Eklektika stílusosan: avagy a mixelés művészete

Nem mindenki született enteriőr-stylist, azonban otthonunk csinosítgatása, szépítése évről évre napirendre kerül, különösen így a tavaszi megújulás jegyében. Mivel dobjunk fel, tegyünk az évszaknak megfelelővé egy teret, miket érdemes megváltoztatunk az enteriőrben, ha lépést szeretnénk tartani a trendekkel, és nem utolsósorban mit mivel kombinálhatunk, hogy stílusos maradjon a végeredmény?

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Most nem elsősorban arra buzdítjuk Önöket, hogy váljanak hivatásos lakberendezővé vagy stylisttá, hiszen ezek komoly szakmák, amit ahogyan Ön a saját szakmáját – ők is éppúgy fáradságos, komoly tanulással és gyakorlattal sajátítottak el.

Azonban azt érdemes mégis megfigyelnünk, hogy milyen trendek mennek mostanság, és mik azok az anyagok, felületek, és színek – amikkel érdemes játszadoznunk egy adott térben.

Ha pedig unjuk már a túlzottan élére állított, szögletes tereket, vagy a letisztult minimál összképet egyszerűen képtelen a család megtartani, akkor érdemes keverni, hiszen akár még jó is kisülhet a dologból.

A 2017/18-as lakástextil trendeket egyenesen Frankfurtból hoztuk magunkkal: a minden év január közepén megrendezésre kerülő, rangos kiállítás a Heimtextil, ahol a textíliák sokrétű világán belül bemutatkoznak, felsorakoznak a lakástextil piac legrangosabb szereplői is.

Az idei év trendjeinek fő jelszavát a Felfedezések adták meg, s ezen belül is négy csoportot különíthettünk el: a Digitális felfedezésekét, a Kulturális felfedezésekét, de a legizgalmasabb, és talán a legjobban kihasználható mégis az Univerzum – és a Természet felfedezései.

Ez az a négy csoport, ahol aztán bátran játszadozhatunk, tehetünk nagy barangolásokat mi is.

Digitális felfedezésekhez gyönyörű irrizáló anyagokat, felületeket választhatunk, amelyeket érdemes azért valamilyen puha, letisztult, matt anyaggal ellensúlyozni – hogy az  irrizáló felület különleges csillogása majd kiemelkedjen.

Ha nem is tudjuk egyből a legújabb irrizáló anyagokat beszerezni, akkor egy csillogó szálakkal átszőtt függöny, és hozzá egy geometrikus mintázatú huzattal bevont díszpárnával megteremthetjük otthonunkban is az irrizáló, digitális-trendek által diktált összhatást.

Hiszen ehhez a trendhez tartoznak az  izgalmas geometrikus mintázatok is, melyeket akár egy csempén, akár egy minőségi lakástextilen, párnán, vagy függöny mintán visszahozhatunk…

A minták keveredése is lehetséges, azonban érdemes a nagyobb, feltűnő mintát apró, anyagában mintázottal keverni, és színvilágában, vagy a minta jellegében (például vonalkázott, vagy körkörös motívumok) hozzá hasonlót választani.

Választhatunk a tapétánk finom mintája mellé is egy új kárpitot a kanapénkra, a kedvenc trendünk jegyében. Az eklektika itt is megállja a helyét, az arányokra azonban érdemes ügyelni. Ha a színvilág passzol, akkor a minta mérete nyugodtan térjen el, vagy fordítva.

Szerencsés, ha a minta egyik legerőteljesebb, vezető színéből – mint amilyen a képen a fekete – beillesztünk egy bútort, vagy dísztárgyat a szobába. De akár a kis asztal lábait is feketére festhetjük, ha tökéletes harmóniát szeretnénk.

E heti cikkünkben – a lehetőségek számtalan variációs lehetőségei miatt – maradva a digitális felfedezések trendje által diktált geometrikus mintázatoknál, érdemes szemügyre vennünk az egyes minták és színek harmonikus rendjét is. Ami ugyanis a vibrálás miatt kavalkádnak tűnhet, az ugyanakkor mégis nagy körültekintést, tudatosságot igényel.

Aki azonban mégsem érzi elég biztosnak az ízlését, stílusérzékét – akkor a legbiztosabb módszert javasoljuk: varrasson díszpárnákat a függöny anyagából, amelyet az aktuális csempéhez, vagy padlóburkolathoz választott ki színben. Ezzel ugyanis tuti, hogy nem lövünk mellé: márcsak egy jó szalont kell találni, ahol egyszerre tekinthetjük meg és választhatjuk ki a padlóburkolatot, a csempét, a bútort, és a lakástextilek anyagát is.2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...