Még hogy unalmas lenne a szürke?!

Dehogy! Izgalmas és gyönyörű összeállításunkban bemutatjuk ennek az ellenkezőjét, hiszen a teljes egészében szürkével burkolt falak – a változatos, kortárs csempekínálatnak hála – bizony egy cseppet sem unalmasak!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Népszerűbbek, és olykor izgalmasabbak lehetnek színes társaiknál. Nem hiszi? Olvasson tovább, és győződjön meg róla most a saját szemével…

A kortárs építészet és belsőépítészet egyre gyakrabban nyúl vissza régi jól bevált színekhez és anyagokhoz, mint amilyen az újra rendkívül népszerű beton, melyet ma már nem csak a loft lakások szerelmesei alkalmaznak előszeretettel.

A rusztikus vagy finomított kő, a márvány, és a hideg színű fa textúrájának erezete azonban szintúgy szélesíti a palettát azok számára, akik a klasszikus és finom hatású szürkében gondolkodnak.

Mikor nem lesz unalmas a szürke?
Nos, akkor semmi esetre sem, ha bátran egymás mellé tesszük a különböző tónusokat – persze, egy árnyalatcsaládon belül – és keverjük a különféle textúrákat.

A textúrák keverése óriási trend manapság, és a bővülő, elképesztően sokszínű választéknak köszönhetően jóval kevesebb kihívást rejt, mint néhány évtizeddel ezelőtt…

 

Mi minden lehet szürke, ami felületként mutatkozik?

Az aszfalt, a pala, a fekete-fehér fotó, egy szép, minőségi szövet, egy finom bársony vagy szatén, a hűvösre pácolt fa erezete, a rideg márvány kacskaringós mintája, vagy a rusztikus terméskő… a sort tulajdonképpen folytathatnánk a végtelenségig!

A jó hír pedig, hogy nyugodtan bízzuk a fantáziánkra magunkat, hiszen a leleményes és kreatív gyártók is megtették ezt – szerencsére egy kicsivel előttünk – így elképzelésünket nagy valószínűséggel megtaláljuk a nívósabb csempe és fürdőszoba szaküzletekben…

Méretek, formák és textúrák – mind bátran váltakozhatnak…

Akár a domino egyes elemeit, olyan pompásan illeszthetjük egymáshoz ma már a különböző méretű és textúrájú burkolólapokat.

Egy –egy gyártó ugyanis olyan sokoldalú kollekcióval kápráztat el bennünket manapság, hogy családonként is számtalan méretvariációt, dekormintát kombinálhatunk egymással…

Ma már a legtöbb család rendelkezik, – az óriás, 60X60-as minimál lapok mellett – a félbevágott, 30X60-as, a klasszikus 10X10-es. vagy a 2X2 cm-es mozaik dekor változatokkal is, melyekből mesés és igen változatos falkombinációkat alkothatunk, akár egy színcsaládon belül is!

 

Mi minden illik még a szürkéhez?

Amikor egy adott színben – jelen esetben szürkében – gondolkodunk, érdemes végiggondolni, mennyi mindent tudunk mellé társítani.

Ott van pl. a fekete fehér fotó – hiszen ez is szürke, óriásban pedig pazarul mutat pl. egy fekete fehér egyedi fotócsempe a falunkon. Lehet szürke a természetes kő és kavics motívuma, de az ezüst és a krómacél felületek is.

A szürkét bámulatosan feldobja és tüzessé teszi egy két-vörös kiegészítő, kisbútor, radiátor vagy törölköző.

 

A szürkének több, mint 50 árnyalata van!

Bizony, ha az előbbi, fekete-fehér fotós példánál maradunk, akkor láthatjuk, hogy milyen sok, több ezer finom vagy erőteljes szürke árnyalat létezik, melyekkel akár harmóniát, akár kontrasztot bármikor létrehozhatunk.

Aki fél a szürke esetleges ridegségétől, annak a kicsit kávébarnába hajló, sephia árnyalatait ajánljuk, mely mint a korabeli dédnagyanyáink portréin – olyan finoman és bájosan köszön majd vissza ránk otthonainkban.

A VS Fürdőszoba több mint 200 burkolatgyártó óriás termékeit kínálja, szakértő tervező kollégák pedig megtervezik az Ön egyedi fürdőszobáját is, a kiválasztott csempe és mozaik kombinációkkal. Még nincs ötlete? Akkor is érdemes betérni, hiszen szinte biztos, hogy nem hagyja el a szalont legalább két frappáns elképzelés nélkül…

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...