Élmény belesni ebbe a varázslatos hegyi házba!

Gyerekbarát, izgalmas, hegyi otthon. Ezt az instrukciót kapta a legendás Ken Fulk enteriőr-tervező a megbízó családtól. Egy olyan coloradói házat szerettek volna, ahol a Z-generációs kölykök is szuperül érzik magukat, és nem unatkoznak.

A ház berendezéséhez Fulk több helyről is merített inspirációt: skót felföldről, a bajor Alpokról és persze az amerikai nyugatról. Az eredmény egy dinamikus, mégis megnyugtató enteriőr, tele nagyszabású részekkel.

A hatalmas, jelentős belmagassággal bíró nappalit Fulk zónákra osztotta, és így teremtett meghitt sarkokat. Ebben nagyon sokat segítenek a különféle lakástextíliák. A nagyméretű szőnyegekkel jelölhetjük az adott zónákat, egyfajta szigeteket teremtve az enteriőrben, míg a párnák, takarók, szőrmék segítenek a meghittségben.

Természetesen ahhoz, hogy a gyermekek élvezzék az ittlétet, elengedhetetlen volt, hogy minden modern kényelmi eszköz rendelkezésükre álljon, így természetesen különféle intelligens otthoni megoldásokkal éltek.

Rengeteg kisebb-nagyobb olvasó- és kávézósarkot találunk a házban.

Ha a fa szépségére vágyunk otthonunkban vagy kertünkben, de még ellenállóbb, strapabíróbb padlóra van szükségünk, nézzünk körül a WPC Market kínálatában.

Mivel a család izgalmakra vágyott, Fulk néha tényleg eleresztette a fantáziáját.

Ez a játékszoba például egészen elképesztő lett a hipnotikus mintájú baldachinnal.

A házban rengeteg különleges lámpát találunk. Ha stílusos világítást szeretnénk otthonunkban nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A fürdőszobában látványos tapétával teremtettek különleges atmoszférát.

A gyerekszobában jópofa, függönnyel szeparálható, beépített alvókabinokat készítettek ágyak helyett.

Ha beépített megoldásokat keresünk, nézzünk szét a Rigips kínálatában.

Mivel a coloradói hegyekről van szó, az előszoba síöltözőként is funkcionál.

Ken Fulk sikerrel járt: a coloradói otthont az egész család imádja.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotók: Douglas Friedman

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...