Egy aprócska skandináv lakás a pasztellszínek szerelmeseinek

Sokszor láthattunk már hatalmas luxusvillákat vagy nagyvonalú polgári lakásokat – azonban mi a helyzet, ha nem bővelkedünk a négyzetméterekben? A most következő otthon remek példa rá, hogy akkor sem kell lemondanunk a stílusról.

A skandinávok remekül értenek ahhoz, hogyan használják ki a rendelkezésükre álló helyet – anélkül, hogy zsúfolt lenne az összhatás. Ez a pici svéd lakás például csupán egy szobából áll, mégis sikerült otthonosan berendezni, Emma Fisher stylist segítségével.

A trükk: világosra festett falak, negatív terek – és zónákra osztott szoba. A különféle szőnyegek segítenek a zónák megalkotásában.

Ha kevés helyünk van, használjunk légies bútorokat, amelyek csak kevés helyet foglalnak el a padlóból – ilyenek a kecses lábú kanapék, fotelek, asztalok.

Ha más elrendezésre vágyunk, egy-egy válaszfallal gondoskodhatunk a meghittségről – érdemes gipszkartonban gondolkozni. A Rigips kínálatában megtaláljuk a legjobb megoldásokat.

Konyha és apró étkező egy falra függesztett asztallappal – helytakarékos és stílusos.

Ha okosan szeretnénk szabályozni a fűtést (vagy épp a világítást, esetleg otthonunk más területét), nézzünk körül az ELKO EP kínálatában ide kattintva.

Remek, ízlésesen kialakított otthon, ahol mindennek megvan a maga helye. Ha pici lakásunk van, szuper inspirációforrás – az egyszerű színpalettával és a szellős berendezéssel nem lőhetünk mellé.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: My Scandinavian Home

Fotók: Anders Bergstadt

Styling: Emma Fischer

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...