Hörmann tűzvédelem a lakásban: magas minőség és szakértelem

Az ingen bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, igazi gyertyákkal díszített karácsonyfa, benzineskanna a garázsban – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. Sajnos az esetek 99%-a emberi gondatlanságból történik, de a lángok terjedésében nagy szerepük van a nem megfelelő minőségű bejárati, vagy beltéri ajtóknak, nyílászáróknak is. A Hörmann 1965 óta specializálódott a tűz- és füstvédelmi nyílászárókra, ebben a kategóriában is a legmagasabb minőséget nyújtja, védelmet és biztonságot jelent évtizedekre, semmi esélyt sem hagy a tűznek.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Hörmann Hungária Kft.

Garázs: az egyik legveszélyesebb helyiség

A garázsban az autó mellett számos, könnyen gyulladó tárgyat tárolunk. Ilyen például a tűzifa a kandallóhoz, párnák a kerti bútorokhoz, téli- vagy nyárigumik, benzines kannák az autóhoz vagy a fűnyíróhoz. Éppen ezért fontos, hogy a garázs és a ház folyosója közötti közvetlen átjáró jól védve legyen a tűzzel szemben. A lángok mellett a csatlakozó ajtónak a hívatlan vendégeket is távol kell tartania, tehát betörésgátlónak is kell lennie, így elengedhetetlen az RC2 biztonsági felszereltség.


Forrás: Hörmann.hu

Mindkét követelménynek megfelel a Hörmann WAT 40 tűzgátló biztonsági ajtója. Sőt, hanggátló és füstgátló kivitelben is kapható. További előnye: sokféle színben és fa-dekor felülettel is rendelhető, így az ajtó optimálisan illeszthető a lakótérben lévő ajtókhoz.

A Hörmann H3D multifunkciós ajtó is jó választás erre az érzékeny területre. El tudja zárni az esetleges füstgázokat, a motorindítási zaj ellen hanggátlást biztosít, és a WK 2 biztonsági csomaggal véd a hívatlan vendégektől.Forrás: Hörmann.hu

Kazánház, hobbiszoba: tűzforrás az alagsorban

Az alagsorban berendezett hobbiszoba vagy műhely, ahol lakkokkal, festékekkel dolgozunk, szintén komoly veszélyforrás. Az alagsori tüzeket ráadásul csak túl későn veszik észre, a lépcsőház hamar megtelik füsttel, a tűz pedig gyorsan átterjed az alagsori és akár a lakóházi folyosóra is. A házbejárati ajtón való menekülésre – egy családi házban általában ez az elsődleges menekülési út – már nem is lehet gondolni. Az alagsorba telepített Hörmann HH30-A1 tűzgátló acélajtókkal megelőzhetők az ilyen esetek. A T30 tűzgátló funkció mellett ez az ajtó ráadásul igen jó hőszigetelést, hanggátlást nyújt és opcionálisan akár füstgátló változatban is rendelhető.

Európa legtöbbet értékesített kazánház-ajtója is Hörmann-termék. A Hörmann H85 tűzgátló ajtó már évtizedek óta nyújt biztonságot a kazánházak és az olajtartály-helyiségek számára.Forrás: Hörmann.hu

Tűzesetek Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben kimagaslóan sok volt a lakóházakban, személyi ingatlanban regisztrált tűzesetek száma, egészen pontosan 13.456 alkalommal kellett oltani a lángokat. 2015-ben már jelentősen javultak a mutatók: éves szinten 7.730 lakóházi tűzeset volt. A 2006 és 2015 közötti időszakban 2012-ben keletkezett a legtöbb tűz-kár: 45.731 eset volt, ebből 694 ipari, 13.456 mezőgazdasági, 9.029 lakóházi és 22.552 az egyéb helyen bekövetkezett tűz.

Fontos, hogy mindig legyünk elővigyázatosak, figyeljünk a lakó környezetünkre!

Még több termék-információt, aktuális promóciókat talál, ha ellátogat HONLAPUNKRA!

Sajtókapcsolat: Jani Kinga/ kinga.jani@sterncom.hu +36304174124

 

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. június 18.

Rendszerezés és tárolás

A legtöbben tavaszra vagy nyárra időzítik a nagytakarítást, festést, esetleg a lakás átrendezését. Ennek egyik oka, hogy mindig bízunk abban, hogy ilyenkor jobb az idő, hiszen valljuk...

2019. május 27.

Nyári szelektálás magasfokon

Az időjárás láttán talán hihetetlen, de már majdnem beköszöntött a nyár – az önfeledtség, vidámság, boldogság évszaka.

2019. május 11.

Intelligens porszívó? Létezik!

A tavasz beköszöntével legtöbbünknél előtérbe kerül a nagytakarítás gondolata, azonban nem mindegy, hogy milyen porszívót hívunk segítségül a feladathoz. Ma már ugyanis egy...