Nagyvárosi, modern luxus – egy elegáns hölgy számára

Száraz Andrea már igen régóta van a szakmában, 2004 óta foglalkozik belsőépítészettel – azonban munkája mégis kevés alkalmat biztosít neki komplett belső terek kialakítására, így a Style&Draw pályázatával elsősorban önmagának szeretett volna bizonyítani.

Andrea mindemellett egy kiváló lehetőségnek érzi, hogy e pályázat jobban megismerje a piacon jelen lévő gyártók termékeit - melyeket később – reméli - hogy saját munkáiban, terveiben is alkalmazhat majd.

Ezúttal Andreától most egy nagyvárosi, egyedülálló fiatal hölgy számára berendezett otthont láthatjuk.

A képzeletbeli megbízó fiatal, húszas évei végén járó hölgy. A leányzó egy vidéki nagyvárosban él, középvezetői pozícióban dolgozik, otthonában azonban szereti a kényelmet és a luxust.

Jelenleg a már saját tulajdonában lévő lakást kívánja átalakítani saját, megújult igényei szerint. Letisztult, világos, modern terek, modern tárgyakkal és színes kiegészítőkkel berendezve – ez volt az alap elképzelés.

Továbbá fontos még tudni róla, hogy munkája, életmódja miatt ritkán tartózkodik otthon, ám a hétvégéket szívesen tölti nagyobb társaságban, ezért otthonában is gyakran fogad vendégeket, akik esetenként ott is alszanak nála.

A bejárati közlekedőből érjük el a nappali és az éjjeli zónát. Itt egy beépített gardróbszekrény, egy kis fali fiókos szekrény, egy puff és egy tükör kapott helyett.

A nappaliban egy sarokkanapé került elhelyezésre, két fotellel és egy étkezőasztal szolgálva a vendégek kényelmét.

A főzés ugyanakkor nem tartozik a megrendelő napi teendői közé, azonban fontos számára, hogy hétvégente kényelmes és modern konyhában készíthesse el a vendégeknek szánt fogásokat.

Szintén a vendégvárás és a hangulatos világítás érdekében a kiemelt helyiségekben  - a hálószoba, fürdő, valamint a publikus terekben - gipszkarton álmennyezetek készülnek, süllyesztett spotlámpákkal és az álmennyezetbe rejtett LED-szalagokkal.

A nappaliban padlóra helyezett világító gömbök tesznek hozzá a LED-szalagok hangulatához. A lakás valamennyi helyiségében padlófűtés készül, a fürdőben és a zuhanyzóban törülközőszárítós radiátorral kiegészítve.

Andrea néhány komolyabb átalakítást is tervezett a lakás eredeti elrendezéséhez mérten:

A jelenleg három hálószobával, egy fürdővel, WC-vel, egy kis konyhával és kamrával rendelkező teret egy nagyobb, tágasabb, egybenyitott közösségi térré, valamint egy szintén összenyitott intim térré alakította át - vagyis, a hálószoba és a fürdő szintén összenyitásra került.

Mivel néhány vendég esetenként itt tölti az éjszakát, ezért egy vendégszobára is igény volt, mely a bejárat közelében kapott helyet. A vendégszobát a tulajdonos a későbbiekben akár gyerekszobaként is hasznosíthatja majd.

Az éjszakai zóna a fürdővel összenyitott hálószobát, egy járható gardróbot és egy - a vendégek számára is használható - zuhanyzó-WC helyiségeket tartalmaz.

Elvárás volt, hogy a tulajdonos hálószobája a konyha-étkező-nappali zónától különüljön el, és így az intim szférája ne sérüljön. Ezért a hálószoba-fürdő egysége a gardróbon vagy a zuhanyzó-WC helyiségen keresztül közelíthető meg.

A lakástulajdonos ugyan keveset tartózkodik otthon, viszont szeret a fürdőkádban lazítani, ezért a fürdőbe egy térben álló, elegáns kád került, mögötte egy megvilágított mohafallal.

A hálószobát a fürdőtől acélszerkezettel rögzített savmart üvegfal választja el, melyben visszaköszön a hálószoba tapétájának mintája.

A hálóban elhelyezett ágy mögött hangszigeteléssel ellátott gipszkarton falat tervezett be Andrea, mivel a társasház strangja pont a hálószoba sarkában helyezkedik el.

A hálószobához csatlakozik a zuhanyzó-WC helyiség  melyet a vendégek érkezésekor a hálószoba felől le lehet zárni. A megrendelő – jelenlegi életmódja miatt - nem igényli a háztartási helyiség meglétét, ezért a gardróbban egy szekrénybe rejtett mosó-szárítógépet tettünk be ennek a helyére. A többi háztartási eszköz pedig a bejárati közlekedőben készülő, tükrös beépített szekrényben kap majd helyet.

Így egy igazán letisztult, modern, exkluzív teret kaphatunk, mely a nagyvárosi, luxuskedvelő hölgy minden igényét maximálisan kielégíti – summázza a tervező.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. június 14.

A Jövő Otthonai pályázat díjátadáshoz közeledik

2019. június 21-én 10 órakor kerül megrendezésre „A Jövő Otthonai” pályázat díjátadó eseménye, amelynek a FUGA ad otthont. Összesen 43 pályamű érkezett, amelyek újszerű...

2019. június 07.

Kávézó az otthonunkban

Az emberiséget lényegében két csoportra lehet osztani: a kávéimádókéra – és azokéra, akik nem ittak még jó kávét.

2019. június 01.

Hát ez óriási…

Géza, és felesége, Judit, elhatározták, hogy belevágnak a lakásfelújításba. Ez sok utánajárással és tervezéssel járt, de egyáltalán nem bánták. Nagyon élvezték, hogy...