Country, a vidék stílusa

A „vidéki stílusú” jelzővel illetett otthonok a kiegyensúlyozott, falusi élet barátságos, időtlen légkörét, a vidék nyugalmát ígérik. A country stílus erősebben kötődik a hagyományokhoz, mint bármely más lakberendezési irányzat. Egyszerű, kötetlen, személyes és természetközeli.


Közel a természethez

Azok körében népszerű, akik elvágyódnak a zajos, városi életből, a stresszből és a rohanásból. Itt ugyanis egyfajta harmónia és szabadságérzet vár rájuk. A stílus figyelembe veszi az adott földrajzi hely néprajzi hagyományait: a sajátos bútorok, színek, motívumok és anyagok használata egyértelmű.


Idézzük vissza a régi vidéki konyha hangulatát!

Egy country stílusú konyhának fontos eleme a fehér porcelánmosogató, a kredenc, a nagy méretű étkezőasztal székekkel és a sok nyitott polc. A nagyobb edényeket, konyhai eszközöket gyakran falra erősítve tárolják. A fürdőszobában a pultra szerelt mosdó emlékeztet a régi mosakodótálakra. A szaniterek fehérek, egyszerű formájúak, és jól illenek ide a falból kiálló csapok, falikútszerű megoldások.


Nincs nappali kandalló nélkül

A nappaliban szinte kötelező elem a kandalló vagy a vaskályha. A füles fotel, a nagy méretű kanapé hangsúlyozzák a meghitt hangulatot. A bútorok általában tömör fából készülnek, a kisebb darabok, kiegészítők kedvelt anyaga pedig a fonott nád vagy a vessző. A fabútorok felületkezelése festett, viaszolt, pácolt, antikolt is lehet, és gyakoriak rajtuk a pingált, faragott díszek.

A country stílus kötelező anyagai és színei

A berendezési tárgyakhoz felhasznált anyagok természetesek: fa, kő, vas, bőr, cserép, esetleg porcelán, len és pamut. Itt nem hátrány a kopottság, sőt, a patina fontos stílusjellemző! A minőség bizonyítéka, ha az adott darabot régóta használják, és kifogástalanul teszi a dolgát.

A színek ugyancsak egyszerűek: barnák, a sötéttől a homokszínig, bézs és fehér. Ezeket egészítheti ki a fáradtrózsaszín, törtkék, rézsárga. A motívumok sokfélék. Egyaránt megjelenhet az apró virágminta, a kockás és a csíkos.

A textíliákra a vászon, a len, a pamut és a gyapjú, valamint ezek keveréke a jellemző. A kárpitok között előfordul a bőr. A country enteriőrbe jól illenek a rongyszőnyegek vagy a rusztikus szizál-, kókuszrost darabok. A falon szépen mutat az újra divatos suba és a makramé, esetleg szőttes, mindez, ha lehet, kézzel készítve.


Hangulatos, meghitt esték praktikus világítással

A világítás praktikus, a konyhai munkafelületre, az étkezőasztalra, a fürdőszoba tükrére irányul, ezeken kívül néhány állólámpa és falikar jöhet szóba. A lámpák szerkezete réz vagy kovácsoltvas, burájuk vászon vagy porcelán. Hangulatfényekhez gyertyákat használjunk.

Milyen burkolatot válasszunk?

A szobákba inkább hajópadló, a konyhába, fürdőbe pedig kőburkolat illik. A méhsejt alakú csempék, cementlapok jól passzolnak a stílushoz, de az olyan eredeti megoldások is, mint a téglából rakott padozat vagy a natúr mészkőburkolat.


A vidéki stílusú enteriőrökből árad a természetesség. Itt leginkább azok érzik jól magukat, akik meghitt, barátságos miliőre vágynak. A tárgyak gondos válogatásával elkerülhetjük a rendetlenség érzését, azonban a katonásan élükre állított holmik nem ennek a stílusnak a sajátjai. A túlzottan kiszámított, vonalzóval mért részletek megölik azt a kötelező szabálytalanságot, amitől country annyira szerethető. A külső stílusjegyekről bővebben ITT olvashat.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. augusztus 02.

Kedvencünk, a beton

A beton közel sem új keletű dolog: már a rómaiak is előszeretettel alkalmazták különböző építészeti és dizájn célokra is, hiszen kiváló mechanikai szilárdságú, biztonságos,...

2019. július 26.

Ablak a középpontban – nemzetközi építész pályázat

Ezúttal egy partnerünk pályázatára szeretnénk felhívni az építész szakma figyelmét, hiszen még lehet jelentkezni az Internorm nemzetközi építész pályázatára! Az „Ablak a...

2019. június 27.

Laza nyári otthon – Így csinálják Kaliforniában!

Végre beköszöntött az idei nyár. Hajnaltól estig tartó napsütés, döglesztő meleg, virágillat. A szabadság évszaka.