Country, a vidék stílusa

A „vidéki stílusú” jelzővel illetett otthonok a kiegyensúlyozott, falusi élet barátságos, időtlen légkörét, a vidék nyugalmát ígérik. A country stílus erősebben kötődik a hagyományokhoz, mint bármely más lakberendezési irányzat. Egyszerű, kötetlen, személyes és természetközeli.


Közel a természethez

Azok körében népszerű, akik elvágyódnak a zajos, városi életből, a stresszből és a rohanásból. Itt ugyanis egyfajta harmónia és szabadságérzet vár rájuk. A stílus figyelembe veszi az adott földrajzi hely néprajzi hagyományait: a sajátos bútorok, színek, motívumok és anyagok használata egyértelmű.


Idézzük vissza a régi vidéki konyha hangulatát!

Egy country stílusú konyhának fontos eleme a fehér porcelánmosogató, a kredenc, a nagy méretű étkezőasztal székekkel és a sok nyitott polc. A nagyobb edényeket, konyhai eszközöket gyakran falra erősítve tárolják. A fürdőszobában a pultra szerelt mosdó emlékeztet a régi mosakodótálakra. A szaniterek fehérek, egyszerű formájúak, és jól illenek ide a falból kiálló csapok, falikútszerű megoldások.


Nincs nappali kandalló nélkül

A nappaliban szinte kötelező elem a kandalló vagy a vaskályha. A füles fotel, a nagy méretű kanapé hangsúlyozzák a meghitt hangulatot. A bútorok általában tömör fából készülnek, a kisebb darabok, kiegészítők kedvelt anyaga pedig a fonott nád vagy a vessző. A fabútorok felületkezelése festett, viaszolt, pácolt, antikolt is lehet, és gyakoriak rajtuk a pingált, faragott díszek.

A country stílus kötelező anyagai és színei

A berendezési tárgyakhoz felhasznált anyagok természetesek: fa, kő, vas, bőr, cserép, esetleg porcelán, len és pamut. Itt nem hátrány a kopottság, sőt, a patina fontos stílusjellemző! A minőség bizonyítéka, ha az adott darabot régóta használják, és kifogástalanul teszi a dolgát.

A színek ugyancsak egyszerűek: barnák, a sötéttől a homokszínig, bézs és fehér. Ezeket egészítheti ki a fáradtrózsaszín, törtkék, rézsárga. A motívumok sokfélék. Egyaránt megjelenhet az apró virágminta, a kockás és a csíkos.

A textíliákra a vászon, a len, a pamut és a gyapjú, valamint ezek keveréke a jellemző. A kárpitok között előfordul a bőr. A country enteriőrbe jól illenek a rongyszőnyegek vagy a rusztikus szizál-, kókuszrost darabok. A falon szépen mutat az újra divatos suba és a makramé, esetleg szőttes, mindez, ha lehet, kézzel készítve.


Hangulatos, meghitt esték praktikus világítással

A világítás praktikus, a konyhai munkafelületre, az étkezőasztalra, a fürdőszoba tükrére irányul, ezeken kívül néhány állólámpa és falikar jöhet szóba. A lámpák szerkezete réz vagy kovácsoltvas, burájuk vászon vagy porcelán. Hangulatfényekhez gyertyákat használjunk.

Milyen burkolatot válasszunk?

A szobákba inkább hajópadló, a konyhába, fürdőbe pedig kőburkolat illik. A méhsejt alakú csempék, cementlapok jól passzolnak a stílushoz, de az olyan eredeti megoldások is, mint a téglából rakott padozat vagy a natúr mészkőburkolat.


A vidéki stílusú enteriőrökből árad a természetesség. Itt leginkább azok érzik jól magukat, akik meghitt, barátságos miliőre vágynak. A tárgyak gondos válogatásával elkerülhetjük a rendetlenség érzését, azonban a katonásan élükre állított holmik nem ennek a stílusnak a sajátjai. A túlzottan kiszámított, vonalzóval mért részletek megölik azt a kötelező szabálytalanságot, amitől country annyira szerethető. A külső stílusjegyekről bővebben ITT olvashat.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...