Hogyan lehet igazán stílusos kerted és teraszod?

Ez a népszerű kültéri innováció segít a látványos terasz és kert kialakításában.

Sokan tavasszal, nyáron döbbennek rá, mennyire nem illik a kertjük, teraszuk az enteriőrhöz: a legtöbb ember azexteriőrt nem az otthon részeként kezeli, hanem külön térként. Pedig fontos az egységes összkép, a harmónia: egy harmonikus otthonban mi is jobban érezzük magunkat – sokkal kellemesebb érzés kiülni egy esztétikus teraszra, mint egy elhanyagolt kertbe.

Hogyan lesz stílusos a terasz?

A látvány legfőbb elemét a burkolat adja: ha nem megfelelően választjuk meg az alapokat, hiába találjuk meg az ideális bútorokat és kiegészítőket, nem lesz harmonikus az összhatás. Van azonban megoldás, ha nem tervezünk hatalmas munkálatokat, mégis újraterveznénk a teraszt: egy népszerű innováció révén nem feltétlenül kell alábetonoznunk és burkolnunk, és nem muszáj rögtön kitalálnunk az elrendezést – később bátran módosíthatunk a dizájnon.

Két centiméternyi stílus

A 2 centiméter vastagságú kültérilapok csupán néhány esztendeje törtek be a piacra, de mára a legnépszerűbb teraszburkolatok közé tartoznak strapabíróságuknak, sokoldalúságuknak és mobilitásuknak köszönhetően.

Kedvező tulajdonságaik révén bátran rögtönözhetünk a lapokkal kertünkben, minimális munkával és költséggel.

A 2 centiméter vastag kőhatású burkolólapokkomoly műszaki paramétereikből, valamint a súlyukból, vastagságukból adódóan nem igényelnek alábetonozást, ragasztást vagy fugázást:magukban is megállják a helyüket. Ennek hozadékaként a kert berendezésének tényleg csak a képzeletünk szab határt. 

Mobilitás magas fokon

Kerti útra van szükségünk? A vastag kőlapokat akár a fűre is lerakhatjuk, egyenesen, kacskaringósan, bármilyen geometriai formában, vagyakár lépcsőt is alkothatunk belőlük. Ha pedig meguntuk az elrendezést (vagy csak megszállt minket az ihlet, és kitaláltunk egy jobbat), bármikor felszedhetjük és újrapakolhatjuk a lapokat, mindenféle nagyobb előkészítés nélkül. 

Ha tartós megoldásra vágyunk, és nem szeretnénk egy ideig elmozdítani a lapokat, akkor a legjobb, ha egyenes felületre tesszük le őket. Ássunk nekik pár centis mélyedést, és szórjunk rá kavicsot vagy homokot, ezzel kiegyenlíthetjük a talaj egyenetlenségeit. Erre tegyük rá a lapokat, amik így nehezebben mozdulnak el, billennek meg. A még stabilabb eredmény érdekében fa keretet is készíthetünk, hogy biztosan ne csússzanak el egymástól a lapok. 

Ez a megoldás nemcsak a gyepünkön működik, de a teraszon is nyugodt szívvel kísérletezhetünk a 2 centiméteres kültéri burkolólapokkal, ugyanis ezeket a lapokat minden további nélkül letehetjük egy sima alapra (kavicszúzalékra, betonra, fűre, stb.), és mivel nem szükséges a ragasztás, bármikor felszedhetjük, majd ismét lerakhatjuk őket – így egy költözésnél is egyszerűen magunkkal vihetjük a lapokat új otthonunkba.

Ha gyorsan és egyszerűen újravarázsolnánk kertünket, a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában számos lenyűgöző 2 centiméteres kültéri burkolólap közül választhatunk – az üzletek listáját IDE KATTINTVA ÉRHETJÜK EL.

2023. február 22.

Reflektorfényben a tavaszi megújulás

Kétség sem fér hozzá, de a tavasz eljövetelével a legtöbbször szüksége van otthonunknak egy kiadós tavaszi nagytakarításra, amely által az évszaknak megfelelő megújulást is...

2023. február 20.

KEDVEZŐ ÁRON CSÚCSMINŐSÉG? A TUDATOS KÁDVÁSÁRLÓK KEDVENCE A MIRA SLIM

Kád kisokos Vásárlónk mesélte: „Majdnem nem jöttem el a bemutatóterembe. Az a helyzet, Péterem, hogy kicsit megfélemlítő ez az innovációs arzenál, amit...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...