Így lehet mindig makulátlanul gyönyörű konyhád és fürdőszobád!

Nemcsak a burkolatokra érdemes odafigyelni, hanem a megfelelő fugára is, ha igazán ütős látványra vágyunk.

Sokan úgy gondolják, hogy az esztétikus fürdőszoba és konyha megteremtéséhez elég látványos burkolatot, szép szanitereket és szemrevaló bútorokat választani – azonban ha a fugaválasztásra nem fordítunk elegendő figyelmet, nem lesz az igazi az összkép.

Hogyan válasszunk okosan fugát?

Az első és legfontosabb szempont, hogy megteremtsük a színharmóniát – és a burkolt felületet érdemes egységesen kialakítani. Remek megoldás, ha a burkolólapok árnyalatából választunk fugaszínt, és feltétlenül érdemes kipróbálni, hogy a beépítés helyén hogyan mutat majd együtt a lap és a fuga. A padlón és a falon nézzük meg külön, ugyanis ezekre a helyekre máshogy vetül a fény: így más lesz az összkép is.

A mindig tiszta fuga titka

Az sem mindegy, milyen anyagú fugát választunk. Ha rossz döntést hozunk, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a fugánk koszossá vagy foltossá válik a használat során – hiszen könnyen le- és felfröccsennek dolgok a padlóra és a falra, amelyek a cementes fuga esetében meg is maradnak, mert ezek az anyagok magukba szívják a szennyeződést, így hiába súrolunk serényen, nem tudjuk teljesen eltávolítani a foltot.

Ha tehát cementes fugára vágyunk, olyan helyeket érdemes választani számukra, ahol nem éri szennyeződés a burkolatot – például a nappaliba vagy a hálószobákba, persze itt is figyeljünk oda, ha épp ezekben a helyiségekben ennénk vagy innánk.

De milyen fugát válasszunk a konyhába és a fürdőbe?

Ha színtartós és könnyen tisztítható fugára vágyunk, mindenképp az epoxi fugázóanyagra érdemes voksolnunk. Az epoxi fugába nem szívódik be a szennyeződés, így hosszú távon is tartós és szép fugaképet alkot. 

Egy trendi és színes megoldás

A MAPEI legújabb, könnyen bedolgozható epoxi fugáját – a Kerapoxy Easy Design terméket – főképp lakossági felhasználásra fejlesztették ki, a legújabb lapburkolati trendek jegyében. 

A lenyűgöző színválasztékban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt: 40 szín és egy áttetsző verzió közül válogathatunk. Ha pedig igazán felpezsdítenénk az enteriőrt, akkor adjunk a Kerapoxy Easy Design 700 áttetsző színéhez Mapecolor Metallic metálhatású port a gyönyörű csillogás érdekében!

Akkor sincs probléma, ha cementes fugánk van:

Ha már túl vagyunk a fugázáson/felújításon, és cementes fugázóhabarcsot használtunk, akkor is gondoskodhatunk az anyag védelméről: ha az Ultracare Grout Protector impregnálószerrel kezeljük a fuga felületét, megakadályozhatjuk a nedvesség és az azzal járó szennyeződés beszívódását.

Nem tudjuk, milyen fugánk van?

Semmi gond: csak cseppentsünk rá egy kis vizet, és ha beszívódik, akkor cementes fugával, ha pedig nem, akkor epoxi fugával van dolgunk.

Ha megfelelő hangsúlyt fektetünk a fugaválasztásra, garantáltan gyönyörű és időtálló enteriőrt alkothatunk! Ismerjük meg a MAPEI megoldásait IDE KATTINTVA.

A szakmai tippeket a MAPEI hidegburkolati termékfelelősétől, Pavelka Orsolyától kaptuk.

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...

2023. április 18.

Így lehet mindig makulátlanul gyönyörű konyhád és fürdőszobád!

Nemcsak a burkolatokra érdemes odafigyelni, hanem a megfelelő fugára is, ha igazán ütős látványra vágyunk. Sokan úgy gondolják, hogy az esztétikus fürdőszoba és konyha...

2022. december 14.

Lázár Chef álomkonyhája nem olyan, mint gondolnád

Kíváncsiak vagyunk rá, milyen a tökéletes konyha Magyarország egyik leghíresebb séfje szerint? Konyhatervezési tanácsokra vágyunk – vagy épp újabb szintre emelnénk a gasztronómiai...