Tartsunk rendet a gyerekszobában!

Sokak szerint ez a mondat ellentmondástól feszül, hiszen a rend és a gyerekszoba kifejezések igen nehezen férnek meg egymás mellett. Azonban vannak praktikák, trükkök, amelyek segítségével határozottan törekedhetünk arra, hogy ez a helyiség is vállalható legyen. Amíg kisebbek, a rendrakás jelentős része ránk hárul. Idővel azonban egyre több feladatot tudunk átadni a gyermekeknek. Nézzük, mit is tudunk bevetni.

 

Fotó: pixabay

 

Milyen berendezéseket válasszunk?

A berendezések kiválasztásakor tartsuk szem előtt, hogy ha több a csukható szekrény, akkor könnyebb a helyzetünk. Ha nem is olyan rendezett egy-egy polc, akkor is be lehet csukni az ajtót, ami strukturáltabb belső teret eredményez. Nyitott polcok esetében nagyon jó szolgálatot tesznek a dobozok. Segítenek a rendszerezésben, átláthatóságban és ha színben, mintában eltérőek, akkor már az egészen kicsik is meg tudják tanulni, hogy melyik dobozba milyen játék való. A dobozok könnyen tisztíthatók, egymásra is tehetjük őket és az egészen apró és nagyobb játékokat is megfelelően el tudjuk pakolni.

 

Fotó: pixabay

 

A szekrények mellett nagy szerepe van az ágynak. A rácsoságy után van, aki rögtön normál méretű ágyra vált, azonban vannak átmenetek és természetesen meglehetősen extrém, galériás megoldások is. Döntésünket befolyásolja, hogy mekkora alapterületen kell gazdálkodnunk és az is, hogy milyen gyakorisággal szeretnénk cserélni a bútort.

 

Fotó: pixabay

 

A galériás megoldások nem csak helytakarékosak, hanem klassz kuckók is egyben. Ha az ágy alatti rész zárt, vagy elfüggönyözött, akkor kihasználhatjuk arra, hogy a nagyobb játékokat, amelyek garantáltan nem férnek el a szekrényben, de rendezetlen hatást keltenek, oda rejtsük el. Hátrányuk, hogy a kamaszkor kezdetén biztosan cserélnünk kell, illetve az ágyazás nehézkes, főleg abban az időszakban, amikor még nem tudjuk a gyermekre bízni. Azonban egy színes, mintás vagy éppen rajzfilmfigurás ágytakaró jó választás, hogy az ágyneműt elrejtsük.

 

Tisztaság és higiénia

A rendnél azonban a gyermekszobában sokkal fontosabb a tisztaság és a megfelelő higiénia. A bútorok kiválasztásakor is célszerű a strapabíróbb változatok felé kanyarodni. A natúr fa termékek például nagyon szépek, de kevésbé ellenállók. Még a nyugodtabb gyermekeknél is veszélyben vannak, hiszen elkerülhetetlen, hogy egy kisautó vagy tologatható játék csapódjon neki.

Ha magunk készíttetünk bútort, akkor mindenképpen olyan bútorlapból válasszunk, amely ellenálló és akár a rendszeres vizes takarítást is jól bírja.

 

Fotó: Forest Harmonic tolóajtó

 

Hasonló a helyzet a parketta kiválasztásakor is. Ha ragaszkodunk a természetes fa parkettához, akkor mindenképpen legyen szőnyeg a frekventált területeken, hogy az esetleges sérüléseket, karcolásokat minimalizálni tudjuk. A HARO „Blue Angel” és „Eco Label” minősítéssel is rendelkező DISANO padlója kimondottan alkalmas gyermekszobába. 100%-ban lágyító és PVC mentes, felülete lágy és meleg érzetet biztosít. Pontosan emiatt akár az sem gond, hogy ha gyermek szeret a földön játszani. A nedvesség elleni védelemnek és a szennyeződést gátló bevonatnak köszönhetően pedig könnyen tisztítható.

 

Fotó: HARO Disano padló

 

Nem kérdés tehát, hogy a körültekintő bútor- és burkolatválasztás már fél siker. Segít abban, hogy gyermekünket is rendre, rendszerezésre tanítsuk, így többé-kevésbé közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a gyermekszobát ne a káosz uralja. Emellett pedig a gyakoribb takarítást sem sínylik meg a berendezések, bútorok.

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...

2020. november 16.

Jessica Alba csodálatos kaliforniai otthona maga a mennyország!

Jessica Alba a világ egyik legsikeresebb színésznője és üzletasszonya. Számos kasszasikerben szerepelt, és környezettudatos márkája a Honest Co. a legmenőbb környezettudatos márkák...

2020. május 21.

Dyson – Premiumshop24.hu

A Premiumshop24.hu webáruházat üzemeltető Kávé & Hűtő Profi Kft., mint a Liebherr márka forgalmazója, és a Cremesso, a Dyson, valamint a Jura világmárkák kizárólagos hazai...