Az épített zuhanykabinok vízelvezetési lehetőségei – 2.

Korábbi cikkünkben sorra vettük az egyedileg épített zuhanykabinok burkolási, és egyéb kialakítási lehetőségeit, valamint érintőlegesen szót ejtettünk a kiemelten fontos vízszigetelésről és vízelvezetésről. Azonban milyen vízelvezetési lehetőségek léteznek egy egyedileg épített zuhanykabin esetében? Mostani cikkünkben ezt a témát járjuk körbe egy kicsit alaposabban…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Az épített zuhanykabin téma igencsak sokrétű. Miután pedig ma már egyre nagyobb igény mutatkozik rá, hogy a fürdőszobát építtető vagy felújító egyéni ízlése, elképzelése szerint alakíthassa ki a fürdőszoba teljes berendezését – így a zuhanykabint is egyedileg, személyre szabottan tervezhesse meg.A csempék és burkolatok világa ma már szinte végtelen, a gyártók rendkívül széles választékkal kápráztatnak el bennünket.

A műszaki és technikai dolgok azonban szükségesek – s úgy voltunk vele – legalábbis ezidáig, hogy megvettük, mert valahogyan ezt is meg kell oldani. Ma azonban már – az ID Design korában, ahol a műszaki mérnökök szorosan együttműködve fejlesztenek a dizájnerekkel – nem kell az esztétikumot és a praktikumot mérlegre állítanunk, hiszen tökéletesen egységben lehet a kettő!

De hogyan is néz ki mindez az épített zuhanykabinok vízelvezetésénél?

Namost, egy épített zuhanykabin esetében 3 főbb vízelvezetési módszert ismerünk: ez lehet középösszefolyós, zuhanyfolyókás, vagy fali elvezetésű.

A középösszefolyós esetében középen helyezkedik el maga a lefolyó, és szerencsére a mai trendeknek, és az innovatív gyártóknak köszönhetően ez is ízléses megoldásokkal megvalósítható.

A zuhanyfolyóka nemrégiben, néhány évvel ezelőtt jött igazán divatba, az Aco gyár jóvoltából pedig ma már egyre elképesztőbb itt is a designra épülő, minőségi műszaki megoldásokban bővelkedő választék…Üzleteinkben is sokan kerestek már olyan fahatású, tálcát vagy inkább kilépőrácsot, ami nem csúszik, ízléses megoldásával egyszerre szép és kényelmes lehet a zuhanytálca felülete.

Az Aco ezúttal megoldotta a problémát: egyik legújabb tálcájuk nemhogy fahatású, de beépített, belső kilépőráccsal rendelkezik, és összhatásában teljesen olyan, mintha egy szép, ízléses farácsot tennénk a zuhanyzóba. Ráadás kényelmi szempont még, hogy az Aco folyókák kellemesen melegek illetve normál hőmérsékletűek lesznek a lábunk alatt – a hideg burkolattal vagy hagyományos zuhanytálcával ellentétben.

Létezik a gyárnak már a csodás led-es zuhanyfolyókája is, sőt olyan ledcsíkja, amit magával a folyókával együtt tudunk beépíteni . (Ennek persze megvannak a maga műszaki megoldásai, a led transzformátorával együtt, ugyanakkor a kabin folyókájával fog majd működni.)

Ez nem más, mint a Lightline direkt Led világítás, mellyel aztán végképp egyediséget varázsolhatunk a fürdőszobába, és lehet akár látványelem is, vagy a világítás részeként is betervehető.

A megfelelő szigetelhetőség és beépíthetőség alapvető, ám ezek a csúcsmodern termékek tökéletesen illeszkednek az egyedi igényeinkhez. Fontos a padlólaphoz állítás lehetősége, érdemes ügyelni a magasságra, illetve olyan terméket választani, amelynél a látható rész magassága a burkolat szintjéhez állítható.

Ilyen például a ShowerStep rozsdamentes profil, amely lehetővé teszi az egyenletes lejtés kialakítását a zuhanyozó területén lévő és a hozzá szorosan csatlakozó, további padlófelület között. A profil remek megoldás lehet akkor is, ha üveg zuhanyfalban gondolkodunk.

A termékek tökéletesen simára elektropolírozott felszíne és ezáltal tökéletes illeszthetősége zajmentes és biztonságos vízelvezetést garantál, valamint maximális higiéniát a fürdőszobában – akár még a többszintes lakásoknál, házaknál is.

Az Aco többszörösen díjnyertes termékeivel tehát az esztétikum, a praktikum és a minőség egyszerre lehet jelen otthonunkban, egy új, modern és exkluzív térélményt, tér-érzetet teremtve. Ráadásul ízlésünk szerint választhatjuk meg még a folyóka mintázatát is, vagy ha teljesen letisztult, minimál összhatást szeretnénk, akkor pedig van lehetőségünk már a burkolható zuhanyfolyóka választásra is, mely egy igazi innováció!

Minimál fürdőszobákhoz nagyon ideálisak még a burkolható zuhanyfolyókák is, melyek annyira diszkrétek, hogy szinte nem is látszanak, mindössze egy vékony kis csík jelenik meg csupán.

lletve ilyen esetben ideális még a harmadik típusú vízelvezetés, a fali típusú vízelvezetés, mely az oldalfalba lesz tökéletesen beépíthető. Ilyen megoldással pedig a Geberit gyártó kínálatában találkozhatunk…

2020. szeptember 04.

Ezekkel a grillreceptekkel igazi mesterszakács leszel!

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk a "grill" szót? Valószínűleg ropogósra sült vastag húsok jelennek meg lelki szemünk előtt – esetleg grillsajtok, vagy ritkábban halak és...

2020. augusztus 14.

Egyterű fehér álomloft egy rendhagyó megoldással

Az egyterű otthonok berendezése nem egyszerű: ha nem figyelünk oda, könnyen zsúfolttá válhat az enteriőr. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az elrendezésre, az arányokra;...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...