Nagyvárosi, modern luxus – egy elegáns hölgy számára

Száraz Andrea már igen régóta van a szakmában, 2004 óta foglalkozik belsőépítészettel – azonban munkája mégis kevés alkalmat biztosít neki komplett belső terek kialakítására, így a Style&Draw pályázatával elsősorban önmagának szeretett volna bizonyítani.

Andrea mindemellett egy kiváló lehetőségnek érzi, hogy e pályázat jobban megismerje a piacon jelen lévő gyártók termékeit - melyeket később – reméli - hogy saját munkáiban, terveiben is alkalmazhat majd.

Ezúttal Andreától most egy nagyvárosi, egyedülálló fiatal hölgy számára berendezett otthont láthatjuk.

A képzeletbeli megbízó fiatal, húszas évei végén járó hölgy. A leányzó egy vidéki nagyvárosban él, középvezetői pozícióban dolgozik, otthonában azonban szereti a kényelmet és a luxust.

Jelenleg a már saját tulajdonában lévő lakást kívánja átalakítani saját, megújult igényei szerint. Letisztult, világos, modern terek, modern tárgyakkal és színes kiegészítőkkel berendezve – ez volt az alap elképzelés.

Továbbá fontos még tudni róla, hogy munkája, életmódja miatt ritkán tartózkodik otthon, ám a hétvégéket szívesen tölti nagyobb társaságban, ezért otthonában is gyakran fogad vendégeket, akik esetenként ott is alszanak nála.

A bejárati közlekedőből érjük el a nappali és az éjjeli zónát. Itt egy beépített gardróbszekrény, egy kis fali fiókos szekrény, egy puff és egy tükör kapott helyett.

A nappaliban egy sarokkanapé került elhelyezésre, két fotellel és egy étkezőasztal szolgálva a vendégek kényelmét.

A főzés ugyanakkor nem tartozik a megrendelő napi teendői közé, azonban fontos számára, hogy hétvégente kényelmes és modern konyhában készíthesse el a vendégeknek szánt fogásokat.

Szintén a vendégvárás és a hangulatos világítás érdekében a kiemelt helyiségekben  - a hálószoba, fürdő, valamint a publikus terekben - gipszkarton álmennyezetek készülnek, süllyesztett spotlámpákkal és az álmennyezetbe rejtett LED-szalagokkal.

A nappaliban padlóra helyezett világító gömbök tesznek hozzá a LED-szalagok hangulatához. A lakás valamennyi helyiségében padlófűtés készül, a fürdőben és a zuhanyzóban törülközőszárítós radiátorral kiegészítve.

Andrea néhány komolyabb átalakítást is tervezett a lakás eredeti elrendezéséhez mérten:

A jelenleg három hálószobával, egy fürdővel, WC-vel, egy kis konyhával és kamrával rendelkező teret egy nagyobb, tágasabb, egybenyitott közösségi térré, valamint egy szintén összenyitott intim térré alakította át - vagyis, a hálószoba és a fürdő szintén összenyitásra került.

Mivel néhány vendég esetenként itt tölti az éjszakát, ezért egy vendégszobára is igény volt, mely a bejárat közelében kapott helyet. A vendégszobát a tulajdonos a későbbiekben akár gyerekszobaként is hasznosíthatja majd.

Az éjszakai zóna a fürdővel összenyitott hálószobát, egy járható gardróbot és egy - a vendégek számára is használható - zuhanyzó-WC helyiségeket tartalmaz.

Elvárás volt, hogy a tulajdonos hálószobája a konyha-étkező-nappali zónától különüljön el, és így az intim szférája ne sérüljön. Ezért a hálószoba-fürdő egysége a gardróbon vagy a zuhanyzó-WC helyiségen keresztül közelíthető meg.

A lakástulajdonos ugyan keveset tartózkodik otthon, viszont szeret a fürdőkádban lazítani, ezért a fürdőbe egy térben álló, elegáns kád került, mögötte egy megvilágított mohafallal.

A hálószobát a fürdőtől acélszerkezettel rögzített savmart üvegfal választja el, melyben visszaköszön a hálószoba tapétájának mintája.

A hálóban elhelyezett ágy mögött hangszigeteléssel ellátott gipszkarton falat tervezett be Andrea, mivel a társasház strangja pont a hálószoba sarkában helyezkedik el.

A hálószobához csatlakozik a zuhanyzó-WC helyiség  melyet a vendégek érkezésekor a hálószoba felől le lehet zárni. A megrendelő – jelenlegi életmódja miatt - nem igényli a háztartási helyiség meglétét, ezért a gardróbban egy szekrénybe rejtett mosó-szárítógépet tettünk be ennek a helyére. A többi háztartási eszköz pedig a bejárati közlekedőben készülő, tükrös beépített szekrényben kap majd helyet.

Így egy igazán letisztult, modern, exkluzív teret kaphatunk, mely a nagyvárosi, luxuskedvelő hölgy minden igényét maximálisan kielégíti – summázza a tervező.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...