Csempetrendek, variációk – fára, hajópadlóra

Meseszépek és egyre népszerűbbek a fahatású járólapok és csempék. De mivel kombináljuk? A fa izgalmas textúráját és meleg hatását érdemes frissítő kontrasztokkal párosítani. Összeállításunkban három népszerű trendet mutatunk most be…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A VS Fürdőszoba Szalonok kínálatában is egyre szélesebb a fahatású csempék, padlólapok adta kínálat, s nem véletlenül: a gyártók egyre szebb, élethűbb fautánzatokkal rukkolnak elő évről évre, melyeknek változatos, izgalmas és gyönyörű textúrái, csodás árnyalatai mindenkit csábítanak. Azonban ha már egy ilyen mesés, drága szépséget választunk fürdőszobánkba, vagy éppen konyhánkba, étkezőnkbe – kár volna agyonütni a finom látványt egy túl erőteljes, vagy nem hozzáillő csempével.

A fa és a fa hatású darabok persze olyasmik az enteriőrtrendekben, mint a divatban a kis fekete: Tulajdonképpen mindenhez remekül passzol… De hogy a bőség zavarát most kicsit eloszlassuk, mutatunk három ötletes, mostanság igen népszerű irányzatot.

Fahatású padló metrócsempével?

Akár tágas, akár kicsi a fürdőszoba – egyaránt remek választás a fényes, apró méretű metrócsempe, mely most újra igen nagy reneszánszát éli. A két irányzat tulajdonképpen némileg kontrasztot alkot egymással, talán ezért is olyan elképesztően fiatalos és friss az összhatás. Remek ötlet, ha a padlócsempét felhozzuk egészen a kád pereméig, vagy akár ízléses és tartós mosdópult is kialakítható belőle.

A natúr, rusztikus textúrákat izgalmasan keretezi a fényes, a széles hajópadlókat pompásan váltja fel az apró méretű falicsempe, melyet a lakkhatású hófehér vagy a vízkék árnyalatok is mesésen feldobnak.

A fényes, hűvös, vízhatású színek pedig remekül mutatnak a meleg hatású fával. Akár egy kedves kis csónak látképe a hűs tenger habjai között…

Meleg barnák és jeges hófehér üdítő kontrasztja

Meleg és hűvös mindig is tökéletes kontrasztot alkottak egymással, hát még akkor, ha azok anyagukat, textúráikat illetően is különbözőek?

A 2014-es év hozta el az átütő trendet, melyben a textúrák, anyagok és felületek bátran keverhetőek egymással. Nem baj az sem, ha egyszínű: minél különbözőbbek a felületek, minél kontrasztosabbak a rájuk eső fények, annál izgalmasabb a látvány! A több szín keverése helyett koncentráljunk inkább a finom, egységes tónusok megtartására – melyben az egyes felületeket, anyagokat és textúrákat kombináljuk változatosan.

Gondoljunk ismét a divatra: a bőr és a textil, a kötött és a selyem, vagy a műbőr és a csipke egymás mellé állított kontrasztja mekkora ovációt váltott ki két évvel ezelőtt? A textúrák keverésének trendje pedig még hosszú időn át látható lesz a kifutókon – és a ruhatárunkban egyaránt!Nos, ugyanez megvan az enteriőr világában is, ahol a rusztikus fa felületekhez kiválóan megy a lakkhatás, a minél simább, selymesebb és finomabb felületek. Akár a selymes hatású műmárvány óriás lapokat is bátran választhatjuk a rusztikus fa mellé – nem fogunk mellélőni…Ahogyan a régi vintázs szobákban is szépen mutatott a letisztult hófehér fal a melegbarnára pácolt hajópadlóval – most, a 21. században éppen olyan szép még mindig! A tisztaság és a nemes egyszerűség bája ugyanis sosem megy ki a divatból!

Romantikus bájt hoznak otthonunkba a cementlapok

Mit szólna a kellemes vidéki nyárikonyhákat megidéző romantikus aprómintás csempékhez, vagy az újra reneszánszukat élő cementlapok egyszerű bájához?

A fa hajópadlók és fahatású greslapok tökéletes harmóniát alkotnak ezekkel az egyre népszerűbb darabokkal, melyekkel akár egy egész történetet is elmesélhetünk a fürdőszobában, kiemelhetünk egy-egy falat, falsíkot, vagy akár a teljes lakás enteriőrjében végigfuttathatjuk – egyséfessé téve a konyha és fürdőszoba helyiségeit.

Az egységesség pedig cseppet sem unalmas, ha ilyen izgalmas és finom kis mintákkal varázsolunk életet megújuló otthonunk tereibe.

Keresse bátran a megálmodott fahatású padlója és csempéje mellé a – a most látott legújabb trendeket és kombinációkat – a VS Fürdőszoba munkatársai készséggel segítenek ajánlani, és kiválasztani az Önökhöz illő, legszebb darabokat!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...