Így lehet mindig makulátlanul gyönyörű konyhád és fürdőszobád!

Nemcsak a burkolatokra érdemes odafigyelni, hanem a megfelelő fugára is, ha igazán ütős látványra vágyunk.

Sokan úgy gondolják, hogy az esztétikus fürdőszoba és konyha megteremtéséhez elég látványos burkolatot, szép szanitereket és szemrevaló bútorokat választani – azonban ha a fugaválasztásra nem fordítunk elegendő figyelmet, nem lesz az igazi az összkép.

Hogyan válasszunk okosan fugát?

Az első és legfontosabb szempont, hogy megteremtsük a színharmóniát – és a burkolt felületet érdemes egységesen kialakítani. Remek megoldás, ha a burkolólapok árnyalatából választunk fugaszínt, és feltétlenül érdemes kipróbálni, hogy a beépítés helyén hogyan mutat majd együtt a lap és a fuga. A padlón és a falon nézzük meg külön, ugyanis ezekre a helyekre máshogy vetül a fény: így más lesz az összkép is.

A mindig tiszta fuga titka

Az sem mindegy, milyen anyagú fugát választunk. Ha rossz döntést hozunk, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a fugánk koszossá vagy foltossá válik a használat során – hiszen könnyen le- és felfröccsennek dolgok a padlóra és a falra, amelyek a cementes fuga esetében meg is maradnak, mert ezek az anyagok magukba szívják a szennyeződést, így hiába súrolunk serényen, nem tudjuk teljesen eltávolítani a foltot.

Ha tehát cementes fugára vágyunk, olyan helyeket érdemes választani számukra, ahol nem éri szennyeződés a burkolatot – például a nappaliba vagy a hálószobákba, persze itt is figyeljünk oda, ha épp ezekben a helyiségekben ennénk vagy innánk.

De milyen fugát válasszunk a konyhába és a fürdőbe?

Ha színtartós és könnyen tisztítható fugára vágyunk, mindenképp az epoxi fugázóanyagra érdemes voksolnunk. Az epoxi fugába nem szívódik be a szennyeződés, így hosszú távon is tartós és szép fugaképet alkot. 

Egy trendi és színes megoldás

A MAPEI legújabb, könnyen bedolgozható epoxi fugáját – a Kerapoxy Easy Design terméket – főképp lakossági felhasználásra fejlesztették ki, a legújabb lapburkolati trendek jegyében. 

A lenyűgöző színválasztékban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt: 40 szín és egy áttetsző verzió közül válogathatunk. Ha pedig igazán felpezsdítenénk az enteriőrt, akkor adjunk a Kerapoxy Easy Design 700 áttetsző színéhez Mapecolor Metallic metálhatású port a gyönyörű csillogás érdekében!

Akkor sincs probléma, ha cementes fugánk van:

Ha már túl vagyunk a fugázáson/felújításon, és cementes fugázóhabarcsot használtunk, akkor is gondoskodhatunk az anyag védelméről: ha az Ultracare Grout Protector impregnálószerrel kezeljük a fuga felületét, megakadályozhatjuk a nedvesség és az azzal járó szennyeződés beszívódását.

Nem tudjuk, milyen fugánk van?

Semmi gond: csak cseppentsünk rá egy kis vizet, és ha beszívódik, akkor cementes fugával, ha pedig nem, akkor epoxi fugával van dolgunk.

Ha megfelelő hangsúlyt fektetünk a fugaválasztásra, garantáltan gyönyörű és időtálló enteriőrt alkothatunk! Ismerjük meg a MAPEI megoldásait IDE KATTINTVA.

A szakmai tippeket a MAPEI hidegburkolati termékfelelősétől, Pavelka Orsolyától kaptuk.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...