Bájos virágtartó ládika – akár ajándékba is

A Színspiráció blog a PPG Trilak gondozásában indult platform, melynek egyik állandó vendége Csapó Ildi lakberendező, dekoratőr, a Greenway Design bloggere, akinek mindene a zöld. A környezettudatos dekorációról, a fenntartható lakberendezésről és az ökodesign megoldásokról is rengeteg tippet leshetünk el tőle. Ez alkalommal egy ládikányi „zöldet” készített, mely minden íróasztalt vagy apróbb helyet egy szempillantás alatt élettel telivé varázsol.


Ha Ön is gyakran elfelejti meglocsolni a növényeit, és ráadásul még helyhiánnyal is küzd a lakásában, akkor ez a megoldás pont Önnek való. Ezek a növények ugyanis nagyon kevés gondozást igényelnek és aprócska helyen elférnek.

Sokszor az áll a növények ültetésének útjába, hogy nincs elég helyünk a lakásban és egyszerűen nem tudjuk hova tenni őket. A „zöld” ládika szuper megoldás erre, hiszen egészen kicsi helyen elfér és a lakás bármely pontján jól mutat. Mivel apró pozsgásokat, kaktuszokat ültetünk bele, a gyakori öntözés miatt sem kell aggódnunk, hiszen ezek szárazságtűrő és strapabíró növények.

Nézzük meg, hogyan tudunk néhány lépésben egy szuper mini oázist készíteni.

Amire szükségünk lesz:

  • Bondex Metal Effect Wax (aranybarna)
  • natúr faládika
  • virágföld
  • fólia
  • apró kaktuszok, pozsgások
  • rongy vagy puha kefe
  • pumpás vízspriccelőElőször egy rongy segítségével, körkörös mozdulatokkal felhordjuk a faládika felületére a waxot. Figyeljünk, hogy minden oldalát és élét alaposan dörzsöljük át. Ha még nem érezzük elég sötétnek a színt, több rétegben sötétíthetjük az elképzelt eredményig. A wax nemcsak a fa külseje szempontjából fontos, azon túl, hogy kiemeli az erezetét, méhviasz tartalmának köszönhetően egyben táplálja is azt.A száradás körülbelül 1 óra, ezalatt elő tudjuk készíteni a növényeket, amiket majd a ládikába fogunk rakni. Érdemes olyanokat választani, amik nem igényelnek sok odafigyelést és öntözést, de hosszú ideig szépek maradnak. Ebbe a csoportba tartoznak a kaktuszok és a pozsgások, melyek akár heteket is kibírnak locsolás nélkül. Ha otthonunkban már vannak hasonló kisméretű növények, akkor nem feltétlenül szükséges újakat vásárolni, akár le is csíphetünk belőlük apró darabokat, amiket elültethetünk a ládikánkban.A láda aljára tegyünk több rétegben fóliát, majd szórjuk rá a virágföldet, ebbe jöhetnek a növények. Ügyeljünk rá, hogy gondosan fóliázzuk körbe a dobozkát, mert a nyirkos környezet nem tesz jót neki. Ha esztétikus és szabályos végeredményt szeretnénk, akkor érdemes hátra ültetni a nagyobbakat, előre pedig a kisebbeket. Pár perc és kész is a mini oázisunk. Az első hetekben érdemes gyakran locsolni, majd egyre ritkábban, hiszen hamar gyökeret eresztenek. Az öntözéshez pumpás, vízspriccelős locsolót javaslunk, amivel épp csak annyi vizet kapnak a növények, amennyit felszívnak, így a ládika sosem fog vízben ázni.Többi bloggerünkkel és még több DIY megoldással a Színspiráció blog oldalon találkozhat.

Bondex Metal és Patina Effect Waxok

A méhviasz tartalmú bevonó anyag tökéletes beltéri bútorok karbantartására és dekorációjára. Kiemeli a fafelületek erezetét, jellemző vonásait, domborulatait, ezzel együtt pedig elrejti a karcolásokat és a foltokat. Táplálja a fa szálait és száradása után vízlepergető felületet hoz létre. A waxokat a Bondex Vintage Effect festékkel együtt is használhatjuk az igazán antik, régies hatás elérése érdekében, de csak ezeket alkalmazva is igazán egyedi, különleges végeredményt kapunk.
A Blog

A Színspiráció blog a PPG Trilak gondozásában indult platform, ahol DIY ötleteken keresztül szeretnénk bemutatni, hogy termékeinkkel bárki könnyen tud dolgozni, előzetes gyakorlat nélkül is. Ezért olyan „hétköznapi” embereket kértünk fel bloggereknek, akik örömüket lelik az alkotás minden momentumában és ezt szívesen meg is osztják másokkal. Szerzőink a nekik küldött termékcsomagokban található PPG Trilak festékek és kiegészítők segítségével készítenek egyedi alkotásokat. Az elkészült alkotásokat Önökkel is megosztjuk a Színspiráció blogon, ahol részletes útmutatót is találnak hozzájuk, így ha kedvet kapnak az alkotáshoz, akkor Önök is könnyen el tudják ezeket készíteni.

Az OtthoNNeked oldalon eddig megjelent cikkeink:

ÚJÍTSUNK FEL TORTATÁLAT VINTAGE STÍLUSBAN!

KÉSZÍTSÜNK HÁZILAG ÉJJELISZEKRÉNYT!

DIY JÁTÉKKONYHA LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE CSORBA ANITÁVAL

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...