Így csempészheted be egyszerűen a természetet otthonodba

Egyszerű trükkök a barátságos, természetes enteriőrhöz.

A szakértők úgy tartják, mindenkinek érdemes kirándulnia – vannak orvosok, akik receptre írják fel a természetjárást: az érintetlen zöldben, a friss levegőn való séta jótékony hatással van a közérzetre, a testi/lelki egészségre egyaránt.

Azonban mi a helyzet, ha a betondzsungelben élünk, és csak ritkán van lehetőségünk kimozdulni a városból? Ilyenkor érdemes az otthonunkba vinni a természetet!

A skandinávoknak számos módszere van a természetes otthon megteremtésére. Mindenképp érdemes a hangsúlyos zöld szobanövényekkel kezdeni: ezek nemcsak otthonosabbá és barátságosabbá varázsolják a teret, de a levegőt is tisztítják, valamint a hangulatunkat is javítják.

A zöld növényeket érdemes virágokkal is kiegészíteni: a vágott virágok is működőképesek, azonban a cserepes verziók – amennyiben tudunk gondoskodni róluk – még jobban működnek. De nem feltétlenül kell pénzt költenünk: a közelből szedett vadvirágok és gyomok is esztétikusan mutathatnak, ha ügyesen helyezzük el őket. És persze a szárított virágokról se feledkezzünk meg!

A skandinávok előszeretettel használnak természetes anyagokat is otthonaikban: a padlóik és a bútoraik gyakran fából készülnek, szeretik a rattant, és kőből alkotott elemeket is találhatunk náluk.

Ha különleges fapadlókra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Ha természetközeliségre törekszünk, a fabútorokkal és kiegészítőkkel sosem lőhetünk mellé.

Az EGLO Living kínálatában számos esztétikus bútort és kiegészítőt találunk minden stílusban.

Ahogy a képen látszik, a kirándulások, nyaralások során összegyűjtött kövek és kavicsok kurációja is kitűnő díszítőelem lehet bármelyik helyiségben.

Minden otthont feldobnak a műalkotások: a festményekkel, fotókkal, grafikákkal, szobrokkal és dísztárgyakkal egyedivé tehetjük otthonunkat. Ha a természetességre törekszünk, például tájképekkel, állatokat és növényeket ábrázoló művekkel, természeti csodákról készült fotókkal új szintre emelhetjük az enteriőrt.

Ha pedig kedveljük a könyveket, helyezzünk el néhány látványos borítóval bíró természeti albumot a dohányzóasztalon vagy a komódon.

A képek forrása: Tina Abild

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...