Így lett Marilyn Monroe kedvenc olasz étterméből vidám, eklektikus lakás!

New Yorkban sok legendás helyet találunk – látványosságokat, ahol tolong a fotózó tömeg, híres filmek helyszíneit, sztárok kedvenc helyeit. De akadnak olyan épület is, amelyeket egykoron mindenki ismert – mára azonban teljesen átalakultak, és csak az öreg, tősgyökeres new yorkiak emlékeznek rájuk.

Ilyen volt a Brooklynban, Carroll Gardensben található Cafiero’s olasz étterem is. Itt vacsoráztak a legnagyobb gengszterek, és Marilyn Monroe is gyakran megfordultak a vendégek közt, valamikor a híres baseballsztár Joe DiMaggióval, olykor pedig férjével, Arthur Millerrel.

A Cafiero’s azonban sajnos mára bezárt – illetve inkább átalakult: csodás lakás lett belőle.

Az eredeti étteremről csupán néhány fotót találni az interneten – így festett:

Pár éve viszont megvette egy designerpár,  Sophie Lou Jacobsen és barátja, Adrian Harwood – és otthont teremtettek a lepukkant térből.

Ilyen lett az eredmény:

Az enteriőr kialakításánál a párra nagy hatással volt a nyolcvanas évek színes-mintás stílusa – ezt kombinálták egy kis századközepi modernnel és kortárs skandináv elemekkel.

Ha hasonlóan stílusos asztali lámpára vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A cserepes zöldnövények minden enteriőrt feldobnak – a brooklyni hipszterlakásokban gyakran találkozhatunk velük.

A hálószobában megmaradt az étterem gyönyörű mennyezete:

Ha különleges gipszkartonmennyezetet szeretnénk kialakítani, a Rigips megoldásaival könnyen megtehetjük – IDE KATTINTVA megtaláljuk őket.

Sophie és Adrian lakása igazi színpompás ékszerdoboz – remek inspiráció, ha eklektikus, színes és vidám térre vágyunk, de szeretnénk megőrizni a skandinávokra jellemző letisztultságot.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest, Lost City

Fotók: William Geddes

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...