Újítsunk fel tortatálat Vintage stílusban!

Már bemutattuk, hogyan készíthetünk házilag éjjeliszekrényt, illetve játékkonyhát kicsiknek, ha kedvünk támad otthon barkácsolni. Most a Trilak Színspiráció Blogjáról mutatjuk be Melinda alkotását, aki egy tortatálat újított fel Bondex Vintage termékek segítségével.

(A Bondex Vintage termékekről bővebben EGY KORÁBBI CIKKÜNKBEN olvashat.)


Elkészítés:

1. Minden esetben javasoljuk a csiszolást, különösen akkor, ha nem sima a felület, amire festünk. Csiszolás után mindig portalanítsuk egy száraz ecsettel vagy kefével.

2. A portalanítást követően két rétegben visszük fel a Bondex Vintage Effect festéket, a rétegek között viszont meg kell várnunk a kb. 2 óra száradási időt!

3. Ha kicsit koptatott hatást szeretnénk elérni, visszacsiszolhatjuk a széleket, ahogy Melinda tette.



4. A stencilezés opcionális, Melinda ezzel díszítette a tortatálat. Festés előtt érdemes kipróbálni egy másik felületen, hogyan érhető el szép hatás a stencil segítségével. Rögzítsük a stencilt a felülethez, nehogy elmozduljon, és elmaszatolódjon a festék. Ügyeljünk rá, hogy egyszerre ne vigyünk fel sok festéket, ha ez nem sikerül, akkor akár egy konyhai papírtörlővel is felitathatjuk a felesleget. A dekorálást akár tuffolással is végezhetjük, ilyenkor csak az ecset hegyét mártjuk a festékbe, és nyomkodó mozdulatokkal hordjuk fel azt.

5. Végezetül pedig jöhet a waxolás! Egy tiszta rongyra vigyük fel a waxot, és határozott mozdulatokkal, hosszanti irányban, vagy körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be vele a tálat.



Ha kíváncsi még több praktikára a stencilezéssel vagy waxolással kapcsolatban, akkor olvassa el Melinda teljes bejegyzését!

De mi is az a Színspiráció Blog?

Erről mesél a Trilak:

„Már nagyon régóta szerettünk volna létrehozni egy olyan platformot, ahol Önök, a vásárlóink és követőink vannak fókuszban. Ebből a gondolatból jött létre a Színspiráció blog, a PPG Trilak legújabb kezdeményezése. A bloggal a DIY inspirációkon túl azt is szeretnénk bemutatni, hogy termékeinkkel otthon, előzetes tapasztalat nélkül is könnyen lehet dolgozni. Éppen ezért nem ismert bloggereket kértünk fel, hanem „hétköznapi”, szível-lélekkel alkotó embereket, akik élvezik a kreatív munka minden percét és ezt szívesen meg is mutatják.

Bloggereink a nekik küldött termékcsomagokban található PPG Trilak festékek és kiegészítők segítségével készítenek egyedi alkotásokat. A termékek egyszerű használhatóságának bemutatása mellett az is célunk, hogy bloggereink kipróbálhassák legújabb festékeinket, és megosszák Önökkel tapasztalataikat.”

Ha Önök is szívesen alkotnak, barkácsolnak otthon, látogassanak el Színspiráció blogunkra és inspirálódjanak!

Nem csak olvasója, hanem írója is szeretne lenni blogunknak?  Még nem késő bloggernek jelentkezni a honlapon!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...