Csempekülönlegességek, kizárólag igényeseknek!

Az aktuális divatirányzatok állandóan változnak, az idei év sokszínű trendkínálata mellett a légies, a természetes, és az urbánus jelleg a legnépszerűbb – legalábbis az igényes vásárlók ezeket keresik leginkább a fürdőszoba szaküzletekben. Csemegézzünk most egy kizárólag igényes, trend-érzékeny felújítóknak készült összeállításból, melybe a legízlésesebb hidegburkolati hatásokat gyűjtöttük egy csokorba. Válogasson kedvére!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: PORCELANOSA

Az aktuális divatirányzatok állandóan változnak, az idei év sokszínű trendkínálata mellett a légies, a természetes, és az urbánus jelleg a legnépszerűbb – legalábbis az igényes vásárlók ezeket keresik leginkább a fürdőszoba szaküzletekben. Csemegézzünk most egy kizárólag igényes, trend-érzékeny felújítóknak készült összeállításból, melybe a legízlésesebb hidegburkolati hatásokat gyűjtöttük egy csokorba. Válogasson kedvére!

Az urbánus, az etnikus, a naturális, a vintázs, vagy a rusztikus, esetleg a klasszikus, vagy a minimalista, puritán egyszerűség? Bármilyen stílust kedvel is, saját, egyéni ízlését ezekben a lapcsaládokban biztos, hogy meg tudja valósítani. Összeállításunkban azokat a modelleket, csempe kollekciókat és elrendezési, lerakási módokat mutatjuk be, melyek az elmúlt időszakban a legnépszerűbbnek mutatkoztak, és amelyekkel a legszebb, legigényesebb fürdőszoba enteriőrök készültek és készülnek el mind a mai napig…

Így akár a természeteset, akár a letisztult légiességet keresi, ezek közül szinte valamennyi modell, kialakítási ötlet bizonyosan a kedvére lesz…

Légies, tiszta, nemesen egyszerű

Legyen akár a klasszikus stílus, akár a letisztult minimalizmus híve, a finom márvány, vagy a fényes, ragyogó hófehér csempe eleganciája biztosan elvarázsolja majd.

Fotó: PORCELANOSA, Seul Nacar

Mindez persze akkor az igazi, ha a lerakás megtervezése során kicsit játszadozunk a felületekkel, a fényhatásokkal: ha a fényes, selyemfényű, és matt lapokat ízlésesen keverjük egymással, esetleg egy kis 3D effektet, vagy fémes hatású dekort is belecsempészünk. Ettől lesz csak igazán modern, légies az összhatás!

Matt, szürke, avagy a közkedvelt kő- és betonhatás

A beton egyre inkább teret hódít az utóbbi néhány esztendőben, és a korábban csak kifejezetten loft, vagy indusztriális jellegű belső terek egyik kedvence mára egyre több elegáns enteriőrben is megjelenik: hol mutatós konyhapult, hol egy dekoratív tapéta, hol pedig hideg- vagy akár melegburkolat formájában. A valósághű felületeket a matt csempe és járólap kollekciók, a minél nagyobb lapok adják vissza igazán élethűen. A rideg beton és kő hatását pedig natúr, természetes fával, és meleg árnyalatú fényekkel finomíthatjuk, varázsolhatjuk otthonosabbá.

Fotó: PORCELANOSA, Estilo Industrial

A természetes textúrák és a natúr felületek kombinációi

Egyre többen kombinálják egymással a nemes fa és a natúr, matt kő felületek hatásait, szépséges textúráit. Szerencsénkre ebben a gyártók is nagy segítségünkre vannak: egyre szebbek, élethűbbek, egyre inkább naturalisztikus irányt mutatnak az új technológiával készülő burkolatok felületei, és egyre több olyan kollekciót gyártanak, melyek egymással is jól kombinálható egységet mutatnak. Mint például a képünkön is látható Porcelanosa Bolognia Cognac és Manhattan Cognac névre hallgató családok, melyek, nemes szépségüknél fogva már jóval túlmutatnak a fürdőszoba csempe hatáskörén. Gondolkodjunk tehát teljes életterekben. A nappali, az étkező, az előterek egységessé tett burkolása azon túl, hogy nagyon menő, és igényes összhatást teremt otthonunkban, ráadásul még praktikus is, hiszen ellenállóvá, strapabíróvá, időtlenné teszi otthonunkat.

Fotó: PORCELANOSA, Bolognia Cognac / Manhattan Cognac

Nemes anyagok, különleges struktúrák megjelenítése a burkolaton

A kőhatások és a fa különböző megjelenései azonban közel sem érnek véget a hajópadló jellegű, mára szinte klasszikussá vált faparkettánál, és a természetes kövek nemesebb vonala is egyre inkább előkerül.

Az utóbbi években a carrarai fehér márvány gyönyörű mintázatát, felületét megelevenítő hidegburkolatok éppúgy nagyon sikkesek, ahogyan a melegebb, vörös márvány és a különböző nemes kövek, ásványi geódák már-már élethű utánzatai is. Ha ezek valódiak lennének, biztos, hogy hatalmas vagyonokat kellene kiadnunk értük, ám szerencsére a mai burkolatgyártók innovatív technológiai fejlesztéseinek köszönhetően már szinte nem létezik lehetetlen: a finom textilminták vagy az egészen nemes, különleges mintázatú felületek éppúgy meg tudnak már jelenni hidegburkolatainkon.

Fotó: PORCELANOSA, Antic Colonial / Zen Athanas

Finom részletek, klasszikus minták – modern anyagokon

Kicsit eklektikusan hangzik, pedig nem az! A finom, részletgazdag, ornamentikus motívumok túlzottan cicomás jellegét a beton vagy az egyszerű szürke tónusok szépen visszafogják, ezáltal egy izgalmas, modern felület rajzolódik ki a falakon.

Fotó: PORCELANOSA

A részletgazdagság finom megjelenítésére bizony még a modern, letisztult világunkban is egyre inkább igény mutatkozik! Romantikus lelkületű, igényes vásárlóink előszeretettel keresik a cementlap hatású, különleges, egyedi mintázatú csempéket, járólapokat, de a 3D hatású csempéknek, dekorlapoknak is óriási keletje van!

Fotó: PORCELANOSA

Persze, ezek a szépségek nem mutatnának jól egy teljes fürdőszobát lefedve, azonban egy-egy kiemelni kívánt falsíkon, falrészleten megmutatva gyönyörű, egyedi kombinációkat érhetünk el. Mivel ez a modell akár önmagában is ünnepi hatást kelt, így érdemes társítani matt, teljesen homogén, egybefüggő felületekkel, vagy pedig olyan anyaghatásokkal, melyek közel állnak az adott csempében is fellelhető minta valamely főbb árnyalatához.

High-tech megoldások a modern életterek szerelmeseinek

Minták helyett a különleges felületeken és a rájuk eső fényhatások, tükröződések egyedi látványán van ezúttal a hangsúly. A fémes hatású burkolatok dinamikáját, játékosságát éppen a különböző szögből rávetülő fény nagysága, ereje adja meg. Ehhez azonban a jól célzott megvilágításon, modern led csodákon túl kell még valami – ez pedig nem más, mint az egyedi, különleges, a fal síkjából kiemelkedő felületek.

Porcelanosa pedig nagymestere ennek: a 3D hatású mutatós felületekkel, a különleges alakzatokat formáló egyedi üvegmozaik csodákkal még a legminimalistább, csúcsmodern high-tech megoldások szerelmeseit is levették a lábukról!

Fotó: PORCELANOSA, Azure

Szerencsénkre, ezek a különleges, ünnepi enteriőrökbe is beillő szépségek számos színben, árnyalatban elérhetőek, így akár a nőiesebb, finomabb rose gold vagy bronz tónusok, akár a hűvösebb, karakteresebb, férfiasabb szürke fémek megtalálhatóak a fürdőszoba szalonok kínálatában.

Fotó: PORCELANOSA, L’antic Colonial Gravity új fémes 3D mozaik

 

Fotó: PORCELANOSA, L’antic Colonial Gravity új fémes 3D mozaik

Fotó: PORCELANOSA, L’antic Colonial Gravity új fémes 3D mozaik

Fotó: PORCELANOSA, L’antic Colonial Gravity új fémes 3D mozaik

 

Válogasson hát kedvére, és fedezzen fel újabb és újabb csodákat a hidegburkolatok elképesztő mintái, színei, felületei közül, hogy otthona időtlen, elegáns, és rendkívül igényes lehessen!

Fürdőszoba témakörben további hasznos információkat talál Blog oldalunkon, illetve szakértői anyagunk-ban.

Tekintse meg a spanyol Porcelanosa gyár 2018-as Katalógusát!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...