Hörmann tűzvédelem a lakásban: magas minőség és szakértelem

Az ingen bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, igazi gyertyákkal díszített karácsonyfa, benzineskanna a garázsban – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. Sajnos az esetek 99%-a emberi gondatlanságból történik, de a lángok terjedésében nagy szerepük van a nem megfelelő minőségű bejárati, vagy beltéri ajtóknak, nyílászáróknak is. A Hörmann 1965 óta specializálódott a tűz- és füstvédelmi nyílászárókra, ebben a kategóriában is a legmagasabb minőséget nyújtja, védelmet és biztonságot jelent évtizedekre, semmi esélyt sem hagy a tűznek.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Garázs: az egyik legveszélyesebb helyiség

A garázsban az autó mellett számos, könnyen gyulladó tárgyat tárolunk. Ilyen például a tűzifa a kandallóhoz, párnák a kerti bútorokhoz, téli- vagy nyárigumik, benzines kannák az autóhoz vagy a fűnyíróhoz. Éppen ezért fontos, hogy a garázs és a ház folyosója közötti közvetlen átjáró jól védve legyen a tűzzel szemben. A lángok mellett a csatlakozó ajtónak a hívatlan vendégeket is távol kell tartania, tehát betörésgátlónak is kell lennie, így elengedhetetlen az RC2 biztonsági felszereltség.


Forrás: Hörmann.hu

Mindkét követelménynek megfelel a Hörmann WAT 40 tűzgátló biztonsági ajtója. Sőt, hanggátló és füstgátló kivitelben is kapható. További előnye: sokféle színben és fa-dekor felülettel is rendelhető, így az ajtó optimálisan illeszthető a lakótérben lévő ajtókhoz.

A Hörmann H3D multifunkciós ajtó is jó választás erre az érzékeny területre. El tudja zárni az esetleges füstgázokat, a motorindítási zaj ellen hanggátlást biztosít, és a WK 2 biztonsági csomaggal véd a hívatlan vendégektől.Forrás: Hörmann.hu

Kazánház, hobbiszoba: tűzforrás az alagsorban

Az alagsorban berendezett hobbiszoba vagy műhely, ahol lakkokkal, festékekkel dolgozunk, szintén komoly veszélyforrás. Az alagsori tüzeket ráadásul csak túl későn veszik észre, a lépcsőház hamar megtelik füsttel, a tűz pedig gyorsan átterjed az alagsori és akár a lakóházi folyosóra is. A házbejárati ajtón való menekülésre – egy családi házban általában ez az elsődleges menekülési út – már nem is lehet gondolni. Az alagsorba telepített Hörmann HH30-A1 tűzgátló acélajtókkal megelőzhetők az ilyen esetek. A T30 tűzgátló funkció mellett ez az ajtó ráadásul igen jó hőszigetelést, hanggátlást nyújt és opcionálisan akár füstgátló változatban is rendelhető.

Európa legtöbbet értékesített kazánház-ajtója is Hörmann-termék. A Hörmann H85 tűzgátló ajtó már évtizedek óta nyújt biztonságot a kazánházak és az olajtartály-helyiségek számára.Forrás: Hörmann.hu

Tűzesetek Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben kimagaslóan sok volt a lakóházakban, személyi ingatlanban regisztrált tűzesetek száma, egészen pontosan 13.456 alkalommal kellett oltani a lángokat. 2015-ben már jelentősen javultak a mutatók: éves szinten 7.730 lakóházi tűzeset volt. A 2006 és 2015 közötti időszakban 2012-ben keletkezett a legtöbb tűz-kár: 45.731 eset volt, ebből 694 ipari, 13.456 mezőgazdasági, 9.029 lakóházi és 22.552 az egyéb helyen bekövetkezett tűz.

Fontos, hogy mindig legyünk elővigyázatosak, figyeljünk a lakó környezetünkre!

Még több termék-információt, aktuális promóciókat talál, ha ellátogat HONLAPUNKRA!

Sajtókapcsolat: Jani Kinga/ kinga.jani@sterncom.hu +36304174124

 

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...