Elképesztő szín- és mintakavalkáddal gyönyörködtet ez a vidám francia otthon

Lángoló függönyök, kortárs műalkotások – életigenlő stílus.

A franciák híresek különleges, sikkes lakberendezési stílusukról, azonban az alábbi, Bagnolet-ben található lakás még a gall otthonok közül is kilóg kedélyes extravaganciájával.

Anthony Authie építész és barátnője 55 négyzetméteres loftlakása tobzódik az élénk színekben, a rendhagyó formákban és a formabontó bútorokban – ahogy persze a mintákkal sem spórolnak. Az enteriőrre nagy hatással voltak a képregények színekben gazdag lapjai, ugyanis Authie nagy képregényrajongó.

A célom az volt, hogy a partneremmel egy igazán egyedi élményt teremtsünk. Mielőtt a lakás térszerkezetére vagy akár a bútorok gyakorlati szempontjaira gondoltunk volna, egy igazán egyedi esztétikát akartunk létrehozni, amely tükrözi azt, hogy kik vagyunk

– mondta a tulaj/építész Anthony Authie.

A dizájnjaimnál próbáltam humorral és némi iróniával megkérdőjelezni az építészekkel és a hagyományos építészettel szemben támasztott elvárásokat, tette hozzá, és ez a filozófia tökéletesen illeszkedik saját otthonához is.

A pár koncpciója szakít a hagyományos elképzelésekkel. A padlót sima szürke terrazzo burkolat borítja, amely az asztallapon és a konyhapulton is megismétlődik – ez tökéletes, nyugodt kontrasztot alkot a tarkaságokkal, így hozva létre ideális alapot a kísérletezésre. 

A hasonló burkolatot szeretnénk, nézzünk körül a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában IDE KATTINTVA.

A konyhában sok acélt használtak, a szekrények fémfrontjai pedig Batman és Robincímű film gonosztevője, Mr. Freeze előtt tisztelegnek, a konyhai fogantyúk pedig 3D-nyomtatással készültek, és a Mario Bros.franchise-ban látható tüskés teknőspáncél inspirálta őket.

Gyakran hangoztatott lakberendezési szabály, hogy a hálószobában érdemes kerülni a vibráló színeket és a hangsúlyos mintákat. Nos, Authie és barátnője úgy döntött, megszegik ezt a szabályt, és nemcsak lángoló mintájú függönyökkel díszítettek, de a lakásban amúgy is gyakran felbukkanó kanárisárgát szó szerint elvitték a falig.

Ha különleges fali paneleket szeretnénk, az IBDesign kínálatában megtaláljuk őket IDE KATTINTVA.

A francia pár lakása tökéletes példa rá, hogy a stílusos, szellősen berendezett enteriőr korántsem egyenlő az unalmas élettérrel: bátran beleviheti az ember magát a lakberendezésbe, és mindig elfér egy kis játékosság.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Yohann Fontaine

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...