Az épített zuhanykabinok vízelvezetési lehetőségei – 2.

Korábbi cikkünkben sorra vettük az egyedileg épített zuhanykabinok burkolási, és egyéb kialakítási lehetőségeit, valamint érintőlegesen szót ejtettünk a kiemelten fontos vízszigetelésről és vízelvezetésről. Azonban milyen vízelvezetési lehetőségek léteznek egy egyedileg épített zuhanykabin esetében? Mostani cikkünkben ezt a témát járjuk körbe egy kicsit alaposabban…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa


PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szól.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Az épített zuhanykabin téma igencsak sokrétű. Miután pedig ma már egyre nagyobb igény mutatkozik rá, hogy a fürdőszobát építtető vagy felújító egyéni ízlése, elképzelése szerint alakíthassa ki a fürdőszoba teljes berendezését – így a zuhanykabint is egyedileg, személyre szabottan tervezhesse meg.A csempék és burkolatok világa ma már szinte végtelen, a gyártók rendkívül széles választékkal kápráztatnak el bennünket.

A műszaki és technikai dolgok azonban szükségesek – s úgy voltunk vele – legalábbis ezidáig, hogy megvettük, mert valahogyan ezt is meg kell oldani. Ma azonban már – az ID Design korában, ahol a műszaki mérnökök szorosan együttműködve fejlesztenek a dizájnerekkel – nem kell az esztétikumot és a praktikumot mérlegre állítanunk, hiszen tökéletesen egységben lehet a kettő!

De hogyan is néz ki mindez az épített zuhanykabinok vízelvezetésénél?

Namost, egy épített zuhanykabin esetében 3 főbb vízelvezetési módszert ismerünk: ez lehet középösszefolyós, zuhanyfolyókás, vagy fali elvezetésű.

A középösszefolyós esetében középen helyezkedik el maga a lefolyó, és szerencsére a mai trendeknek, és az innovatív gyártóknak köszönhetően ez is ízléses megoldásokkal megvalósítható.

A zuhanyfolyóka nemrégiben, néhány évvel ezelőtt jött igazán divatba, az Aco gyár jóvoltából pedig ma már egyre elképesztőbb itt is a designra épülő, minőségi műszaki megoldásokban bővelkedő választék…Üzleteinkben is sokan kerestek már olyan fahatású, tálcát vagy inkább kilépőrácsot, ami nem csúszik, ízléses megoldásával egyszerre szép és kényelmes lehet a zuhanytálca felülete.

Az Aco ezúttal megoldotta a problémát: egyik legújabb tálcájuk nemhogy fahatású, de beépített, belső kilépőráccsal rendelkezik, és összhatásában teljesen olyan, mintha egy szép, ízléses farácsot tennénk a zuhanyzóba. Ráadás kényelmi szempont még, hogy az Aco folyókák kellemesen melegek illetve normál hőmérsékletűek lesznek a lábunk alatt – a hideg burkolattal vagy hagyományos zuhanytálcával ellentétben.

Létezik a gyárnak már a csodás led-es zuhanyfolyókája is, sőt olyan ledcsíkja, amit magával a folyókával együtt tudunk beépíteni . (Ennek persze megvannak a maga műszaki megoldásai, a led transzformátorával együtt, ugyanakkor a kabin folyókájával fog majd működni.)

Ez nem más, mint a Lightline direkt Led világítás, mellyel aztán végképp egyediséget varázsolhatunk a fürdőszobába, és lehet akár látványelem is, vagy a világítás részeként is betervehető.

A megfelelő szigetelhetőség és beépíthetőség alapvető, ám ezek a csúcsmodern termékek tökéletesen illeszkednek az egyedi igényeinkhez. Fontos a padlólaphoz állítás lehetősége, érdemes ügyelni a magasságra, illetve olyan terméket választani, amelynél a látható rész magassága a burkolat szintjéhez állítható.

Ilyen például a ShowerStep rozsdamentes profil, amely lehetővé teszi az egyenletes lejtés kialakítását a zuhanyozó területén lévő és a hozzá szorosan csatlakozó, további padlófelület között. A profil remek megoldás lehet akkor is, ha üveg zuhanyfalban gondolkodunk.

A termékek tökéletesen simára elektropolírozott felszíne és ezáltal tökéletes illeszthetősége zajmentes és biztonságos vízelvezetést garantál, valamint maximális higiéniát a fürdőszobában – akár még a többszintes lakásoknál, házaknál is.

Az Aco többszörösen díjnyertes termékeivel tehát az esztétikum, a praktikum és a minőség egyszerre lehet jelen otthonunkban, egy új, modern és exkluzív térélményt, tér-érzetet teremtve. Ráadásul ízlésünk szerint választhatjuk meg még a folyóka mintázatát is, vagy ha teljesen letisztult, minimál összhatást szeretnénk, akkor pedig van lehetőségünk már a burkolható zuhanyfolyóka választásra is, mely egy igazi innováció!

Minimál fürdőszobákhoz nagyon ideálisak még a burkolható zuhanyfolyókák is, melyek annyira diszkrétek, hogy szinte nem is látszanak, mindössze egy vékony kis csík jelenik meg csupán.

lletve ilyen esetben ideális még a harmadik típusú vízelvezetés, a fali típusú vízelvezetés, mely az oldalfalba lesz tökéletesen beépíthető. Ilyen megoldással pedig a Geberit gyártó kínálatában találkozhatunk…

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. április 17.

Frank Lloyd Wright – 60 éve hunyt el a szerves építészet atyja

1959. április 9-én távozott el közülünk az egyik legnagyobb hatású amerikai építész. Sokan Frank Lloyd Wrightot tartják az első sztárépítésznek, építményei legendásak, házai...

2019. április 14.

Impozáns ablakkeretek kőből

Az ajtók és ablakok meghatározzák az épület jellegét, főleg ha a homlokzaton helyezkednek el. A kőből készült szegéllyel eleganciát adunk a háznak. Mivel nincs két egyforma méretű...

2019. április 11.

Construma után

A hétvégén zajlott az év legnagyobb építőipari eseménye, amely az OTTHONNEKED platform számára is nagyon különleges rendezvény. Az OTTHONDesign kiállításon belül helyet kapó...