Élvezze egész évben otthonában az ünnep páratlan eleganciáját és csillogását!

Ünnepi ragyogáshoz természetesen a tisztaság elengedhetetlen, azonban annak, aki szereti az ünnep fényeit, csillogását, jó szívvel ajánlunk olyan belsőépítészeti megoldásokat, melyekkel giccsmentesen élvezheti azokat egész évben. Ráadásul mind az arany, a bronz, a rose gold és természetesen az ezüst csillogásával, fényével igazán trendben lehet a nappali, a konyha, vagy éppen a fürdőszoba.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: PORCELANOSA

Ünnepi ragyogáshoz természetesen a tisztaság elengedhetetlen, azonban annak, aki szereti az ünnep fényeit, csillogását, jó szívvel ajánlunk olyan belsőépítészeti megoldásokat, melyekkel giccsmentesen élvezheti azokat egész évben. Ráadásul mind az arany, a bronz, a rose gold és természetesen az ezüst csillogásával, fényével igazán trendben lehet a nappali, a konyha, vagy éppen a fürdőszoba…

Az elegáns burkolatok nem állnak meg a márványnál, vagy a minőségi természetes fautánzatú csempék és padlólapok látványánál, ahogyan a szép, letisztult króm vagy arany árnyalatú csaptelepeknél sem – persze, kétségkívül a jól megválasztott, egymással harmonizáló kiegészítőkkel is remek ünnepi hangulatot varázsolhatunk…

Fotó: PORCELANOSA

1. Válasszunk otthonunk színeivel harmonizáló ragyogó üvegmozaikot!

Ma már szerencsére a gyártók évről évre szebbnél szebb modellekkel kápráztatnak el bennünket, és a króm és metál anyagok korában bizony a burkolataink csillogásában sincs hiány. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy a hidegebb vagy inkább a meleg tónusok közül, illetve a fémes, metálos, homogén csillogást, vagy éppen a glitteres jellegű „sparkling” – hatást kedveljük-e inkább?

Fotó: PORCELANOSA

2. Teremtsünk időtlen eleganciát az ezüst high-tech jellegű burkolattal!

Annak, aki a finom, sejtelmes holdfényt és a hűvös eleganciát képviseli, és leginkább a modern terek nagy kedvelője, annak mi mást is ajánlhatnánk, mint a meseszép, páratlan ezüst visszafogott csillogását!

Fotó: PORCELANOSA

A fényes, metálos, fémes hatások és effektek remekül beleillenek a modern, minimál, sőt akár a high-tech stílusokat képviselő vagy ötvöző enteriőr-megoldásokba, melyeknek némi finomságot, lágyságot adhatunk az érdekes 3D effektekkel, a szokványostól eltérő formai kialakításokkal.

Fotó: PORCELANOSA, METAL ACERO HEXAGON

Az ezüst árnyalatai – ahogyan a bronz vagy az arany tónusai – örökzöldek, sosem mennek ki a divatból, csak a forma, a méret, és a stílus változik.

A modern terek és egyedi belsőépítészeti megoldások szerelmeseinek bizonyára elnyeri majd a tetszését a Porcelanosa Metal Acero Hexagon, melynek különlegessége, hogy a fémes hatásokat a 3D technológia kortárs megoldásaival, és egyedi felületalkotásával kombinálja, ezért segítségével egyedi, kreatív tér-kompozíciókat alkothatunk.

A hexagon formák enyhén kicsúcsosodó alakban jelennek meg az egyes mozaik lapocskákon, melyek ezzel az elrendezéssel minden irányból visszaverik, tükrözik a fényt, kiemelve a fallal szemközti berendezési tárgyakat.

Fotó: PORCELANOSA, METAL ACERO HIGHLIGHTS

3. Válasszunk szálcsiszolt fémeket, vagy antikolt, sejtelmes csillogást – ha kortárs megoldásokra, vagy csak az előbbinél kicsivel visszafogottabb látványra vágyunk!

Szintén mozaik formájában jelenhet meg a szálcsiszolt vonal, melyet háztartási nagy – és kisgépeinken láthatunk viszont, így a konyhába is kiváló megoldás lehet, ha a hűtő, vagy a sütő árnyalatát, finom és elegáns króm tónusait szeretnénk visszahozni a térben. Természetesen a fürdőszobában is gyönyörűen mutat a hófehér szaniterekkel a Porcelanosa rozsdamentes, különleges, szálcsiszolással készített, valódi fém bevonattal ellátott mozaikja.

Fotó: PORCELANOSA

Az antikolt hatás pedig mind a modern, kortárs tereket, mind pedig a kicsit régiesebb, patinásabb hangulatot szépen kiemeli. Az sem baj, ha a különböző fémes színeket, árnyalatokat ötvözzük: a mattabb ezüstös felületek mellett például szépen mutatnak a meleg fényű, ragyogó rose gold vagy bronz tónusú kiegészítők.

Fotó: PORCELANOSA, L’Antic Colonial – Adagio Essagon O Silver

4. Bátran térjünk el a szokványos megoldásoktól: keressünk tudatosan teret és persze helyet az ilyen szépséges, ragyogó felületeknek!

Azért, mert a hidegburkolatokat vízálló tulajdonságaik és egyedi jellegük révén többnyire a vizes blokkok falain, esetleg a nappali vagy az előszoba padlóján szokás alkalmazni, attól mi bátran és kreatívan el is térhetünk ettől az általános szokástól.

Keressünk tudatosan megfelelő teret, helyet és lehetőséget arra, hogy egy-egy ilyen ragyogó szépség otthonunk mely felületén, milyen falsíkon, esetleg paravánon, ajtón, vagy boltozaton jelenhetne még meg.

Fotó: PORCELANOSA, Albania

Hiszen akár egyedi faliképként, háttérfalként, de még a dohányzóasztal lapjába bevágott felületi dekorációként is kiválóan mutat – ha egy kicsit elengedjük a fantáziánkat.

Fotó: PORCELANOSA, Albania

Remek megoldás, ha egy szélesebb oszlopot, beugrót burkolunk az elegáns, csillámló, a teret vagy az előtte helyet kapó berendezési tárgyakat kiemelő mozaikkal vagy falicsempével. Ha egy elegáns térben álló kádat vagy álló mosdót választottunk a fürdőszoba enteriőrbe, akkor ezeket is bátran kiemelhetjük akár csak egy-egy sávban felburkolt fémes hatású mozaik vagy csempe berakással.

Fotó: PORCELANOSA,Venis Metallis

Ebben az esetben érdemes a ragyogó felületek közvetlen közelében egy-egy matt, visszafogottabb felületű tárgyat elhelyezni, esetleg kombinálni a csillogó, modern elemeket a fa meleg, természetes tónusaival.

5. Ne féljünk a szokatlan anyagtársításoktól, kombináljuk bátran a különböző anyaghatású felületeket!

Szerencsénkre a modern, kortárs burkolat gyártó cégek, mint amilyen a magas minőséget képviselő Porcelanosa is – egyre szebb és egyre élethűbb változatokban jeleníti meg számunkra a fát, az antikolt vagy pácolt hajópadlót, vagy éppen a betont, a különböző kőzeteket. Így nem is csoda, ha ezek közül mi sem tudunk kizárólag egyetlen textúrát vagy anyagot kiválasztani, mely majd dominálni fog a térben. Nem is kell! Kombináljuk kedvünkre az egyedi textúrákat, a különböző hatású felületeket!

A jó ízlés határán belül maradva a fa és a kő szépen illeszkedik a fémes felületekkel, ahogyan a matt, sötét, rusztikus felületeket is remekül feldob és kiemel egy-egy megvillanó kis fémes csillogás.

Fotó: PORCELANOSA, METALIS

Porcelanosa mozaik és csempe családok, pl. a METALIS kollekció egyes modelljei gyönyörűen utánozzák a rozsdás felületek textúráját, miközben a nemesfémek klasszikus eleganciája is megjelenik rajtuk.

A különféle, szabálytalan lapocskák, a más-más szögben megcsillanó fény és az értékes nemesfémek árnyalatai szinte mindenkit rabul ejtenek. Éppen ezért ne féljünk ezektől a szépségektől, bátran tervezzük be az általuk kínált, olykor szokatlan vagy meghökkentő felületeket, látványt az egyszerűbb, rusztikusabb anyagok mellé, a matt falfelületekkel ugyanis kifejezetten jó párost alkotnak.

Fotó: PORCELANOSA

Sőt, egyes modellek akár egyszerre is képesek megjeleníteni a matt, rusztikus, valamint a fényes, aranyló effekteket. Bátran válogassunk az ünnepre jellemző színvilágból állandóra is: az ezüst a feketével, az arany a hófehérrel mindig örökérvényű, klasszikus, gyönyörű párost alkotnak.

Fotó: PORCELANOSA

A bronz melegebb árnyalatai pedig szépen harmonizálnak a meleg hatású, barnás tónusú fa elemekkel. Olyannyira, hogy a burkolatgyártó a Metal Bronze 3D Cubes névre hallgató termékénél ötvözte is ezt a két textúrát, hatást. Páratlanul harmonikus, elegáns szépséget teremtettek így, mely otthonunk bármely helyiségében a nappalitól a konyháig, az étkezőn át a fürdőszobáig tökéletesen mutat majd.

A metál és bronz árnyalatok sorának még koránt sincs vége – az új, 2018-as trend modellek között is bátran válogassunk, és variáljuk a fémes, meleg hatású csillogást hófehér falakkal, natúr fával, csillogó és bársony anyagokkal, lakástextilekkel – a hatás egyenesen lenyűgöző lesz!

Fotó: PORCELANOSA, Trend 2018 forecast metallics

Válogassunk, tervezgessünk hát bátran, és ha a tervezéshez, vagy akár az itt látott szépségek beszerzéséhez szeretnénk segítséget kérni, forduljunk bátran a VS Fürdőszoba munkatársaihoz, akik készséggel segítenek, és tervezik meg Önnek álmai otthonát, fürdőszobáját – a páratlan ragyogás jegyében, hogy egész évben Ünnep lehessen.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és ragyogóan sikeres Új esztendőt kíván Önöknek:

A VS Fürdőszoba csapata

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...