Így lett Marilyn Monroe kedvenc olasz étterméből vidám, eklektikus lakás!

New Yorkban sok legendás helyet találunk – látványosságokat, ahol tolong a fotózó tömeg, híres filmek helyszíneit, sztárok kedvenc helyeit. De akadnak olyan épület is, amelyeket egykoron mindenki ismert – mára azonban teljesen átalakultak, és csak az öreg, tősgyökeres new yorkiak emlékeznek rájuk.

Ilyen volt a Brooklynban, Carroll Gardensben található Cafiero’s olasz étterem is. Itt vacsoráztak a legnagyobb gengszterek, és Marilyn Monroe is gyakran megfordultak a vendégek közt, valamikor a híres baseballsztár Joe DiMaggióval, olykor pedig férjével, Arthur Millerrel.

A Cafiero’s azonban sajnos mára bezárt – illetve inkább átalakult: csodás lakás lett belőle.

Az eredeti étteremről csupán néhány fotót találni az interneten – így festett:

Pár éve viszont megvette egy designerpár,  Sophie Lou Jacobsen és barátja, Adrian Harwood – és otthont teremtettek a lepukkant térből.

Ilyen lett az eredmény:

Az enteriőr kialakításánál a párra nagy hatással volt a nyolcvanas évek színes-mintás stílusa – ezt kombinálták egy kis századközepi modernnel és kortárs skandináv elemekkel.

Ha hasonlóan stílusos asztali lámpára vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A cserepes zöldnövények minden enteriőrt feldobnak – a brooklyni hipszterlakásokban gyakran találkozhatunk velük.

A hálószobában megmaradt az étterem gyönyörű mennyezete:

Ha különleges gipszkartonmennyezetet szeretnénk kialakítani, a Rigips megoldásaival könnyen megtehetjük – IDE KATTINTVA megtaláljuk őket.

Sophie és Adrian lakása igazi színpompás ékszerdoboz – remek inspiráció, ha eklektikus, színes és vidám térre vágyunk, de szeretnénk megőrizni a skandinávokra jellemző letisztultságot.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest, Lost City

Fotók: William Geddes

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...