A meglepetés ereje, avagy kipróbáltam a HotSpring Envoy masszázsmedencét

Nem mindennapi feladatot kaptam: teszteljek egy prémium minőségű masszázsmedencét, majd írjam meg a tapasztalataimat. Számos egyéb ok mellett ez az egyik, amiért nagyon szeretem a munkámat. A tesztalany ráadásul festői környezetben várta a találkozást.

A cikket szerkesztette: HotSpring

Célunk, hogy egy időben és egy helyen bemutathassuk, hol tart ma a jakuzzi gyártás, mik az iparág újdonságai, és mi az a kínálat, amiből a masszázsmedencék kedvelői választhatnak.

katalógus
HotSpring

HotSpring Envoy NXT Jakuzzi

Kicsit nyúzottan érkeztem, - soha jobbkor egy masszázsmedence teszt – gondoltam magamban, de amikor megláttam a Hotspring Envoy-t a lezárt tetővel, izgatott lettem. - Mi lehet annyira különleges ezen a medencén? Hogyan választhatták ezt a típust a legtöbben a világon? Honnan ez a népszerűség? – sorakoztak a kérdések a fejemben. Az összhatás így, lezárt tetővel is tetszetős, a kompakt megjelenés ígéretes, így aztán nem sokat tétováztam és felnyitottam a tetőt. Azaz csak nyitottam volna, mert az erős vákuum szorította a fedelet. Tessék, itt az első intés a medencétől: “ne nyitogass feleslegesen, mert kihűl a vizem”. Az ilyen apróságokból is világossá válik a HotSpring filozófiája: a legtöbbet, a legtakarékosabban.

Envoy masszázsmedence

Az Envoy jakuzzi belső kialakítása – ellentétben a külső letisztultságával – lenyűgöző. Elegáns és dinamikus vonalvezetés, fiatalos, trendi formák. A BMW és a HotSpring mérnökei nem okoztak csalódást, a kooperációból gyönyörű eredmény született.

A falak megfelelő vastagságúak, ez egyben arról is árulkodik, hogy sikerült egy tökéletesen hőszigetelt, energiatakarékos medencét alkotni. Csak hogy értsük, ez miért fontos, gondoljunk arra, hogy egy passzívház mennyivel tud többet, mint egy szigeteletlen, energiapazarló épület.

Hűvös volt az idő, a 39 fokos vizet nem találtam melegnek. Meglepődtem, amikor észrevettem az ultramodern kijelzőn mutatott 37,5 fokot, aztán eszembe jutott, hogy ez a modell a medencemotorok hőjét is hasznosítja, ezért lett melegebb a víz, mint amilyennek beállították.

Spatrend Expo

Apropó, víz! A koraesti szürkületben egy pillanatra azt hittem, hogy a medence nincs feltöltve, már éppen reklamálni akartam, hogyan lesz ebből tesztelés. Olyan kristálytisztaságú volt a víz, hogy csak akkor láttam, amikor megcsillant a felszíne. Erre is megkaptam a magyarázatot: az 5 darab kerámiaszűrőnek és a 100 százalékos szűrésnek köszönhetően szinte alig kell figyelni a víz kezelésére. Közben teljesen besötétedett, ezért rögtön a fényterápia bekapcsolásával indítottam. A két zónában állítható világítás olyan hangulatot teremtett, amilyet masszázsmedencében még sosem tapasztaltam. Vártam a keringetőmotor ismerős zajait, ehelyett megdöbbentő csend fogadott. Csak egy elnyomott, távoli sustorgást hallottam és a víz jóleső csobogását. – Akkor most következzék a masszázs! – és ezzel elindítottam az egyik masszázsmotort. Először csak kellemes simogatás ért, majd a második fokozatra kapcsolva életre kelt a medencében rejtőző csodamasszőr. Még soha ilyen gyorsan nem helyezkedtem el egyetlen fekvőhelyen sem és máris elindítottam a híres motomasszázst, minden funkció közül a számomra legkedvesebbet. Amikor a le-fel futó dupla hátmasszírozó elkezdett rajtam dolgozni, a legutolsó idegsejtem is belezsibbadt. Azt hittem álmodom! Mintha két, jól képzett masszőr ügyes ujjai lazították volna a hátizmaimat. A leginkább befeszült, stressztől gyötört részeken, minden izomrostot érintve gondoskodtak a lazulásról. Receptre írnám fel mindenkinek, aki sokat ül vagy kicsit feszültebb a kelleténél. Csak egy valami tudott ebből pozícióból kimozdítani, a kiváncsiságom. Ki akartam próbálni mind az öt helyet a medencében. Azt kell mondanom, hogy bárhova is telepedjünk le, az Envoy tökéletesen megalkotott koncepcióval végzi a masszázst.

Spatrend katalógus

Két dolgot döntöttem el: tovább maradok, mint terveztem, talán örökre és én is szeretnék otthonra egy HotSpring Envoy-t. A család bizonyára megérti majd. Ha mégsem, egy teszt után ők is követelni fogják.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. december 12.

Mitől lesz a teraszunk igazán hangulatos? Használjuk a kültéri kiegészítőket!

Berendeztük a teraszt. Olyan, akár a nappalink, csak tágasabb, világosabb, szellősebb. Megvannak a kényelmes fotelek, a süppedős kanapé, a látványos étkezőasztal székekkel és mégsem...

2019. december 09.

Élvezzük a telet a masszázsmedencében! 

A masszázsmedencében lazulás maga a szabadság, hiszen napszaktól, évszaktól, időjárástól független. Mindegy, hogy hajnal van, vagy kora délután, perzselő nyár vagy zimankó, a...

2019. december 05.

Kültéri konyha télen, nyáron

A nyári konyha kifejezés bizonyára sokunk fülének cseng ismerősen és valószínűleg a nagymama külön kis épületbe kiszervezett konyhája jut róla az eszünkbe. Ha belegondolunk, okos...