Mitől lesz a teraszunk igazán hangulatos? Használjuk a kültéri kiegészítőket!

Berendeztük a teraszt. Olyan, akár a nappalink, csak tágasabb, világosabb, szellősebb. Megvannak a kényelmes fotelek, a süppedős kanapé, a látványos étkezőasztal székekkel és mégsem találjuk teljesnek, azt keressük, hogy mi hiányzik? A megoldás: a kiegészítők, melyek felteszik az i-re pontot.

Ethos keri bútor

Ha abból indulunk ki, hogyan sikerült az enteriőröket olyan lakájossá varázsolni, hogy igazán otthonosnak érezzük, akkor innen továbbgondolva a külső tereknél is ugyanezeket az ötleteket érdemes megvalósítani. Nem elég csupán a nélkülözhetetlen nagybútorokat praktikusan a helyükre tologatni, a tér egyediségét az olyan apróságok teremtik meg, mint a kaspók, szőnyegek, párnák, mécsestartók, kisebb tárolóbútorok, asztalkák.

Kültéri bútorok

Textíliák, huzatok, szőnyegek kültéri használatra

Ha lakberendezésről esik szó, a lakástextil az egyik legnagyobb hangulatmester, nincs ez másképp a teraszon sem. A csupasz kanapét, fotelt nem csak kényelmessé, hanem gyorsan látványossá is teszi néhány díszpárna, melyeket akár a terasz padlójára dobva ülőkeként is használhatunk. A különféle formájú és méretű puffok ugyancsak nélkülözhetetlenek mind a látvány, mind pedig a kényelem szempontjából. A textíliák akkor érvényesülnek igazán, ha színeikben, stílusukban jól illenek a nagybútorokhoz.

Válasszunk kifejezetten kültéri használatra ajánlott textileket, mint a szintetikus szálakból készült Olefin. Ez egy erős, jó vízálló tulajdonságokkal rendelkező, nem kopó anyag, színtartó és ellenáll a szennyeződéseknek, valamint könnyen tisztítható.

A szőnyeg legalább olyan fontos kellék a teraszon, mint a szobákban. A Jardinico kültéri szőnyeg nem csak látványos, de a mezítláb is nagyon kellemes. Újrafelhasznált PET-szálak felhasználásával készül, tartós és ellenálló. Tisztántartása egyszerű, akár egész évben a szabadban hagyhatjuk.

Jati & Kebon

Tárolók, kaspók

A párnák tárolása mindig fejtörést okoz, hiszen minél több van, annál nehezebb helyet találni nekik. A Jati & Kebon Aspen párnatartó doboza szélsőséges időjárási körülmények között is megóvja a díszpárnákat. A robosztus és rozsdaálló alumínium test a látszat ellenére nagyon könnyű, ugyanakkor tartós. Különlegessége, hogy a fedél alatti gázdugattyúk tökéletes záródást biztosítanak, ezeket az oldalsó fogantyúk segítségével tudjuk helyzetbe hozni. Használata egyszerű és kényelmes, nélkülözhetetlen berendezési darabja a terasznak.

A legjobb úgy birtokba venni a teraszt, hogy körberakjuk növényekkel, melyek egészen az első fagyokig a szabadban lehetnek. Rendszeresítsünk ide külön kaspókat, így még látványosabbá tehetjük a teret. A Terra virágtartók közepes és nagy méretben kaphatók, így egy méretesebb növénynek is találunk majd helyet. Jól bírják az UV-sugárzást, törésbiztosak, könnyen tisztíthatók, semleges színeiknek hála nagyszerűen kiegészítik a különféle színvilágú és stílusú bútorokat és textíliákat.

Törhetetlen poharak, kinti edények

Egy teraszon megrendezett partyn, a hangulat egy bizonyos fokán mindig eltörik néhány pohár, rosszabb esetben akár egy egész garnitúra is. A HappyGlass® poharakkal nem lesz ilyen probléma. A 100% polikarbonát poharak látványra olyanok, akár az üveg, felületük fényes, tapintásuk kellemes, viszont nem törnek. Környezetbarát termékek, újrahasznosíthatók. Érdemes ezekről is gondoskodni és nem a benti poharakat kivinni, aztán búcsút inteni a készletnek.

Kültéri bútorok védelme: bútor takarók

A modern és minőségi kültéri bútorok egyik legnagyobb előnye, hogy időjárás- és UV-állók, jól bírják a téli hónapok szélsőségeit is. Ennek ellenére a hosszú élettartam és a sérülésmentesség érdekében ajánlott lefedni ezeket, hiszen magunk is nyugodtabbak vagyunk, ha kedvenc tárgyainkat biztonságban tudhatjuk.

A Domus Ventures 100% poliészter anyagú takarói “télikabát” módjára óvják a kerti bútorokat. Legjobb, hogy a különféle típusú bútorokra, mint a karosszék, kanapé, asztal, vagy a daybed-ek, külön-külön is kapunk rájuk szabott takarót. Így használaton kívül tökéletesen zártan és nedvességmentesen tárolhatjuk a legféltettebb bútorainkat.

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. május 10.

Ezzel az amerikai masszázsmedencével garantált a felhőtlen wellnessélményed

Ha masszázsmedencét vásárolnánk, érdemes olyan modellre voksulnunk, amely a világon már több ezer otthonban bizonyított: az amerikai HotSpring Spas az Aria jakuzzi modellel nagyon magasra...

2023. április 26.

Így szerezz ingyenes tiszteletjegyet a májusi jakuzzikiállításra!

Egy olyan színes tavaszi program: a magyarországi otthoniwellness-rajongók egyik legkedveltebb eseménye. Május 5-én nyílik a 10 napon át tartó SpaTrend Expo Jakuzzi Kiállítás és...