3 terasztipp tavaszra

Beköszöntött végre a tavasz. Ennek ellenére most nem árt, ha minél többen otthon maradunk szeretteinkkel – így ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van kertünk/teraszunk, itt az ideje, hogy kiélvezzük, és több időt töltsünk a szabadban. De hogyan tudjuk kihozni a maximumot a teraszból? Mire figyeljünk oda tervezésnél, felújításnál vagy egy egyszerű kipofozásnál?

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Íme 3 tipp!

  1. Sima ügy

Ha most tervezzük teraszunkat, és szép burkolatot szeretnénk, akkor a legfontosabb, hogy ne építkezzünk egyenletlen talajra – és bármennyire is simának tűnik, igazából minden felület kissé egyenletlen. Lényeges ezért az aljzatkiegyenlítés; enélkül a lerakott burkolat nem lesz szép, sem időtálló. Lehet, hogy a kezdeti időszakban nem tűnik fel a probléma, de idővel teraszunk egyre kevésbé lesz esztétikus.

Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy a terasznak egy picit lejtenie kell a fallal ellentétes irányba, hogy lefolyjon az esővíz – ellenkező esetben felázhat vagy felfagyhat a járólap.

  1. Ne spóroljunk az alapanyagokon!

Kiszámoltuk grammra és milliméterre pontosan, mennyi ragasztó, fuga és lap kell a terasz burkolásához? Akkor a kapott számokat szorozzuk meg 1,1-gyel – mindenből vegyük a szükséges mennyiség 110%-át, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. Ha spórolunk például a ragasztóval, és milliliterre kiszámítjuk, könnyen előfordulhat, hogy nem lesz megfelelő a rögzítés, és elmozdul a járólap.

Költségvetésünk nagy részét fordítsuk a jó minőségi alapanyagok beszerzésére – például a Mapei kínálatában rengeteg megbízható terméket és megoldást találunk.

  1. A terasz, mint az otthon része

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a teraszukra, kertjükre egy külön entitásként tekintenek – nem úgy, mintha otthonuk része lenne. Próbáljunk meg az enteriőrre és a kertre egységként, nagy egészként tekinteni. és ezt mind a tervezésnél, mind a berendezésnél figyelembe venni. Válasszunk olyan stílusú kültéri bútorokat, mint amilyenek a nappalinkban használunk – és a színek tekintetében is érdemes kiterjeszteni az otthonunkban uralkodó színskálát, amennyiben van ilyen. Egyesek úgy vesznek bútort, hogy “a kertbe jó lesz”, de igyekezzünk megtartani az otthonunkra jellemző minőségi sztenderdet.

Teraszunkra gondoljunk kerti nappaliként: tegyünk meg mindent, hogy valóban otthonossá tegyük. Dísztárgyak, növények, hangulatvilágítás és különféle textíliák… Ezektől lesz valóban otthonos a terasz.

A lényeg tehát, hogy fektessünk nagy hangsúlyt az alapokra, és soha ne spóroljunk a kivitelezésnél. Ha ezzel megvagyunk, rendezzük meg a teraszt hasonló stílusban, mint az enteriőrt – aztán élvezzük a kint töltött időt.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...