Bejárati ajtó: Acél vagy alumínium – Melyik a jobb választás?

A legmegfelelőbb alapanyagok kiválasztása otthonunkban a bejárati ajtó esetében is elengedhetetlenül fontos. De vajon melyik anyag az ideális választás? A Hörmann ebben is segít! Az alábbi összefoglaló segíthet eldönteni, hogy acélból vagy alumíniumból készült ajtót válasszuk, ha építkezünk, netán felújítjuk otthonunkat.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Acél bejárati ajtók – Megbízhatóság és kiváló minőség

Az acél ajtók ellenállásukkal és a betörésvédelem terén bizonyított képességeikkel győzhetnek meg minket. Masszív anyaguknak köszönhetően kiválóan szigetelnek, ellenállnak minden időjárási viszontagságnak, emellett könnyen kezelhetőek. Az acélból készült bejárati ajtókat – aránylag kedvező áruknak köszönhetően – akár kisebb költségvetés mellett is megengedhetjük magunknak.

A Hörmann MZ Thermo acélajtók minden igényt kielégítő, megbízható minőségét nyújtanak a ház vagy a lakás minden területén, a pincétől a padlásig. Akár tűz- és füstvédelmi szempontok alapján választunk, akár kifejezetten biztonsági ajtót keresünk, a Hörmann multifunkciós acélajtói megfelelő választást jelentenek.Alumínium ajtók – Kényelmes és biztonságos

Az alumíniumból készült házbejárati ajtók ára némileg magasabb, mint az acélajtóké, ezért cserébe azonban nemcsak könnyen kezelhetők, de ellenállnak a rozsdának, valamint az időjárás megpróbáltatásainak is. A többkamrás kialakítás szavatolja a kiváló hőszigetelést, biztosítja a megfelelő betörésvédelmet, emellett az ajtó – csekély súlya ellenére – rendkívül stabil és a zajtól is véd. Különböző motívumok és színek gazdag választéka áll rendelkezésre, amennyiben ezt az ajtó alapanyagot választjuk. Emellett – a fából készült ajtókkal ellentétben – az alumínium ajtókat nem szükséges utólag semmivel sem ápolni, sem lekenni, a szennyeződéseket pedig egyszerűen eltávolíthatjuk egy nedves ruha segítségével.

A legjobb példa a Hörmann ThermoCarbon prémium házbejárati ajtaja, mely 0,47 W/(m2·K) U-értékével a hőszigetelés, míg az RC 4 osztályú biztonsági felszereltségével a biztonság világbajnoka az alumínium házbejárati ajtók között.Bármelyik típus és anyag mellett tesszük is le a voksunkat, a Hörmann kínálatából válogatva biztosan megtaláljuk az otthonunk számára legmegfelelőbb bejárati ajtót. A betörésvédelemről az RC2-es, RC3-as vagy RC4-es biztonsági fokozat kezeskedik, a kitűnő hőszigetelő tulajdonságnak köszönhetően pedig nem csak a környezetet óvhatjuk, de pénzt is megtakaríthatunk!

 

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...