Így lett Marilyn Monroe kedvenc olasz étterméből vidám, eklektikus lakás!

New Yorkban sok legendás helyet találunk – látványosságokat, ahol tolong a fotózó tömeg, híres filmek helyszíneit, sztárok kedvenc helyeit. De akadnak olyan épület is, amelyeket egykoron mindenki ismert – mára azonban teljesen átalakultak, és csak az öreg, tősgyökeres new yorkiak emlékeznek rájuk.

Ilyen volt a Brooklynban, Carroll Gardensben található Cafiero’s olasz étterem is. Itt vacsoráztak a legnagyobb gengszterek, és Marilyn Monroe is gyakran megfordultak a vendégek közt, valamikor a híres baseballsztár Joe DiMaggióval, olykor pedig férjével, Arthur Millerrel.

A Cafiero’s azonban sajnos mára bezárt – illetve inkább átalakult: csodás lakás lett belőle.

Az eredeti étteremről csupán néhány fotót találni az interneten – így festett:

Pár éve viszont megvette egy designerpár,  Sophie Lou Jacobsen és barátja, Adrian Harwood – és otthont teremtettek a lepukkant térből.

Ilyen lett az eredmény:

Az enteriőr kialakításánál a párra nagy hatással volt a nyolcvanas évek színes-mintás stílusa – ezt kombinálták egy kis századközepi modernnel és kortárs skandináv elemekkel.

Ha hasonlóan stílusos asztali lámpára vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A cserepes zöldnövények minden enteriőrt feldobnak – a brooklyni hipszterlakásokban gyakran találkozhatunk velük.

A hálószobában megmaradt az étterem gyönyörű mennyezete:

Ha különleges gipszkartonmennyezetet szeretnénk kialakítani, a Rigips megoldásaival könnyen megtehetjük – IDE KATTINTVA megtaláljuk őket.

Sophie és Adrian lakása igazi színpompás ékszerdoboz – remek inspiráció, ha eklektikus, színes és vidám térre vágyunk, de szeretnénk megőrizni a skandinávokra jellemző letisztultságot.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest, Lost City

Fotók: William Geddes

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. január 20.

30 ok, miért érdemes a 30. magyar szülinapját ünneplő Hörmannt választanod

Az 1935-ben alapított, elismert német cég most ünnepelte magyarországi fennállásának 30. évfordulóját. A töretlen sikernek számos oka van: nem lőhetünk mellé, ha a Hörmannt...

2022. január 20.

Így lesz mindig időtálló és stílusos a fürdőszobád!

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség otthonunkban. Gondoljunk csak bele: itt kezdjük reggeleinket, és itt zárjuk a napunkat. A fürdő a reggeli felfrissülés, megtisztulás és az...

2021. december 02.

Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély,...