5 skandináv módszer, amivel könnyen feldobhatsz minden helyiséget!

Érdemes példát venni az északiakról, ha felfrissítenénk otthonunkat.

A skandinávok híresek meghatározó, markáns lakberendezési stílusukról: úgy alkotnak letisztult enteriőröket, hogy közben otthonaik a minimalista kialakítás ellenére sem lesznek unalmasak – sőt, sokszor kimondottan vérpezsdítő, friss hatást keltenek. Nézzünk meg öt skandináv trükköt az élettér felpörgetésére – mindezt egy lakásban!

#1 Szavazzunk a kockákra!

Ha unalmas az étkező/konyha, akkor a hagyományos terítő helyett válasszunk valamilyen hangsúlyos darabot – ez csupán egy apró kiegészítő, mégis meglepően erős hatást érhetünk el vele, akár új fókuszpontot is teremthetünk a helyiségben.

#2 Játsszunk a méretekkel!

Sokan nem használják ki a különféle bútor- és kiegészítőméretek nyújtotta lehetőségeket: dinamikus hatást érhetünk el, ha túlméretezett bútorokat vagy dísztárgyakat használunk kisebb elemekkel párosítva.

Az EGLO Living kínálatában számos izgalmas dísztárgyat és bútort találunk különféle méretekben ide kattintva.

#3 Használjunk természetes elemeket!

Fa, papír, pamut, kő, kerámia… Ha a mesterséges matériákból készült elemeket enteriőrelemeket természetes hatású anyagokból készült bútorokkal, kiegészítőkkel vagy akár egyéb megoldásokkal kombináljuk, biztosak lehetünk benne, hogy változatos és üdítő lesz az összkép.

A Hörmann kínálatában gyönyörű, természetes hatású ajtókat találunk ide kattintva.

#4 Ne féljünk a mintáktól!

Csíkok, kockák, geometriai alakzatok: a neutrális színekkel berendezett, letisztult enteriőröket könnyedén feldobhatjuk velük!

#5 Vigyük be a természetet!

Még a legspártaibban berendezett lakást is felélénkíthetjük néhány zöld szobanövény stratégiai elhelyezésével – de az urban jungle (vagyis városi dzsungel) trend jegyében érdemes minél több, minél nagyobb darabot választani, mert nincs olyan, hogy: túl sok szobanövény. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a jól mutatnak, de a levegőt is tisztítják, valamint a közérzetet is javítják.

A képek forrása: My Scandinavian Home

Fotós: Jonas Berg, Styling: Livindeco Ingatlanügynökség: Stadshem 

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...