Még hogy unalmas lenne a szürke?!

Dehogy! Izgalmas és gyönyörű összeállításunkban bemutatjuk ennek az ellenkezőjét, hiszen a teljes egészében szürkével burkolt falak – a változatos, kortárs csempekínálatnak hála – bizony egy cseppet sem unalmasak!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Népszerűbbek, és olykor izgalmasabbak lehetnek színes társaiknál. Nem hiszi? Olvasson tovább, és győződjön meg róla most a saját szemével…

A kortárs építészet és belsőépítészet egyre gyakrabban nyúl vissza régi jól bevált színekhez és anyagokhoz, mint amilyen az újra rendkívül népszerű beton, melyet ma már nem csak a loft lakások szerelmesei alkalmaznak előszeretettel.

A rusztikus vagy finomított kő, a márvány, és a hideg színű fa textúrájának erezete azonban szintúgy szélesíti a palettát azok számára, akik a klasszikus és finom hatású szürkében gondolkodnak.

Mikor nem lesz unalmas a szürke?
Nos, akkor semmi esetre sem, ha bátran egymás mellé tesszük a különböző tónusokat – persze, egy árnyalatcsaládon belül – és keverjük a különféle textúrákat.

A textúrák keverése óriási trend manapság, és a bővülő, elképesztően sokszínű választéknak köszönhetően jóval kevesebb kihívást rejt, mint néhány évtizeddel ezelőtt…

 

Mi minden lehet szürke, ami felületként mutatkozik?

Az aszfalt, a pala, a fekete-fehér fotó, egy szép, minőségi szövet, egy finom bársony vagy szatén, a hűvösre pácolt fa erezete, a rideg márvány kacskaringós mintája, vagy a rusztikus terméskő… a sort tulajdonképpen folytathatnánk a végtelenségig!

A jó hír pedig, hogy nyugodtan bízzuk a fantáziánkra magunkat, hiszen a leleményes és kreatív gyártók is megtették ezt – szerencsére egy kicsivel előttünk – így elképzelésünket nagy valószínűséggel megtaláljuk a nívósabb csempe és fürdőszoba szaküzletekben…

Méretek, formák és textúrák – mind bátran váltakozhatnak…

Akár a domino egyes elemeit, olyan pompásan illeszthetjük egymáshoz ma már a különböző méretű és textúrájú burkolólapokat.

Egy –egy gyártó ugyanis olyan sokoldalú kollekcióval kápráztat el bennünket manapság, hogy családonként is számtalan méretvariációt, dekormintát kombinálhatunk egymással…

Ma már a legtöbb család rendelkezik, – az óriás, 60X60-as minimál lapok mellett – a félbevágott, 30X60-as, a klasszikus 10X10-es. vagy a 2X2 cm-es mozaik dekor változatokkal is, melyekből mesés és igen változatos falkombinációkat alkothatunk, akár egy színcsaládon belül is!

 

Mi minden illik még a szürkéhez?

Amikor egy adott színben – jelen esetben szürkében – gondolkodunk, érdemes végiggondolni, mennyi mindent tudunk mellé társítani.

Ott van pl. a fekete fehér fotó – hiszen ez is szürke, óriásban pedig pazarul mutat pl. egy fekete fehér egyedi fotócsempe a falunkon. Lehet szürke a természetes kő és kavics motívuma, de az ezüst és a krómacél felületek is.

A szürkét bámulatosan feldobja és tüzessé teszi egy két-vörös kiegészítő, kisbútor, radiátor vagy törölköző.

 

A szürkének több, mint 50 árnyalata van!

Bizony, ha az előbbi, fekete-fehér fotós példánál maradunk, akkor láthatjuk, hogy milyen sok, több ezer finom vagy erőteljes szürke árnyalat létezik, melyekkel akár harmóniát, akár kontrasztot bármikor létrehozhatunk.

Aki fél a szürke esetleges ridegségétől, annak a kicsit kávébarnába hajló, sephia árnyalatait ajánljuk, mely mint a korabeli dédnagyanyáink portréin – olyan finoman és bájosan köszön majd vissza ránk otthonainkban.

A VS Fürdőszoba több mint 200 burkolatgyártó óriás termékeit kínálja, szakértő tervező kollégák pedig megtervezik az Ön egyedi fürdőszobáját is, a kiválasztott csempe és mozaik kombinációkkal. Még nincs ötlete? Akkor is érdemes betérni, hiszen szinte biztos, hogy nem hagyja el a szalont legalább két frappáns elképzelés nélkül…

2020. március 06.

2020 – az év színe: a klasszikus kék az otthonunkban

Az idei, 2020-as év színe a Pantone skála „Classic Blue” árnyalata lett! Ez sokak számára jó hír, pláne a lakberendezésben: a hűvös kék ugyanis nyugtatóan hat ránk, állandóságot...

2020. február 07.

Mit szólna egy szexi fürdőhöz, kerek kádban?

Egyre több belsőépítész állít a fürdőszoba térbe szabadon álló, a falaktól tudatosan eltávolított kádat. Ettől nem csak a helyiség tűnik nagyobbnak, szellősebbnek, de a Vogue...

2020. január 21.

Közös fürdőzés? Tegye kényelmesebbé középlefolyós káddal

Hihetetlen, de nem kell kompromisszumot kötni akkor sem, amikor nem egyedül használja valaki a fürdőkádat. A tesós fürdések egyik nagy sarokpontja, hogy ki üljön a „lefolyó...