Arattak a tervezők az Otthon Design Ősz vásáron

Az idei évben október 12. és 14. között került sor az Otthon Design Ősz otthonteremtési kiállítás és vásárra. Az érdeklődők három napon keresztül barangolhatták be a Hungexpot a legújabb lakberendezési trendek és tárgyak után kutatva.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

A rendezvény keretében a „Jövő otthonai” építészeti és a „Style&Draw” enteriőrtervezői pályázat eredményhirdetéseire, és a Hörmann Hungária különdíjak átadására is sor került.
Az Otthon Design Ősz otthonteremtési kiállítás és vásár fókuszában idén a lakásbelső kialakítása és a design állt. A kiállításon a programok, felsőoktatási börze és workshopok mellett sor került „Jövő otthonai” építészeti és a „Style&Draw” enteriőrtervezői pályázat eredményhirdetésére is – mely keretében a győztesek komoly szakmai és pénzdíjakat vehettek át.

Az értékeléskor külön kategóriákban díjazták a szakmát még tanulókat, illetve a szakmát már gyakorló, végzett építészeket és enteriőrtervezőket. A pénzdíjak mellett komoly élményajándékok átadására is sor került. Ezt a díjazási formát választotta a Hörmann Hungária Kft. is, aki az idei évben már másodjára adta át különdíját. A díjat a leginnovatívabb Hörmann termékfelhasználást tartalmazó pályázatok nyerték el, mind az építész, mind az enteriőrtervezői kategóriákban.

„A munkám során a funkcionalitás, a praktikum és az esztétikum kéz a kézben jár” – árulta el Barabás Adrienn, az enteriőrtervezői pályázat Hörmann különdíjának győztese. „A projekt elkészítésekor azt tartottam szem előtt, megmutassam a stílusom, az egyediségemet, ehhez kapcsolódóan pedig azt, hogy a jelenleg elérhető technikai és technológiai megoldások, anyagok, színek, formák alkalmazásával milyen különleges, de funkcionális és élhető élettér alakítható ki. A különdíjas elárulta, „a Hörmann kínálata meggyőzött, hiszen bejárati és beltéri ajtókínálata és garázskapu megoldásai sokrétűek. Ez a sokrétűség megmutatkozik a biztonságtechnikai megoldások, a funkcionalitás és esztétikum területén, sőt mindezekkel együtt egyedülálló színvilágot képvisel és kínál annak érdekében, hogy nyílászárói valóban az élettér teljes értékű részévé váljanak.”

„Fontos volt számomra, hogy világos, napos terek jöjjenek létre. Szintén lényeges szempont volt, hogy a felhasznált anyagok újrahasznosíthatók legyenek és illeszkedjenek a környezethez, hiszen fontos számomra a fenntarthatóság és az energiatudatosság. A koncepciómat mindez nagyban befolyásolta” – árulta el Jurdik Sarolta, a fiatal építészhallgató, a Hörmann másik különdíjasa. „A forma, a rendeltetés és az anyag, szerkezet, technológia hármasa azok, amiket minden munkában egységesen fontosnak tartok, ezek alakítják a terveimet. E három dolog egységesen fontos, ezek nélkül nem alakulhat ki a megfelelő végeredmény. Nyílászárók választásakor az elsődleges szempont, hogy kiemelkedő hőszigetelési kapacitással bírjon. A házhoz tervezett garázskapu kiválasztásánál fontos szempont volt a külső megjelenés: a választott termék egy bordás, vízszintes osztású garázskapu volt, ami a tégla vízszintes struktúrájára emlékeztetett. Egy bizonyos garázskaput kerestem és a Hörmann termékei között megtaláltam pont azt, amire szükségem volt.”

A győztesek nyereménye egy szakmai úton való részvétel teljes ellátással, mely magában foglalja a BAU2019 Nemzetközi Építőipari Vásár megtekintését, mely évek óta a világ legrangosabb építőipari seregszemléje. 2019-ben minden eddiginél nagyobb területen, 18 csarnokban, több mint 200.000 m²-en várják az érdeklődőket. A vásár egyedülálló lehetőséget biztosít az építészek, tervezők számára, hogy megismerjék a legmodernebb építőanyagokat és építészeti megoldásokat.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...