Egy aprócska skandináv lakás a pasztellszínek szerelmeseinek

Sokszor láthattunk már hatalmas luxusvillákat vagy nagyvonalú polgári lakásokat – azonban mi a helyzet, ha nem bővelkedünk a négyzetméterekben? A most következő otthon remek példa rá, hogy akkor sem kell lemondanunk a stílusról.

A skandinávok remekül értenek ahhoz, hogyan használják ki a rendelkezésükre álló helyet – anélkül, hogy zsúfolt lenne az összhatás. Ez a pici svéd lakás például csupán egy szobából áll, mégis sikerült otthonosan berendezni, Emma Fisher stylist segítségével.

A trükk: világosra festett falak, negatív terek – és zónákra osztott szoba. A különféle szőnyegek segítenek a zónák megalkotásában.

Ha kevés helyünk van, használjunk légies bútorokat, amelyek csak kevés helyet foglalnak el a padlóból – ilyenek a kecses lábú kanapék, fotelek, asztalok.

Ha más elrendezésre vágyunk, egy-egy válaszfallal gondoskodhatunk a meghittségről – érdemes gipszkartonban gondolkozni. A Rigips kínálatában megtaláljuk a legjobb megoldásokat.

Konyha és apró étkező egy falra függesztett asztallappal – helytakarékos és stílusos.

Ha okosan szeretnénk szabályozni a fűtést (vagy épp a világítást, esetleg otthonunk más területét), nézzünk körül az ELKO EP kínálatában ide kattintva.

Remek, ízlésesen kialakított otthon, ahol mindennek megvan a maga helye. Ha pici lakásunk van, szuper inspirációforrás – az egyszerű színpalettával és a szellős berendezéssel nem lőhetünk mellé.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: My Scandinavian Home

Fotók: Anders Bergstadt

Styling: Emma Fischer

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2021. december 02.

Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély,...

2021. november 15.

A stresszmentes lakásfelújítás titka egyszerűbb, mint gondolnád

A lakásfelújítás mindig nagyon izgalmas, és csodálatos látni, ahogy a végén otthonunk tényleg olyanná válik, mint amilyennek megálmodtuk. Ilyenkor arra gondolunk: megérte belevágni. A...

2021. október 28.

Egy egyszerű trükk, amivel mindig gyönyörű lesz otthonod!

Az első benyomás rendkívül fontos. Mivel – nevéből adódóan – egyszeri, megismételhetetlen alkalomról van szó, fontos, hogy mindent beleadjunk, legyen szó az élet bármely...