Bejárati ajtó: Acél vagy alumínium – Melyik a jobb választás?

A legmegfelelőbb alapanyagok kiválasztása otthonunkban a bejárati ajtó esetében is elengedhetetlenül fontos. De vajon melyik anyag az ideális választás? A Hörmann ebben is segít! Az alábbi összefoglaló segíthet eldönteni, hogy acélból vagy alumíniumból készült ajtót válasszuk, ha építkezünk, netán felújítjuk otthonunkat.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Acél bejárati ajtók – Megbízhatóság és kiváló minőség

Az acél ajtók ellenállásukkal és a betörésvédelem terén bizonyított képességeikkel győzhetnek meg minket. Masszív anyaguknak köszönhetően kiválóan szigetelnek, ellenállnak minden időjárási viszontagságnak, emellett könnyen kezelhetőek. Az acélból készült bejárati ajtókat – aránylag kedvező áruknak köszönhetően – akár kisebb költségvetés mellett is megengedhetjük magunknak.

A Hörmann MZ Thermo acélajtók minden igényt kielégítő, megbízható minőségét nyújtanak a ház vagy a lakás minden területén, a pincétől a padlásig. Akár tűz- és füstvédelmi szempontok alapján választunk, akár kifejezetten biztonsági ajtót keresünk, a Hörmann multifunkciós acélajtói megfelelő választást jelentenek.



Alumínium ajtók – Kényelmes és biztonságos

Az alumíniumból készült házbejárati ajtók ára némileg magasabb, mint az acélajtóké, ezért cserébe azonban nemcsak könnyen kezelhetők, de ellenállnak a rozsdának, valamint az időjárás megpróbáltatásainak is. A többkamrás kialakítás szavatolja a kiváló hőszigetelést, biztosítja a megfelelő betörésvédelmet, emellett az ajtó – csekély súlya ellenére – rendkívül stabil és a zajtól is véd. Különböző motívumok és színek gazdag választéka áll rendelkezésre, amennyiben ezt az ajtó alapanyagot választjuk. Emellett – a fából készült ajtókkal ellentétben – az alumínium ajtókat nem szükséges utólag semmivel sem ápolni, sem lekenni, a szennyeződéseket pedig egyszerűen eltávolíthatjuk egy nedves ruha segítségével.

A legjobb példa a Hörmann ThermoCarbon prémium házbejárati ajtaja, mely 0,47 W/(m2·K) U-értékével a hőszigetelés, míg az RC 4 osztályú biztonsági felszereltségével a biztonság világbajnoka az alumínium házbejárati ajtók között.



Bármelyik típus és anyag mellett tesszük is le a voksunkat, a Hörmann kínálatából válogatva biztosan megtaláljuk az otthonunk számára legmegfelelőbb bejárati ajtót. A betörésvédelemről az RC2-es, RC3-as vagy RC4-es biztonsági fokozat kezeskedik, a kitűnő hőszigetelő tulajdonságnak köszönhetően pedig nem csak a környezetet óvhatjuk, de pénzt is megtakaríthatunk!

 

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...