Személyre szabott kanapék – mindent a tervezésről I. rész!

Amikor otthonunk berendezéseit választjuk, akkor az elsődleges szempontok között kell, hogy szerepeljen a minőség, a hosszú élettartam, a megjelenés és bár a végére maradt, de talán a legfontosabb a kényelem. Otthonunk egyik legmeghatározóbb helyisége a nappali, melynek központjában az esetek többségében a kanapé áll. Gondoljon csak bele? Mit ér egy gyönyörű, megjelenésében kiváló kanapé, hogyha a mindennapi életben, a mindennapi szokásokhoz nem felel meg? Amikor kanapét vásárol tehát mindenképp győződjön meg arról, hogy minden tekintetben megfelel az igényeinek.

“Vajon létezik olyan kanapé, mely minden igényemnek és fontos szempontnak megfelel?”

Jogosan merülhet fel a kérdés! A válasz: ROM!

A ROM kanapék egyedien tervezhetőek, teljesen személyre szabhatóak, így minden bizonnyal megfelelhetnek minden igényének!

Hogyan működik a tervezés?

Találkozunk személyesen bemutatótermünkben, ahol élőben megtekintheti a kiállított “bemutató” modelleket. Azért hívjuk őket bemutatónak, mert minden modellünk teljesen személyre szabható, így Ön nem egy konkrét kanapét választ ki, csupán egy adott formájú, stílusú kanapét választ, mely tetszik Önnek.

Ezután kezdődik a személyre szabás, mely egy egyedülálló 3D látványtervező alkalmazás segítségével történik.

Egy finom kávé mellett, a kolléganő és egy iPad társaságában kényelmesen megtervezzük egyedi kanapéját. A tervezés kiterjed a méretre, az anyagra, a színre, a lábak és a karfa megjelenésére és a kanapé funkcióira.

Vegyük sorra a lehetőségeket!

1. Méret

A méret egészen a 2 és 3 személyestől, a sarok és az U alakig terjedhet. Bármekkora lehet kanapénk! Tervezéskor tulajdonképpen ülőtagokat “pakolunk” egymás mellé, mi “építjük” meg kanapénkat. A két kedvenc elem a longchair és a smartchair névre hallgatnak. Ezek az elemek már a nagyobb, tehát a sarok és az U alakú kanapék esetében jöhetnek szóba.

A longchair egy ottomános elem, mely egy meghosszabbított ülőtagot jelent. Ez az elem eredményezi a kanapén a kényelmes fekvést, illetve ezzel formálhatunk sarkos kialakítást és így lehet kanapénk akár U, akár sarok alakú. Modellenként változhat, de ennek az elemnek a mérete 1,6 vagy 1,7 méter lehet.

A smartchair nagyon hasonló az előbb említett elemhez, amiben eltér az a kialakítása. Ugyanis a smartchair esetében a sarokfolytatásnál nincs háttámla, hanem az oldalsó résznél karfa található. Ez az egyik legkedveltebb elem ennek a tulajdonságnak köszönhetően. Mérete 2 vagy 2,2 m lehet.

A kanapé tervezésekor további ülőfelületet növelő lehetőség a terminal, ezt az elemet akkor érdemes választani, hogyha nem szeretnénk karfát kanapénk végződésére, így egy plusz ülőfelülettel “zárhatjuk” kanapénkat, ahol nincs háttámla sem.

Magas vagy alacsony? S és L méretű ülésmélység között választhat. Az S méretet alacsonyaknak, az L méretet magasabbaknak ajánljuk.

2. Anyag, szín, lábak, karfa és ülőfelület

Az anyag tekintetében a bőr és szövet lehetőségek közül választhat. A szín kiválasztása fontos, hiszen tökéletesen kell, hogy passzoljon az enteriőrbe, mint, ahogy a karfa és a lábak stílusa is. A számos variációnak köszönhetően, mind a szín, mind a karfát és lábat illetően – biztosan megtalálja a tökéletest. Egy fontos kényelmi ponthoz érkeztünk, az ülőfelület kiválasztásához! Tervezéskor 6 ülőfelület vagyis szivacs közül választhat, most a 4 leggyakrabban választottat mutatjuk be.

A bultex komfort elnevezés mögött egy alap szivacs rejtőzik, mely közepes keménységű, ez a legnépszerűbb, hiszen átlagos kialakításának köszönhetően a nagy többségnek kényelmes érzetet biztosít.

A biotex komfort nagyon hasonlít az előbb említettre, érzésre kissé keményebb, illetve, mint azt neve is sugallja bio anyagok felhasználásával készül.

A boxspring komfort bonell rugó és szivacs megoldás együttese, érzésre puhább, mint az imént leírtak, továbbá egy rugalmas ülőfelület kapunk eredményül amennyiben ezt választjuk.

A formatex komfort a legpuhább szivacs, mely választható. Talán a süppedős szóval tudnánk leginkább leírni ezt a megoldást.

3. Funkciók és kiegészítő elemek

Nincs más hátra, mint a kanapé funkcióinak és kiegészítő elemeinek meghatározása, melyekről cikkünk folytatásában olvashat.

Látogasson vissza később is, hiszen többek között megismerkedhet az aladin, a relax és zen funkciókkal, illetve megtudhatja milyen extrákat kínál a modern technika szerelmeseinek a ROM, Home Cinema és Q-boxx lehetőségeivel!

Szakértő segítséggel várjuk a DIVAS Lakberendezés bemutatótermében, ahol együtt tervezhetjük meg személyre szabott, minden igényét maximálisan kielégítő kanapéját.

Elérhetőségeinkért kattintson ide!

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...