Egybenyitott, friss terek nagyvárosi panorámával

Egy jó lakberendező olykor valóban csodát tud művelni! Kihozni az átlagosból is a majdnem tökéletest, kiemelni azt, amit a leginkább érdemes. Deák Marcsi lakberendező a lenyűgöző budapesti panorámát és a hozzá szorosan kapcsolódó lüktetően színes, fiatalos lendületet ébresztette fel a Keleti pályaudvarhoz közel eső, tágas, inspiráló otthon-megoldásaival.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

„Mert Budapestet látni kell” – áll a jól ismert, örökérvényű szlogen Deák Mária lakberendező weboldalán, ahol rátaláltunk erre a modern, minden részletét tekintve igen inspiráló kislakásra.
Ahhoz, hogy a modern, kortárs igényeknek megfelelő tágasság-érzetet megkapja az ember, bizony olykor falakat is bontani kell, vagy átalakítani, új falat álmodni oda, ahol eddig nem volt… és számtalan, de számtalan dolog, ami nekünk, laikusoknak tán eszünkbe sem jutna – egy jó belsőépítész, lakberendező számára azonban magától értetődik…

A klasszikus körfolyosós polgári lakás egészen friss, fiatalos jellegét az egy légterű közösségi terek adják meg. Az eredetileg egy előtér, egy konyha és egy nappali elosztású, hagyományos térelrendezést megszüntetve, egybenyitották ezeket a tereket, és milyen jól tették!

Az egykori bérlakás azonban adott egy olyan lehetőséget is, hogy a konyha fölötti teret ki lehetett alakítani egy ügyes tároló funkciónak, ahol jól elfér az ágynemű, a tisztítóeszközök, és egy kis kompakt, mini-háztartás a bérbeadók számára. Kiadó lakásként üzemel, leginkább külföldi egyetemisták, turisták részére nyújtva otthont a lüktető nagyváros közepén.

A teljesen felszerelt konyha 4 fő részére ideális, néhány napos, akár pár hetes itt tartózkodásra remek kis fészekként funkcionál.


Az eredeti fürdőszobában lévő lichthoftra nyíló ablakot megszüntették, hogy kedvezőbb elrendezésre legyen lehetőség. A hófehér csempére nem csak a tökéletes tisztaság-érzet miatt esett a választás, hanem azért is, mert a világos, különösen a fehér szín optikailag is tágabbnak mutatja a teret. Ehhez a kellő mennyiségű fényforrás, beépített lámpatest csak még inkább rásegít.

A fürdőszoba melletti hálóban megmaradtak az eredeti nyílászárók, azonban átestek egy kis „szépeszeti” beavatkozáson, renováláson. A bejárati ajtót viszont a korszerű, mai igények szerint modernebbre cseréltük, leginkább a biztonság érdekében.

A fürdő melletti szobába egy ötletes, ágyneműtartós franciaágy került, és egy, az átlagosnál nagyobb belméretű, szinte már járható gardób. Ez jól jön majd az átmeneti lakók bőröndjeinek, és utazótáskáknak a tárolásához… A pici asztalkán pedig egy laptoppal akár még dolgozhatunk is, ha akarunk.

A kedves kislakás két hálót is rejt – így a másik háló a franciaággyal ellenben két önálló heverőt kapott, melyek igény szerint akár össze is tolhatóak.


Hangulatos, otthonos és igazán friss lett a végeredmény, melyet megalapozott a kiváló összhang tulajdonos és megbízó között, és nagyon lényeges, hogy Marcsi lakberendezőként szabad kezet, ugyanakkor megfelelő támogatást is élvezhetett megbízójától eredeti ötleteinek megvalósításához.

A mutatós minőségi anyagok pedig akár a mi számunkra is elérhetőek: az igényes, de egyszerűségében szép burkolatok, csempék a falakon és a padlón, valamint a melegburkolat a
VS Fürdőszoba üzleteiben megtalálhatóak.

2020. szeptember 04.

Ezekkel a grillreceptekkel igazi mesterszakács leszel!

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk a "grill" szót? Valószínűleg ropogósra sült vastag húsok jelennek meg lelki szemünk előtt – esetleg grillsajtok, vagy ritkábban halak és...

2020. augusztus 14.

Egyterű fehér álomloft egy rendhagyó megoldással

Az egyterű otthonok berendezése nem egyszerű: ha nem figyelünk oda, könnyen zsúfolttá válhat az enteriőr. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az elrendezésre, az arányokra;...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...