Ez a 45 négyzetméteres, skandináv lakás megtanít színesen dekorálni!

Tökéletes inspiráció, ha kis lakásunk van, de szeretnénk színekkel és mintákkal feldobni az enteriőrt – anélkül, hogy túlzásokba esnénk.

A skandináv lakberendezés rendkívül népszerű, és nem csak Skandináviában: az alábbi hamburgi lakást az északi népek letisztult, mégis barátságos és meleg stílusában rendezték be, és a képek bizonyítják, bármilyen országban remekül működik a stílus.

A kulcs az arányérzékben rejlik: a sok-sok negatív térben, az okosan kialakított, általában beépített tárolók használatában, és a gondosan kurált bútorokban és kiegészítőkben. A skandináv stílusú lakás egyszerre esztétikus és funkcionális: minden a lakók kényelmét szolgálja.

Az egyszerű, könnyen átjárható enteriőr és a szolid színűre festett falak teret adnak a kísérletezésnek: ha az alapvető színséma egyszerű, akkor bátran színezhetjük a kompozíciót tarka kiegészítőkkel – ahogy jelen esetben számos díszpárnával és lakástextíliával dobták fel a teret. A markánsabb sárgára festett falú helyiségben a plafont meghagyták fehéren a tágas, világos hatás érdekében – ha kissé sötétebb színű falat szeretnénk, ezzel a praktikával optikailag növelhetjük a teret.

Ha hasonlóan gyönyörű faparkettát szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

A szellős elrendezés különösen praktikus egy kicsi lakásban: ha az ember okosan válogatja meg a közszemlére tett bútorokat és kiegészítőket, sosem lesz zsúfolt a hatás.

A lakásban a helytakarékosság érdekében nem használtak állólámpákat: a mennyezeti, asztali és fali lámpák segítségével értékes helyet spórolhatunk.

Ha tetszenek a különleges, famintázatú ajtók, a Hörmann kínálatában biztosan megtaláljuk kedvencünket.

A német Sina 45 négyzetméteres lakása igazi kis gyöngyszem, amelynek minden szegletében találunk valamilyen inspirációt, ha szeretnénk feldobni otthonunkat.

Ha tetszett ez a skandináv kis lakás, az alábbi lakásbemutatót is érdemes megtekinteni:

Ha feldobnád az erkélyedet, ez a gyönyörű kis lakás szuper inspiráció!

A képek forrása: Sina Instagram                       

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...