Az örökzöld romantika

Gazdag fantázia- és erős érzelemvilág, a tradíciók tisztelete jellemzi a romantikus stílust, melynek előnye és töretlen népszerűségének oka a személyesség. Az egyéni alkotói kifejezésmódot azért tudjuk megvalósítani, mert nincs általános recept, nincsenek szabályok: a romantikus otthon az évek folyamán fokozatosan alakul ki, változik, a tulajdonos gyűjtőszenvedélyével és kreativitásával együtt gyarapszik.


A nappali berendezése

A stílus rendkívül közkedvelt, ezért különböző változatai alakultak ki, a vidékiestől a nagypolgári irányzatig. A bútorok formája közel áll a klasszikushoz, de kevésbé szigorú. A romantikus nappali alapdarabjai a kényelmes, süppedős, kanapé, a gömbölyded fotelek, könyvespolc vagy könyvszekrény, konzolasztal, illetve néhány fiókos tároló, komód és természetesen a csillár. A hangulatvilágítás nélkülözhetetlen, melyet aranyozott vagy pasztellszínű falikarok vagy függeszthető égősor szolgáltatja.

A textíliák anyaga és mintázata

Fontos a textíliák szerepe. A bársony puhaságot nyújt, de kedveltek a pamut-len keverék anyagok is. Megjelenhetnek a csipkedíszek vagy madeira szegélyek. Az egyszerűbb textilek mellett jól mutat a virágos vagy csíkos anyag is, de figyelemmel kell lenni az arányokra.

A puha szőnyegek lehetnek egyszínűek vagy régies hatású perzsák. Függönyök nélkül a romantikus stílus nem is létezik. Nem csupán az enteriőr kiegészítői, díszei, hanem a fényjátékok nélkülözhetetlen elemei is. Az erős természetes fény, a betűző nap nem illik a romantikához, inkább a tompa, szűrt fények megfelelők. A földet seprő, szép esésű muszlinokat, organzákat félig elhúzva, zsinórokkal elkötve változatossá varázsolhatjuk a nappalit vagy a hálószobát.

A telt, harsány tónusok és színek nem a romantikára jellemzőek. Itt inkább a fehértől a bézsen keresztül a világosszürkéig terjedő árnyalatok dominálnak. A bútorok, kiegészítők is púderszínű, fáradtrózsaszín, vanília- vagy natúrszínűek. Az arany, illetve annak rose gold árnyalata, kisebb felületeken, kiegészítőkön, bútorfogantyúkon jelenik meg.

A fürdőszoba és a burkolatok

A fürdőszoba világos és átjárja a természetes fény. A berendezés inkább szobára emlékeztető. Jöhet ide impregnált fapadló vagy semleges színű, modern hidegburkolat. Az ablakokra tehetünk függönyt vagy római rolót, és nem túlzás egy kisebb csillárt belógatni a kád fölé. A fürdőkád alapkellék, és a legjobb, ha szabadon álló, esetleg régimódi lábas kád. A falra kerülhet natúr faburkolat, pasztellszínű csempe, vagy merészen tapéta is.

A franciaparketta és a gyakran festett vagy selyemfényű hajópadló magasan vezet a melegburkolatok között. E stílus kedvelői előszeretettel használják a tapétát, akár hangsúlyos, akár visszafogott virágmintákkal, növényi motívumokkal. A legstílusosabb egy romantikus enteriőrbe a selyemtapéta.

A romantikus stílus tehát nem csupán a romantikus lelkűekhez állhat közel. Bárki jól érezheti magát ebben a környezetben, aki kedveli a friss, világos tereket, a kifinomult színvilágot, a kényelmes, a puszta funkción túlmutató bútorzatot, és szívesen nosztalgiázik tradicionális tárgyak között. A külső stílusjegyekről bővebben ITT olvashat!

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...