Trendszínek, csempetrendek 2018 – bemutatkoznak a Porcelanosa gyönyörű újdonságai!

2018 nem csupán a színek éve lesz, hanem a különleges textúráké, az egyre kifinomultabb anyagoké, anyagok megmintázásáé is. A már szinte mérnöki pontossággal megalkotott magas minőségű kerámiák a Porcelanosa csoport tervezőinek szenvedélyévé váltak, ahogyan az anyagok tudománya, az egyre kifinomultabb anyagminták, felületi imitációk, és az a szintű tisztaság és légiesség, melyek valamennyi anyagban, térben megjelennek majd.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A Porcelanosa Csoport számtalan újdonsággal rukkolt elő számunkra az újévre, mind a színek, mint az anyagok, anyaghatások tekintetében követve legújabb, 2018-as trendeket. A „Home Collection” szettjükben például az opcionálisan választható látványelemek és a mérnöki pontosság páratlan elegyével találkozhatunk, és valamennyi csempe és padlólap család, valamennyi új kollekció egészen egyedi karakterrel ruházza majd fel élettereinket.

Nyitóképünkön máris egy meleg, hangulatos, otthonos megoldás – a Porcelanosa Dover cserépkollekciója, az EBOSS látható, melyből a legtöbbet minden bizonnyal a konyhákban, és a hangulatos toszkán stílusú éttermekben és vendéglőkben fogunk majd látni.  A kandalló, a cserép anyaga is leginkább konyhaművészethez kötődik, és a szép cserép anyag és a terrakotta, barnás narancs árnyalatok különösen jól mutatnak a meleg fával, fa hatású kerámia burkolatokkal és bármely más természetes anyaggal.

Az anyagok tudományának szenvedélye az új Porcelanosa családoknál is erőteljes szerepet kap!

A 2018-as új trendek egyike, a különböző anyagok és felületek felfedezése, és szenvedélyes megfigyelése.

Ez a trend az anyag tisztaságán, érintetlenségén alapul, és olyan termékeken jelenik meg melyek kiemelik magát az anyagszerűséget, és az anyag tisztaságának esztétikai tulajdonságait.

Ez a trend várhatóan nagyobb befolyást gyakorol majd a belsőépítészeti és építészeti iparágra 2018-ban, hiszen a tiszta anyagon alapul, és olyan termékekkel hozható kapcsolatba, ahol az anyagok esztétikai tulajdonságai nagy szerepet játszanak. Erőteljes és tökéletlen szépségükben megnyilvánuló esztétikai elemek ezek, melyek önmagukban emelik ki magát az adott anyagot, mint afféle dekoratív tárgyat, vagy dekorációs elemet.

Ilyenek a csempe újdonságok között a “Straciatella” vagy a “Terrazo” bevonatok összetett, monolitikus anyagai, melyek mostanság egyre nagyobb szerepet kapnak a padlóburkolat trendben, akárcsak az 1960-as és 1970-es években. Ám most ezek mindenféle formában és dekorációs változatban is a rendelkezésünkre állnak!

Emellett egy másik jelentős vonal, az újrahasznosított és fenntartható anyagok trendje lesz, melyek szintén nagyon fontos szerephez jutnak. Számos anyaggal kapcsolatos kísérletezés figyelhető meg itt a különböző anyagok egyedi textúráin, ahogyan ezek egymással ötvöződve keverednek, hol durva, hol pedig finomabb volumenben. A PORCELANOSA Csoport széles termékválasztéka most összhangban áll ezzel a stílussal.

Íme a Terrazzo: Az újjáéledő anyag

Alig néhány évvel ezelőtt a terrazzo a múlt anyaga volt, és meglehetősen klasszikus stílusban ismerhettük. Ám most, az előítéletektől eltávolodva, újjáéledve jelenik meg 2018-ban, egyfajta kortárs és avantgárd változatban.

Régi múltra tekint vissza az anyag története: már a kezdetek óta, a 15. század Velencéjében a márványból és a cementből maradt darabokból jött létre, hogy ezekből óriás táblákat, „konglomerátumokat” hozzanak létre, melyek elengedhetetlenek voltak az akkori építkezésben.

A PORCELANOSA most megelőzte ezt a tendenciát, még tavaly megkezdte egy egészen új, innovatív technológiával történő anyag gyártását. Ez egy ásványi kompakt – melyet az esztétika és az anyag újrafelhasználási technikája ihletett. Solid Surface Krion® lett ismert tőlük ez az ásványi kompakt, melyet a Terrazzo sorozatból származó K-Terrazo de Krion® képvisel. Ez az anyag ugyanis megfelel az akril valamennyi igényének, és – akárcsak a Terazzo lehetővé teszi az anyag regenerálódását, ha szükséges, és az építészet teljes értékű bázisanyagaként szerepel. A rugalmasság, a porozitás mentesség valamint a könnyű gyártási technológia lett az egyik legjellemzőbb tulajdonsága ennek az összetett ásványkombinációnak.

Márvány – mint az elegancia páratlan megnyilvánulása

Új textúrák és kontrasztok keresése előzte meg az új márvány anyag tervezési és gyártási, tökéletesítési folyamatát. A sima, tökéletes felületű márványt keresve a leginkább szemet gyönyörködtető, fajsúlyos mintázatokkal és különleges vésett felületű darabokkal foglalkoznak csak.

Az L’Antic Colonial két a legtisztább márványmintát kínálja: a Blanco Carrara és Caspian Gray névre hallgató gyönyörű kollekciók valóban lenyűgözőek!

Míg az előbbi egy szürke mintával ellátott, fehéres típusú márvány igényeit elégíti ki, addig az utóbbi egy kifejezetten sötét márvány, mely extra és elegáns is egyszerre! Ezzel a két modellel foglalkozik tehát a gyártó, melyek mind egyedülálló és exkluzív formákon keresztül biztosítják a terek karakterét és kifinomultságát.

Ebben a szezonban egyébként újra előtűnik a sztracsatella finomsága: fekete-fehér gránit anyagdarabkák, a kisebb méretű és formátumú lapok egyedi kompozíciójában.

A Gamadecor pedig olyan konyhát mutat be, ahol a fa és a gránit tisztasága tökéletes harmóniában van egymással! Az „E.7.30 Roble Cuero” modell egy tölgyfából és gránitból álló sziget, amely modern, alkalmi és kifinomult megjelenést mutat…

A fa valódi aromája is megjelenik az új szezon trendjei között…

A fa természetesen ugyanúgy megőrzi időtlen jellegét, mint a legnemesebb kő, és továbbra is, a 2018-as évben is az egyik legdivatosabb anyag marad.

Ám az új évben, az új szezonban a fa a maga természetes és tökéletlen valójában jelenik meg, melyet az anyagok térfogatainál, és felületkezelésénél a különböző 3D-s hatásokkal fognak megjeleníteni.

Az L’Antic Colonial olyan természetes fa modelleket kínál számunkra, mint például a Revival 1L Ocher, mely egy kifejezetten csomós tölgyfa, annak is egy sötétebb változata.

Hasonlóképpen az eredeti öreg tölgy anyagához, itt is az anyagok volumene, és a textúrák ötvözésével találhatjuk meg a különböző „fa” kockákból és négyzetlapokból álló falburkolatokat.

Az előbbi képen tehát egy tölgyfából készült mozaik szinte tökéletes imitációját láthattuk kerámiából, mely kivételes könnyebbséget mutat az eddig megismert fa hatású csempe burkolatok között is!

Ezeken a darabokon kifejezetten nagyméretű csomókat és mintákat figyelhetünk meg, hasonlóan természetes fákhoz – és szinte hihetetlen, de ez a kollekció valóban természetes fából készült, méghozzá újrahasznosított fából! Ez a Wood Square Aged kollekció, ahol a sok újrahasznosított faanyag több különböző idős megjelenését láthatjuk, különféle egyedi mintázatokban. Itt a természetes, olykor lágy, olykor kissé erőteljesebb árnyalatokkal, kontrasztokkal mutatkoznak meg éppen a fa természetes textúráinak sajátos tulajdonságai.

Ezek mellett pedig, léteznek olyan alternatív kerámiák is, amelyek a fahatású esztétikumot nyújtják számunkra. A PORCELANOSA Csoport Starwood csempe kollekciója az előbbivel szemben pedig már a megmunkált fát adja nekünk, mintha csak valódi, gyönyörű faparketta lenne a lábunk alatt…

A Starwood egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy jelenleg 12 árnyalatban áll a rendelkezésünkre, és a különféle formatervezési minták sajátos vizuális megjelenéséből és textúrájából adódóan a lehető legjobban hasonlítanak a természetes fából készült padlókra, így valamennyi térben, enteriőrben kivételes melegséget és szépséget biztosítanak.

A legújabb Par-ker kerámia padlólapokat pedig különböző típusú fafajtákra alapozták a tervezők: hamu, dió és juhar; és ezek természetes pácolása, színezése.

A Delaware sorozat ötféle kivitelben áll a rendelkezésünkre. Egyik legérdekesebb ezek közül a fa gyűrűkkel azonos, sima és polírozott felületeket váltogató darab…

A kő továbbra is jelentős szerepet játszik az anyagok és a különböző elemek kombinációjában, függetlenül attól, hogy ez egy medence éppen – vagy egy kád, melyet egyetlen darabban gyártanak, és az eredeti kőzet alakját veszi majd fel.

Minimalista glamour, századelő hangulatban

Az egyszerre szenzációs, és minimalista minőség előrejelzéséhez XX. Századi képzőművészetet vette alaposan szemügyre a Porcelanosa tervező csapata.

Az Urbatek „ XLight Aged” kerámia kőből kínálja az „XLight Premium” választékát. Ez az anyag nagyméretű és finom anyagvastagságából eredően egyenletes felületet teremt. És noha kő, látványát tekintve mégis teljesen olyan hatást kelt, mintha finom, puha tapintású anyagból lenne a felület!

Szintén ehhez a trendhez, stílusvilághoz kapcsolódik még a Bluebell termékcsalád is – mely hagyományosan elegáns kialakítással rendelkezik, és kortárs belsőépítészeti megjelenést nyújt, lenyűgöző csillámlással, és szikrázó ragyogásával…

Bármelyiket válasszuk is, mind a maga nemében páratlan és tökéletes!

Ezekkel a meseszép, páratlan kollekciókkal, ragyogó újdonságokkal várja Önöket a VS Fürdőszoba 2018-ban is! Boldog Új Esztendőt kívánunk!

www.vsfurdoszoba.huNemess Tímea – VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

“Várom egy kávéra”  +36 30 535 1672

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...