DIY játékkonyha lépésről-lépésre Csorba Anitával

Videóinkban olyan otthon is könnyen elkészíthető, mégis látványos berendezési tárgyak elkészítését mutatjuk be Csorba Anita segítségével, melyek kiváló ajándékötletek lehetnek a család minden tagja számára!

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetünk egy használaton kívüli éjjeliszekrényből játékkonyhát a kicsiknek. A képekkel végigkalauzoljuk Önöket a lépéseken, hogy tényleg gyerekjáték legyen a kiskonyha készítés.


Lépések:

1. Vágás

Először megterveztük a mosogatót, melyet egy süllyesztett, műanyag tányér segítségével készítettünk el. A tányért lefordítottuk, körberajzoltuk, majd ezen a körön belül szerkesztettünk egy 3-4 mm-rel kisebb átmérőjű kört, melyet dekopírfűrész segítségével vágtunk ki.2. Festés

A kiskonyha főzőlapjainak szerepét 2 műanyag tányér tölti be, melyeket fekete Trinát Skolatex táblafestékkel kentünk le. Az éjjeliszekrényt a Trinát Aqua Kolor Univerzális (Unitop) festékkel kezeltük. Mi most a málnafagyi színt választottuk, de természetesen bármilyen színt kikeverhető.3. Vintage hatás

Száradás után a Bondex Vintage Effect festékkel adtunk játékos hatást a kis konyhának. Ügyeljünk rá, hogy az ecsetnek éppen csak a hegyét mártsuk a festékbe, hiszen így kaphatunk szépen textúrált felületet. A réteg megszáradása után finoman, egy puha rongy segítségével dörzsöltük át a kiskonyhát a Bondex Metal Effect Wax aranybarna termékkel. Ezzel biztosíthatjuk a csillogó, vintage hatást, mely garantáltan elnyeri a gyerekek tetszését.4. Fiók és sütő

Az üres felső részbe kartonból készítettünk egy fiókot, amit lefestettünk Trinát Skolatex táblafestékkel. Annak érdekében, hogy a fiók még valódibbnak tűnjön, az elejére ragasztottunk egy dekorgombot. Ezután elkészítettük a sütőt, amit szintén Skolatex festékkel festettünk le, így a fiók és a sütő felületét is tetszőlegesen dekorálhatjuk krétával.5. Ragasztás és csavarozás

A korábban lefestett fekete tányérokat lefordítva ragasztottuk a főzőlapok helyére, a festetlen tányért pedig besüllyesztettük és rögzítettük a mosogató helyére. Csaptelep gyanánt fém szappanadagolót erősítettünk a mosogatótábla mögé, valamint 2 bútorgombot, amit érdemes csavarral rögzíteni, hogy elforgatható legyen. 

Amennyiben Ön is kedvet kapott a festéshez és a barkácsoláshoz, a  http://www.ppgtrilak.hu/diy_blog oldalon további inspirációkat és DIY ötleteket talál.

A Trilak „szuperhősei” akcióban

Tudja meg Ön is, miben rejlik a felhasznált termékek szuper ereje!

Trinát Aqua Kolor Unierzális (Unitop) festék

  • univerzális tapadóképességű festék
  • szinte minden felületre alkalmazható, kül- és beltéren egyaránt
  • vizes bázisú, így gyermekjátékok kezelésére is alkalmas

Trinát Skolatex táblafesték

  • a végeredmény táblaszerű felület, melyre krétával lehet írni
  • akkor is tökéletes megoldás, ha nagy igénybevételnek kitett felületet szeretnénk festeni
  • vizes bázisú, gyorsan száradó festék

Bondex Vintage Effect + Bondex Metal Effect Wax

  • a festék visszaállítja a kifakult, megkopott fafelületek patináját és különleges, régies külsőt kölcsönöz neki
  • a wax száradása után vízlepergető és gyönyörűen csillogó felületet kapunk

Ha szeretné megtudni, hogyan készíthet éjjeliszekrényt házilag, olvassa el CIKKÜNKET!2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2022. április 13.

Kihagyhatatlan program a lakberendezés szerelmeseinek: járd be az IBDesign lenyűgöző bemutatótermét!

Fantasztikus kínálat, rengeteg inspiráció, mindenre kiterjedő szaktanácsadás és felejthetetlen élmények várnak ránk – és akár virtuálisan betekinthetünk a padlók és...

2022. április 05.

Ezeket a standokat semmiképp nem éri meg kihagynod a Construma OtthonDesign kiállításon!

A 40. Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás és a 10. OtthonDesign Otthonteremtési Szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja az érdeklődőket. Mindenképp megéri...