Divatban és minőségben mindig az élen

Ami ma divatos, az holnap unalmas, ami ma unalmas az holnap régimódi. A divat nap mint nap befolyásolja döntéseinket, az öltözködésben, az eszközeink vásárlásában és felújításainkban-építéseinkben is. Az aktuális burkolólap trendek inspirálják a fugázó színeket is.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Ezért a kivitelezőknek is követni kell az aktuális trendeket és mindig olyan színmintát kell tudnia mutatni a megrendelőinek, ami harmonizál a burkolatával, és megjelenésben, tartósságban megfelel az adott építési követelményeknek. De ezt a kivitelező nem tudja megtenni megfelelő gyártói háttér nélkül.

Hogy ezt segítsük a Mapei évek óta óriási energiát tesz a fugázók fejlesztésébe. A fejlesztésnek két iránya van.

Egyrészt mindent megtesznek, hogy fugázóink harmonizáljanak az aktuális burkolólap trendekkel . Együtt dolgoznak a vezető lapgyártókkal és legnépszerűbb színekhez fejlesztenek új színű fugázókat. Ennek a munkának az eredménye, hogy tavaly már bevezettünk 7 új trendi színt.
Azonban ezek a színmegújulások továbbra sem állnak meg!

Ebben az évben epoxi fugázóink újultak meg, és jövőre további az aktuális trendekhez igazodó színeket fogunk hozni a cementes fugázókból, annak érdekében, hogy a kivitelezőink maximálisan ki tudják kiszolgálni a megrendelői igényeket.

Hisz a megrendelők csak akkor lesznek elégedettek, ha az általában hosszas vívódással kiválasztott lapjaikhoz találnak számukra tökéletes színű fugázót is, és ez a gyártó és a kivitelező felelőssége.

A termékfejlesztés másik iránya, hogy a minél magasabb műszaki színvonalú fugázót minél könnyebben lehessen bedolgozni. És itt szeretnék egy termékünkről bővebben írni.

Az ULTRACOLOR PLUS fugázónk nem örvend minden kivitelezőnk körében az őt megillető népszerűségnek.

Évekkel ezelőtt a termék könnyen ráégett a lapra, ezért gyorsan kellett vele dolgozni, és így sokan nem szerették. Mikor behoztuk a ma már közkedvelt KERACOLOR FF FLEX fugázónkat, a kivitelezők gyorsan tértek át rá, mert egy rendkívül krémes könnyen és hibamentesen bedolgozható, remek színekben elérhető anyagot kaptak.

Ezért az ULTRACOLOR PLUS-ról lekerült figyelem. Ennek ellenére, sokan hűek maradtak hozzá és a mai napig is ismerek olyan kivitelezőket, akik csak ezzel hajlandóak dolgozni. És milyen igazuk van!

Az olasz központi termékfejlesztés a visszajelzéseknek megfelelően egyre másra hajtott végre módosításokat a fugázó összetételében. Ezek a javítgatások olyan sikeresek voltak, hogy ma már egy-két szakmai alapfogás betartásával az egyik legkezesebb fugázót kapjuk.

Nem ég rá a lapra, amit tavaly több oktatáson úgy mutattunk be, hogy az előadás elején kifugáztunk néhány érdes lapot, majd az előadás végén lemostuk, az eddig rossz emlékekkel rendelkező kivitelezők őszinte csodálkozására. A terméknek nagyon magas a gyanta tartalma, ezért fontos, hogy az első bekeverés után ténylegesen pihentessük 2-3 percet az anyagot az ismételt átkeverés előtt.

Ekkor az első bekeveréskor még sprőd, nagyon száraz anyag visszalágyul, és egy krémes, rendkívül jól kezelhető masszává válik, ami nem stószosodik, könnyen bedolgozható a fugarésekbe. A termék sima felülettel és egyedülállóan széles, 2-20 mm-es, bedolgozhatósági tartománnyal rendelkezik. És ez még nem minden!
Mivel gyorskötő ezért kevésbé érzékeny a ki nem száradt aljzatból származó nedvesség okozta elszíneződésre. A szerkezete még az alacsony vízfelvételű fugázók között is rendkívül zárt, így kevésbé veszi fel a vizet, tehát a szennyes felmosó lét is, tehát kevésbé koszolódik.

Gyorskötés miatt elkerülhető vele még egy probléma. Előfordul, hogy a mester kifugázza a zuhanyzót, konyhát, majd az elkészült munkát átadja.
Úgy néz ki, hogy a fuga kikeményedett, és minden további nélkül használatba lehet venni. De csak úgy néz ki!

A háziasszony néhány nap múlva valamilyen tisztítószerrel jókedvűen lemossa és a még nem teljesen kikeményedett, ezért még vegyileg nem is terhelhető fugát.
Így az bizony elszíneződik, foltosodik. A háziasszony csalódott, és hibáztatja a kivitelezőt és a gyártót.

Ha kezeljük is a reklamációt, javítjuk a problémát, a megrendelőnk nem lesz tökéletesen elégedett. Az ULTRACOLOR PLUS-szal ez is elkerülhető.

A termék 3 óra múlva már járható és 24 óra múlva teljesen terhelhető, szemben a normál kötésű fugázók 7 napos terhelhetőségével.

Azt gondolom, hogy az ULTRACOLOR PLUS a ma kapható fugázók között a legjobb termék.

Barátaimnak, ismerőseimnek ezt szoktam ajánlani. Próbálja ki Ön is!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...