Mitől lesz a teraszunk igazán hangulatos? Használjuk a kültéri kiegészítőket!

Berendeztük a teraszt. Olyan, akár a nappalink, csak tágasabb, világosabb, szellősebb. Megvannak a kényelmes fotelek, a süppedős kanapé, a látványos étkezőasztal székekkel és mégsem találjuk teljesnek, azt keressük, hogy mi hiányzik? A megoldás: a kiegészítők, melyek felteszik az i-re pontot.

Ethos keri bútor

Ha abból indulunk ki, hogyan sikerült az enteriőröket olyan lakájossá varázsolni, hogy igazán otthonosnak érezzük, akkor innen továbbgondolva a külső tereknél is ugyanezeket az ötleteket érdemes megvalósítani. Nem elég csupán a nélkülözhetetlen nagybútorokat praktikusan a helyükre tologatni, a tér egyediségét az olyan apróságok teremtik meg, mint a kaspók, szőnyegek, párnák, mécsestartók, kisebb tárolóbútorok, asztalkák.

Kültéri bútorok

Textíliák, huzatok, szőnyegek kültéri használatra

Ha lakberendezésről esik szó, a lakástextil az egyik legnagyobb hangulatmester, nincs ez másképp a teraszon sem. A csupasz kanapét, fotelt nem csak kényelmessé, hanem gyorsan látványossá is teszi néhány díszpárna, melyeket akár a terasz padlójára dobva ülőkeként is használhatunk. A különféle formájú és méretű puffok ugyancsak nélkülözhetetlenek mind a látvány, mind pedig a kényelem szempontjából. A textíliák akkor érvényesülnek igazán, ha színeikben, stílusukban jól illenek a nagybútorokhoz.

Válasszunk kifejezetten kültéri használatra ajánlott textileket, mint a szintetikus szálakból készült Olefin. Ez egy erős, jó vízálló tulajdonságokkal rendelkező, nem kopó anyag, színtartó és ellenáll a szennyeződéseknek, valamint könnyen tisztítható.

A szőnyeg legalább olyan fontos kellék a teraszon, mint a szobákban. A Jardinico kültéri szőnyeg nem csak látványos, de a mezítláb is nagyon kellemes. Újrafelhasznált PET-szálak felhasználásával készül, tartós és ellenálló. Tisztántartása egyszerű, akár egész évben a szabadban hagyhatjuk.

Jati & Kebon

Tárolók, kaspók

A párnák tárolása mindig fejtörést okoz, hiszen minél több van, annál nehezebb helyet találni nekik. A Jati & Kebon Aspen párnatartó doboza szélsőséges időjárási körülmények között is megóvja a díszpárnákat. A robosztus és rozsdaálló alumínium test a látszat ellenére nagyon könnyű, ugyanakkor tartós. Különlegessége, hogy a fedél alatti gázdugattyúk tökéletes záródást biztosítanak, ezeket az oldalsó fogantyúk segítségével tudjuk helyzetbe hozni. Használata egyszerű és kényelmes, nélkülözhetetlen berendezési darabja a terasznak.

A legjobb úgy birtokba venni a teraszt, hogy körberakjuk növényekkel, melyek egészen az első fagyokig a szabadban lehetnek. Rendszeresítsünk ide külön kaspókat, így még látványosabbá tehetjük a teret. A Terra virágtartók közepes és nagy méretben kaphatók, így egy méretesebb növénynek is találunk majd helyet. Jól bírják az UV-sugárzást, törésbiztosak, könnyen tisztíthatók, semleges színeiknek hála nagyszerűen kiegészítik a különféle színvilágú és stílusú bútorokat és textíliákat.

Törhetetlen poharak, kinti edények

Egy teraszon megrendezett partyn, a hangulat egy bizonyos fokán mindig eltörik néhány pohár, rosszabb esetben akár egy egész garnitúra is. A HappyGlass® poharakkal nem lesz ilyen probléma. A 100% polikarbonát poharak látványra olyanok, akár az üveg, felületük fényes, tapintásuk kellemes, viszont nem törnek. Környezetbarát termékek, újrahasznosíthatók. Érdemes ezekről is gondoskodni és nem a benti poharakat kivinni, aztán búcsút inteni a készletnek.

Kültéri bútorok védelme: bútor takarók

A modern és minőségi kültéri bútorok egyik legnagyobb előnye, hogy időjárás- és UV-állók, jól bírják a téli hónapok szélsőségeit is. Ennek ellenére a hosszú élettartam és a sérülésmentesség érdekében ajánlott lefedni ezeket, hiszen magunk is nyugodtabbak vagyunk, ha kedvenc tárgyainkat biztonságban tudhatjuk.

A Domus Ventures 100% poliészter anyagú takarói “télikabát” módjára óvják a kerti bútorokat. Legjobb, hogy a különféle típusú bútorokra, mint a karosszék, kanapé, asztal, vagy a daybed-ek, külön-külön is kapunk rájuk szabott takarót. Így használaton kívül tökéletesen zártan és nedvességmentesen tárolhatjuk a legféltettebb bútorainkat.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...