A fürdőszobáról… kő szempontból!

A fürdőszoba általában kevesebb négyzetméteren megvalósított helyiség, a lakás többi szobájához képest. Viszont a burkolatok legnagyobb mennyiségben a fürdőszobában jelennek meg, ezért nagyon fontos döntés ezek kiválasztása. Az Otti kövek sajátos hangulatot adnak a térnek, és színben- formában igen nagy választékban kaphatók az Otti Manufacturánál.

A rusztikusabb felületek nem takaríthatók olyan jól, mint a simább kőcsempék, viszont ahol lehet érdemes kontrasztként betenni a térbe. A fal egyes részei alkalmasak lehetnek erre, mert nem kell mindenhol naponta takarítani!

Ahol viszont igen, ott az Art Deco, Hexa, Bauhaus, Mozaik Q10, Normand, vagy az Aulich lapok használata ajánlott- ezek tisztíthatósága jóval jobb, mint rusztikus társaiké.Tipp: Rendkívül különleges látvány, ha egy, vagy több falat Otti kenhető beton burkolattal látunk el! Ezek a homogén- vagy kissé strukturált- Falfelületek, esetleg padlók igazán különlegesek esztétikailag, és kontrasztot képeznek a kiegészítőkkel, esetleg a mintás tárgyakkal. Drága, de különleges megoldás a terrazzó is, akár sűrű mintázattal megkomponálva!

Mindegyik Otti burkolat, és felület alkalmazható padló- vagy falfűtésre is!

Egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkőpult a csúcsdizájn kategória kelléke. Miért hagynánk ki kedvenc fürdőszobánkból? Harmonikus egységet képez az Otti fajansztálak valamelyike is a rusztikus csempékkel, fabútorokkal. A fajansz mosdótálakon néha finom festett motívum jelenik meg, amelytől igazán eredetiek ezek a tárgyak!

A falak holkerében egy finom bordűr valami olyan fantasztikus összképet kölcsönöz a fürdőszobának, amelyet nem lehet összehasonlítani valamiféle gyári tapéta- kacattal! De az is érdekes megoldás, ha az egyik falat kiszemeljük a négy közül, és antik festéssel, esetleg egy mintás Otti kőcsempével borítjuk! Ezeket a csodaszép megoldásokat mind- mind megtaláljuk az Otti Manufacturában!

Sose felejtsük el az Otti Pálos&Napos lámpáit használni falakon, mennyezeten, hogy teljes legyen az összkép!Érdekesség

Piszoár és a vécé, ahogy nem mindenki ismeri! Kényes téma tudom. Kapásból igen- nem táborra osztja az olvasót. A női nem csak hírből ismeri a piszoárt, viszont a vécé és a bidé minden háztartás fontos kelléke. Anyaguk 99%- ban fajansz- porcelán, vagy félporcelán.
A vízöblítéses vécé a 18. századból való, de árnyékszékek már az ókorban is voltak. Például kr.e.70-ben az etruszkok megépítették a Cloaca Maxima- t, amely a szennyvíz elvezető csatornája volt a Róma környéki mocsaraknak, és bele ömlő emberi ürüléknek. A vécé legalább 4000 éves találmány amúgy, de a piszoár újabb kori eszköz, a modernizáció hozta magával.

Ha stílust választunk: akkor egészen pikáns megoldás lehet, a rusztikus burkolatok mellé ultramodern fajanszt tenni! Néhány gyártó viszont gondolt az autentikus stílusok rajongóira, és gyárt olyan vonalvezetésű mosdókat, vécéket és piszoárokat, amelyek fokozzák az antik hatást. Mindenesetre az Otti burkolatokat falon, és padlón egyaránt használjuk kedvünkre!

Tipp: Rendeljünk kőből öntött kézmosót a Páskom, Gárdony, vagy a Róma családból! Esetleg érdeklődjünk egyedi méret és megjelenés felől!

Az Otti Manufactura egyediségét hangsúlyozza, hogy személyre ( design- re) szabott tervezéssel, és gyártással tudunk válaszolni az igényekre. Például egy meglepően nagy, és rusztikus vájú modern környezetben Art Deco, Bauhaus, illetve Mozaik Méhsejt, esetleg hexa lapokkal igazi csúcsdizájn kategória! A Páskom kézmosók előlapjába ültetett Mozaik Mór burkolatok a fal színére és struktúrájára válaszolnak.

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...