Hogyan válasszon segédanyagot a felújítása során

Sajnos egyre több csalódás éri a magyar építkezőket, felújítókat burkolás után… Íme a csekklista, melyből megtudhatja, hogyan válassza ki a megfelelő segédanyagokat!

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Nemrég végeztünk egy kutatást, amely szerint a magyar építkező, lakásfelújító lakosság 67,5%-a belefutott a két leggyakoribb burkolat problémába:

  1. Egyre hangosabban „kopog” a burkolat
  2. A burkolólapok meglazultak, felváltak

Miért van az, hogy az ilyen intő jelek után is újra és újra beleesünk a rossz segédanyag választás hibájába? Miért jellemző a rossz segédanyag választás a magyar építkezőkre, felújítókra?

Ennek több oka is lehet:

  1. Azt gondoljuk, hogy minden a burkolaton áll vagy bukik
  2. Nem tájékozódunk a témában, így a döntést a segédanyag ára alapján hozzuk meg

Pedig a rossz minőségű segédanyagok képesek egy nagy varázslatra: megduplázni a burkolásba fektetett összeget és időt. Hiszen tönkreteszik a fürdőszoba, a nappali, a terasz tartósságát. Így két választásunk marad.

  • a feljövő burkolatot toldozgatjuk-foltozgatjuk
  • újra kezdjük az egész munkát

Mitől rossz egy segédanyag?

Egy feltűnően alacsony ár ne vonzó legyen, hanem gyanús. Egy magas minőségű segédanyagban ugyanis annyi összetevő, annyi pontosság, annyi munkaidő van, amely egy nagyon alacsony ár mellett képtelen lenne profitot termelni.

De mi lehet akkor a megoldás?

Megnézni az összetevőket? De ki az, aki tudja, miből áll össze egy kiváló minőségű ragasztó, segédanyag?

Csekklista a jó segédanyag megtalálásához

  • Olvassunk utána – Rengeteg cikket találni az interneten, amely bemutatja azokat a tulajdonságokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy kiváló minőségű segédanyagnál.
  • Kérdezzük azokat, akik már építkeztek. Csalódtak vagy épp ellenkezőleg, elégedettek-e a használt segédanyagokkal?
  • Hívjunk fel 3-4 burkoló szakembert, és kérdezzük meg tőlük, ők milyen anyagokkal szeretnek dolgozni. Miért azzal? És miért ajánlja?
  • Válasszunk ki 2-3 segédanyagot a végére, és olvassunk utána a gyártójának. Hogy mennyire megbízható, hogy milyen referenciái vannak.

4 apró dolog, amit, ha komolyan vesz, akkor garantáltan nem fog csalódni otthona új burkolataiban. Mert azok hosszú-hosszú évekig a helyükön maradnak.

Ha bizonytalan a termékválasztást illetően, vagy kérdései vannak a felújítással kapcsolatban, akkor keresse a MAPEI szaktanácsadóit, akik segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában! Kattintson ide! Vagy írjon erre a címre: szaktanacs@mapei.hu

Válassza Ön is otthona felújításához a Mapei elsőre végleges megoldásait! Termékeinkkel csak egyszer kell elkészíttetni a burkolatot, és azzal nem lesz probléma a későbbiekben. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat.

Jelentsen az Ön számára is a Mapei biztonságot és garanciát arra, hogy otthona szépségét hosszú távon, nyugodtan élvezhesse, gondmentesen. A Mapei anyagokkal készült burkolattal elégedettek lesznek, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...