (például vonalkázott, vagy körkörös motívumok) hozzá hasonlót választani.

Választhatunk a tapétánk finom mintája mellé is egy új kárpitot a kanapénkra, a kedvenc trendünk jegyében. Az eklektika itt is megállja a helyét, az arányokra azonban érdemes ügyelni. Ha a színvilág passzol, akkor a minta mérete nyugodtan térjen el, vagy fordítva.

Szerencsés, ha a minta egyik legerőteljesebb, vezető színéből – mint amilyen a képen a fekete – beillesztünk egy bútort, vagy dísztárgyat a szobába. De akár a kis asztal lábait is feketére festhetjük, ha tökéletes harmóniát szeretnénk.

E heti cikkünkben – a lehetőségek számtalan variációs lehetőségei miatt – maradva a digitális felfedezések trendje által diktált geometrikus mintázatoknál, érdemes szemügyre vennünk az egyes minták és színek harmonikus rendjét is. Ami ugyanis a vibrálás miatt kavalkádnak tűnhet, az ugyanakkor mégis nagy körültekintést, tudatosságot igényel.

Aki azonban mégsem érzi elég biztosnak az ízlését, stílusérzékét – akkor a legbiztosabb módszert javasoljuk: varrasson díszpárnákat a függöny anyagából, amelyet az aktuális csempéhez, vagy padlóburkolathoz választott ki színben. Ezzel ugyanis tuti, hogy nem lövünk mellé: márcsak egy jó szalont kell találni, ahol egyszerre tekinthetjük meg és választhatjuk ki a padlóburkolatot, a csempét, a bútort, és a lakástextilek anyagát is.2020. június 10.

Country stílus a maximumon – Sheryl Crow fantasztikus nashville-i otthona

Sheryl Crow vitathatatlanul a világ legnépszerűbb énekesnői közt van. Az 58 éves (bár sokkal fiatalabbnak tűnő) Crow 1993-ban tört be a slágerlistákra All I Wanna Do című dalával,...

2020. május 21.

Liebherr

A minőség szimbólumának számító Liebherr 60 éve állít elő prémium hűtő­ és fagyasztógépeket, a gyártás napjainkban négy országban történik. Innovatív ötletek, modern...

2020. május 20.

Eglo

Az EGLO márka sokszínűségét a „my light my style - az én lámpám az én stílusom” szlogennel igyekszünk tükrözni. Hosszú történelmi múltunk osztrák gyökerekhez vezet vissza;...