Az örökzöld romantika

Gazdag fantázia- és erős érzelemvilág, a tradíciók tisztelete jellemzi a romantikus stílust, melynek előnye és töretlen népszerűségének oka a személyesség. Az egyéni alkotói kifejezésmódot azért tudjuk megvalósítani, mert nincs általános recept, nincsenek szabályok: a romantikus otthon az évek folyamán fokozatosan alakul ki, változik, a tulajdonos gyűjtőszenvedélyével és kreativitásával együtt gyarapszik.


A nappali berendezése

A stílus rendkívül közkedvelt, ezért különböző változatai alakultak ki, a vidékiestől a nagypolgári irányzatig. A bútorok formája közel áll a klasszikushoz, de kevésbé szigorú. A romantikus nappali alapdarabjai a kényelmes, süppedős, kanapé, a gömbölyded fotelek, könyvespolc vagy könyvszekrény, konzolasztal, illetve néhány fiókos tároló, komód és természetesen a csillár. A hangulatvilágítás nélkülözhetetlen, melyet aranyozott vagy pasztellszínű falikarok vagy függeszthető égősor szolgáltatja.

A textíliák anyaga és mintázata

Fontos a textíliák szerepe. A bársony puhaságot nyújt, de kedveltek a pamut-len keverék anyagok is. Megjelenhetnek a csipkedíszek vagy madeira szegélyek. Az egyszerűbb textilek mellett jól mutat a virágos vagy csíkos anyag is, de figyelemmel kell lenni az arányokra.

A puha szőnyegek lehetnek egyszínűek vagy régies hatású perzsák. Függönyök nélkül a romantikus stílus nem is létezik. Nem csupán az enteriőr kiegészítői, díszei, hanem a fényjátékok nélkülözhetetlen elemei is. Az erős természetes fény, a betűző nap nem illik a romantikához, inkább a tompa, szűrt fények megfelelők. A földet seprő, szép esésű muszlinokat, organzákat félig elhúzva, zsinórokkal elkötve változatossá varázsolhatjuk a nappalit vagy a hálószobát.

A telt, harsány tónusok és színek nem a romantikára jellemzőek. Itt inkább a fehértől a bézsen keresztül a világosszürkéig terjedő árnyalatok dominálnak. A bútorok, kiegészítők is púderszínű, fáradtrózsaszín, vanília- vagy natúrszínűek. Az arany, illetve annak rose gold árnyalata, kisebb felületeken, kiegészítőkön, bútorfogantyúkon jelenik meg.

A fürdőszoba és a burkolatok

A fürdőszoba világos és átjárja a természetes fény. A berendezés inkább szobára emlékeztető. Jöhet ide impregnált fapadló vagy semleges színű, modern hidegburkolat. Az ablakokra tehetünk függönyt vagy római rolót, és nem túlzás egy kisebb csillárt belógatni a kád fölé. A fürdőkád alapkellék, és a legjobb, ha szabadon álló, esetleg régimódi lábas kád. A falra kerülhet natúr faburkolat, pasztellszínű csempe, vagy merészen tapéta is.

A franciaparketta és a gyakran festett vagy selyemfényű hajópadló magasan vezet a melegburkolatok között. E stílus kedvelői előszeretettel használják a tapétát, akár hangsúlyos, akár visszafogott virágmintákkal, növényi motívumokkal. A legstílusosabb egy romantikus enteriőrbe a selyemtapéta.

A romantikus stílus tehát nem csupán a romantikus lelkűekhez állhat közel. Bárki jól érezheti magát ebben a környezetben, aki kedveli a friss, világos tereket, a kifinomult színvilágot, a kényelmes, a puszta funkción túlmutató bútorzatot, és szívesen nosztalgiázik tradicionális tárgyak között. A külső stílusjegyekről bővebben ITT olvashat!

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2021. április 14.

Ez hiányzik ahhoz, hogy tökéletes otthonod legyen!

Mitől lesz egy otthon tökéletes? Ez talán mindenkinek mást jelent, hiszen mindannyiunk ízlése eltér. És ez így is van jól. Akadnak azonban bizonyos pontok, kitételek, amelyeknek...

2021. április 09.

Erdei idill modern stílusban – csodálatos ez a kaliforniai faház!

Néha az ember szívesen elvonulna kicsit a városból. Kimenekülne a természetbe, a fák, növények, állatok közé, sétálna a madárcsicsergésben, élvezné a friss levegőt. Így volt...

2021. március 11.

A tiszta és stílusos konyha titka egyszerűbb, mint gondolnád!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a konyha takarítása a legtöbbször nehéz, idegőrlő folyamat, amire csak nehezen szánja rá magát az ember. A főzés, ételkészítés során...