A szürke több száz árnyalata csábít most újra a fürdőszobában is…

Újítsuk hát fel a fürdőszobát vagy a konyhát ezzel a bámulatba ejtően változatos és szemet gyönyörködtető kollekcióival. Meg fogunk lepődni, mennyire látványos és dekoratív tud lenni egy semleges szín is – ha ez többszáz izgalmas árnyalatában tárul a szemünk elé a padlón vagy a falakon…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Az Argenta Kerámia a spanyol csempegyártók között is az élvonalban van – ez pedig nem csoda, hiszen fiatal, dinamikus csapatukat folyamatosan képezik a piacnak megfelelően – mind a trendek felé, mind pedig a műszaki-technológiai irányban.

A 14 éves múltú, magas minőséget képviselő csempegyár ráadásul intelligens árképzésével is hódít, illetve évről évre kijönnek valami újjal, valami még szebbel!

Ezúttal azzal rukkolt elő, hogy termékeiket egy új koncepció köré összpontosították – ez pedig a belsőépítészet világa. Itt pedig számtalan új irány látott napvilágot legújabb kollekcióikban – burkolhatjuk falainkat akár beton vagy éppen finom tapéta hatású csempével is – mint a PAPIRO család szép enteriőrképe is mutatja…

Széles és változatos kínálatukkal nem csak a fürdőszobában, hanem minden térben megteremthetjük azt a harmonikus és finom egységet, mely az enteriőr időtlen szépségét nagyban meghatározza – legyen akár a legmodernebb, loft hatású tér, melyhez ugyanúgy szépen mutatnak a nagyobb, és az egészen apró csempe lapok, de a legizgalmasabb ezek variálása a különböző méretű dekorcsíkokkal, mint az ACACIA család esetében.

Az évi több, mint 20 millió négyzetméter csempe lap, melyet értékesítenek – bizony magáért beszél: a termékek széles skáláját felöleli – mind méretét, mind pedig stílusát és anyagainak textúráját, színeit – tekintve. Az egyik legújabb trend most a cementhatású lapok, melyek még a múlt századok mosókonyháit idézik meg aprólékos több mintából összerakható komplett kis virágmotívumaikkal, azonban a szürke több finom, változatos árnyalata még egy fekete-fehér fotó hatását is keltheti, ehhez persze lényeges, hogy ne zsúfoljuk teli az enteriőrt, hogy az izgalmas csempe nagy felületen érvényesülhessen.

A klasszikustól kezdve a legmodernebb változatokig válogathatunk az ismert katalógus formátumokból: 30×90 cm-es , és 45×90-es, 60×120 és 90×90 cm porcelánlapokból tervezhetjük meg az álomfürdőszobát…

Minden katalógusukban szereplő termék egyedi, csak rájuk jellemző (GL) Argentína mázas kerámia bevonattól kap egyedi arculatot – a híres mázakat és zománcokat világszerte elismerik. Legyenek ilyen egyszerűen szépek és klasszikusak, mint a Cromatic család egyes tagjai, melynél a lapok árnyalataival és méreteivel tudunk izgalmas játékot játszani a térben.

Nevezik egyenirányított csempének is ezt, ugyanis a méretei nem csökkennek a gyártási és égetési folyamat során, a mechanikus vágás folyamata miatt ferdék a szélek, így ezekeket a ferdére szabott széleket tökéletesen precíz módon lehet majd felrakni a falakra, illetve letenni a padlóra. A ferdeségből adódó eltérések is mindig pontosak: valamennyi vágott él + -0,5 mm hosszúságú és szélességű.

Az Argenta gyár összes terméke – melyek a mázas kerámiák csoportjába tartoznak – még egy több rétegű üveg bevonást is kaptak – ettől olyan szép fényes, illetve selymes a lapok felülete.

A Futura kollekció például elképesztően látványos: a szabályos, többszáz sugarú kör minta bolonítja meg és teszi plasztikussá a csempe lapjait, elképesztően szép 3d hatást keltve ezzel az érdekes megoldással.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...