DIY játékkonyha lépésről-lépésre Csorba Anitával

Videóinkban olyan otthon is könnyen elkészíthető, mégis látványos berendezési tárgyak elkészítését mutatjuk be Csorba Anita segítségével, melyek kiváló ajándékötletek lehetnek a család minden tagja számára!

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetünk egy használaton kívüli éjjeliszekrényből játékkonyhát a kicsiknek. A képekkel végigkalauzoljuk Önöket a lépéseken, hogy tényleg gyerekjáték legyen a kiskonyha készítés.


Lépések:

1. Vágás

Először megterveztük a mosogatót, melyet egy süllyesztett, műanyag tányér segítségével készítettünk el. A tányért lefordítottuk, körberajzoltuk, majd ezen a körön belül szerkesztettünk egy 3-4 mm-rel kisebb átmérőjű kört, melyet dekopírfűrész segítségével vágtunk ki.2. Festés

A kiskonyha főzőlapjainak szerepét 2 műanyag tányér tölti be, melyeket fekete Trinát Skolatex táblafestékkel kentünk le. Az éjjeliszekrényt a Trinát Aqua Kolor Univerzális (Unitop) festékkel kezeltük. Mi most a málnafagyi színt választottuk, de természetesen bármilyen színt kikeverhető.3. Vintage hatás

Száradás után a Bondex Vintage Effect festékkel adtunk játékos hatást a kis konyhának. Ügyeljünk rá, hogy az ecsetnek éppen csak a hegyét mártsuk a festékbe, hiszen így kaphatunk szépen textúrált felületet. A réteg megszáradása után finoman, egy puha rongy segítségével dörzsöltük át a kiskonyhát a Bondex Metal Effect Wax aranybarna termékkel. Ezzel biztosíthatjuk a csillogó, vintage hatást, mely garantáltan elnyeri a gyerekek tetszését.4. Fiók és sütő

Az üres felső részbe kartonból készítettünk egy fiókot, amit lefestettünk Trinát Skolatex táblafestékkel. Annak érdekében, hogy a fiók még valódibbnak tűnjön, az elejére ragasztottunk egy dekorgombot. Ezután elkészítettük a sütőt, amit szintén Skolatex festékkel festettünk le, így a fiók és a sütő felületét is tetszőlegesen dekorálhatjuk krétával.5. Ragasztás és csavarozás

A korábban lefestett fekete tányérokat lefordítva ragasztottuk a főzőlapok helyére, a festetlen tányért pedig besüllyesztettük és rögzítettük a mosogató helyére. Csaptelep gyanánt fém szappanadagolót erősítettünk a mosogatótábla mögé, valamint 2 bútorgombot, amit érdemes csavarral rögzíteni, hogy elforgatható legyen. 

Amennyiben Ön is kedvet kapott a festéshez és a barkácsoláshoz, a  http://www.ppgtrilak.hu/diy_blog oldalon további inspirációkat és DIY ötleteket talál.

A Trilak „szuperhősei” akcióban

Tudja meg Ön is, miben rejlik a felhasznált termékek szuper ereje!

Trinát Aqua Kolor Unierzális (Unitop) festék

  • univerzális tapadóképességű festék
  • szinte minden felületre alkalmazható, kül- és beltéren egyaránt
  • vizes bázisú, így gyermekjátékok kezelésére is alkalmas

Trinát Skolatex táblafesték

  • a végeredmény táblaszerű felület, melyre krétával lehet írni
  • akkor is tökéletes megoldás, ha nagy igénybevételnek kitett felületet szeretnénk festeni
  • vizes bázisú, gyorsan száradó festék

Bondex Vintage Effect + Bondex Metal Effect Wax

  • a festék visszaállítja a kifakult, megkopott fafelületek patináját és különleges, régies külsőt kölcsönöz neki
  • a wax száradása után vízlepergető és gyönyörűen csillogó felületet kapunk

Ha szeretné megtudni, hogyan készíthet éjjeliszekrényt házilag, olvassa el CIKKÜNKET!2022. november 24.

Most éri meg igazán összehozni az álomfürdőszobádat!

Felújítanád a fürdőszobát? Esetleg meglepnéd szeretteidet karácsonyra, mert tudod, hogy fürdőszoba-felújításon gondolkoznak? Most könnyen megnövelheted az erre szánt...

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. október 13.

Így válassz fürdőkádat!

Rendkívül nehéz rálelni a megfelelő fürdőkádra – az ember pedig mindig megbánja az elhibázott döntést, a csere pedig sokszor rengeteg munkával, kellemetlenséggel és hatalmas...