Így lett Marilyn Monroe kedvenc olasz étterméből vidám, eklektikus lakás!

New Yorkban sok legendás helyet találunk – látványosságokat, ahol tolong a fotózó tömeg, híres filmek helyszíneit, sztárok kedvenc helyeit. De akadnak olyan épület is, amelyeket egykoron mindenki ismert – mára azonban teljesen átalakultak, és csak az öreg, tősgyökeres new yorkiak emlékeznek rájuk.

Ilyen volt a Brooklynban, Carroll Gardensben található Cafiero’s olasz étterem is. Itt vacsoráztak a legnagyobb gengszterek, és Marilyn Monroe is gyakran megfordultak a vendégek közt, valamikor a híres baseballsztár Joe DiMaggióval, olykor pedig férjével, Arthur Millerrel.

A Cafiero’s azonban sajnos mára bezárt – illetve inkább átalakult: csodás lakás lett belőle.

Az eredeti étteremről csupán néhány fotót találni az interneten – így festett:

Pár éve viszont megvette egy designerpár,  Sophie Lou Jacobsen és barátja, Adrian Harwood – és otthont teremtettek a lepukkant térből.

Ilyen lett az eredmény:

Az enteriőr kialakításánál a párra nagy hatással volt a nyolcvanas évek színes-mintás stílusa – ezt kombinálták egy kis századközepi modernnel és kortárs skandináv elemekkel.

Ha hasonlóan stílusos asztali lámpára vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A cserepes zöldnövények minden enteriőrt feldobnak – a brooklyni hipszterlakásokban gyakran találkozhatunk velük.

A hálószobában megmaradt az étterem gyönyörű mennyezete:

Ha különleges gipszkartonmennyezetet szeretnénk kialakítani, a Rigips megoldásaival könnyen megtehetjük – IDE KATTINTVA megtaláljuk őket.

Sophie és Adrian lakása igazi színpompás ékszerdoboz – remek inspiráció, ha eklektikus, színes és vidám térre vágyunk, de szeretnénk megőrizni a skandinávokra jellemző letisztultságot.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest, Lost City

Fotók: William Geddes

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2021. augusztus 30.

Télen meleg, nyáron hideg, mi az? – Erre figyelj oda otthonodban

Lehet bármilyen stílusos egy ház, lehet bármilyen modern az enteriőr, skandináv designbútorokkal és ízlésesen összeválogatott dísztárgyakkal, lehet bármilyen okosan megtervezett az...

2021. június 09.

Felújítasz vagy építkezel? Enélkül nem érdemes!

Kihívás. Az otthontervezést ez a szó jellemzi a legjobban. Mindegy, hogy kis lakásunk, vagy többgenerációs családi házunk van – a tökéletes otthon megtervezése próbára teszi az...

2021. június 03.

Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet...