Hidromasszázs panelek – teste és lelke egészségéért

Tudta, hogy a hidromasszázsrendszerek nem csak testére és lelkére hatnak pozitívan, de az egészségét is szolgálják? Élje át előnyös hatásait a saját otthonában is a RAVAK hidromasszázs zuhanypanelekkel!

Hidroterápia és hidromasszázs

A hidroterápia, azaz vízgyógyászat a víz fizikai erejét használja fel a gyógyításra. Az alkalmazás módszerei igen széles skálán mozognak: a hideg-melegvizes borogatásoktól egészen a hidromasszázs kádak és hidromasszázs zuhanykabinok ergonomikus fúvokáiig sok minden szóba jöhet. Az egészséges emberek bátran kísérletezhetnek, viszont az egyes betegséggel küzdők szigorúan csak orvosi utasítás szerint élhetnek a lehetőségekkel, ugyanis a hidromasszázs szinte minden szerv működésére hatással van: a szívműködésre, a vérnyomásra, a gyomornedv-, epe- és a vizelet elválasztásra, de hatással van az izmok és az idegrendszer állapotára is.

Fontos tudni, hogy míg a meleg vizes kezelések az erek kitágulását eredményezik, addig a hideg víz hatására ezek összehúzódnak. Ez a módszer ismerős lehet a vitalizáló és bőrfeszességet elősegítő váltó-vizes zuhanyzások kapcsán.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy lázas állapot, menstruáció vagy terhesség esetén ellenjavallt a hidromasszázs fürdők vagy a hosszantartó és erőteljes hidromasszázs zuhanyzások alkalmazása.


A hidromasszázs hatásai szervezetünkre:

Kutatások szerint a hideg és a meleg víz, valamint a levegő kombinációjának pozitív hatásai vannak. Egyrészt nyugtat vagy éppen frissít, másrészt szabályozza a keringést, növeli az ellenállóképességet és fokozza a test regenerálódását. Ez a sportos életmódot élők számára kifejezetten hasznos lehet.

A hidromasszázspanelek a hagyományos zuhanyzókkal szemben a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak, ellazítják az izmokat és javítják bennük a vérkeringést – előnyösen kialakított fúvókáinak köszönhetően.

Mivel az ellazult izmok kimozdítják az ízületeket rossz helyzetben rögzült állapotukból, így azok igénybevétele csökken. Az előnyös hatás érvényesül a gerinctartó izmok körül, a fúvókákat a csípőízületre irányítva ellazítja a farizmot, de az irányított vízsugár jótékonyan hat a lábszárra, térdre és combizmokra is. A hidromasszázs a fokozott keringés által a belső szervekre is pozitívan hat, általánosan is javítva ezzel a közérzetet.

A kifogástalan hatás érdekében, fontos ügyelni a vízhőmérsékletre is, hiszen a 38 °C-nál melegebb víz a célra már nem ideális. A vízsugár nyomását se állítsa túl erősre, mert ez védekező izom-összehúzódásokat eredményez a kívánt ellazulás helyett!


Hidromasszázsrendszerek zuhanyzóba

Ha a kád helyett egy kisebb alapterületet foglaló zuhanykabinra lenne szüksége, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Ebben az esetben sem kell lemondania a hidromasszázs előnyeiről, hisz valamennyi 90×90 cm-nél nagyobb RAVAK zuhanyzó felszerelhető komplex hidromasszázspanellel és akár egy praktikus ülőkével is, hogy komfortos relaxáló sarkot alakíthasson ki a fürdőszobájában.

A RAVAK kínálatában ezek közül a hidromasszázspanelek közül választhat:

  • Jet Inox

Az egyenes falra szerelhető Jet Inox 3 darab fúvókákkal övezett, kör alakú zónával, valamint a zuhanyfej és a panel felső részében található vízesés funkcióval gondoskodik arról, hogy a zuhanyzás tökéletes élmény legyen.

  • Jet Light

A Jet Light a 2016-os év egyik újdonsága volt, azóta is sok fürdőszobát tett már kellemesebb hellyé. Az alumínium oszlopon 4 darab fúvóka található, melyek tetszőleges irányba állíthatók, így Ön a lehető legtöbbet hozhatja ki a zuhanyzásból.

  • Jet Pure

A Jet Pure szintén 2016-os modell, mely termosztátos csapteleppel, 3 darab fúvókákkal övezett, téglalap alakú zónával, valamint különleges zuhanyfejjel van felszerelve. Az élmény a vízesés funkcióval növelhető. Ha kisebb méretű, de legalább 90×90 cm-es zuhanyfülkével rendelkezik, ez az egyenes falra szerelhető hidromasszázs panel tökéletes választás lesz az Ön számára!


  • Jet Glass

A Jet Glass modellünk üvegfelülete légiesen könnyed megjelenést biztosít a hidromasszázspanelnek. 8 forgatható fúvókával és nagyméretű zuhanyfejjel rendelkezik, hogy egész testét alaposan átmasszíroztathassa. Váljon egészségére!

Ha szeretne többet megtudni szanitereinkről, kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon, ahol szakértőink várják kérdéseit, kommentjeit! Tartson velünk a jövő héten is!

(Forrás: életforma.hu, wikipédia)

2021. október 06.

Így lesz időtálló és gyönyörű fürdőszobád!

A fürdőszobatrendek jönnek és mennek. Nézzünk csak meg egy tíz- vagy húszéve berendezett fürdőszobát egy korabeli lakberendezési magazinban: az akkori fantasztikusnak számító...

2021. október 01.

Ezzel új szintre emelheted fürdőszobádat!

A fürdőszoba berendezése embert próbáló feladat. Az egyik legtöbb tervezést, pénz- és energia-befektetést igénylő helyiségről van szó, amelynek felújítása, javítása könnyen...

2021. szeptember 30.

Ilyen a tökéletes fürdőkád!

Forró vizet engedünk a fürdőkádba, bemászunk, hátradőlünk – és hátunkba tép az északi jeges hideg. Biztosan mindannyian tapasztaltuk már a hűvös kád élményét... Nem kellemes,...